Tovább bővül a UPC kábeles HDTV műsorkínálata

forrás Prim Online, 2010. augusztus 19. 13:57

További nagyfelbontású, sport és ismeretterjesztő HD-csatornákkal bővül a UPC Magyarország digitális kábeltelevíziós kínálata. A hazai Spektrum TV megújult adásának tesztjelleggel továbbított HD-változata már mostantól elérhető az előfizetők számára. A választékot ismét gazdagító ESPN America sportcsatorna pedig hamarosan a megújuló, immár az NFL-bajnokságot is tartalmazó HD-változatban is látható lesz. A UPC kábelhálózatán elérhető HD-adások száma így összesen már kilencre emelkedik. Újdonság, hogy mostantól már a kisebbik, digitális bronze csomaghoz is választható HD-adásokat tartalmazó opció, így akár hatezer forintért is nézhetővé válnak a legkorszerűbb, valósághű képet nyújtó műsorok.

Az új típusú, nagyfelbontású, nagyképernyős HD és HD-ready tévékészülékek terjedésével párhuzamosan a hazánkban elérhető HD tévéadások száma is fokozatosan egyre növekszik. A UPC Magyarország két évvel ezelőtt az elsők között indította el kábelhálózatán a nagyfelbontású televíziózást, eredetileg három HD-csatornát kínálva. Mára ez a különleges kínálat csaknem a háromszorosára bővült: az Eurosport és a National Geographic HD után a közszolgálati m1 és m2 mellett az ATV nagyfelbontású adása, illetve a filmcsomagok előfizetői számára az HBO HD és a Filmbox HD is elérhető. A mozifilmek mellett elsősorban a természetfilm és sportműsorok igazán látványos nagyfelbontású változatai nyújtanak újszerű, kiemelkedő nézői élményt, ezért a UPC ezekkel a tartalmakkal bővíti tovább HD-kínálatát.

Megújult Spektrum HD-ban
Mostantól már a legújabb hazai nagyfelbontású műsor, a Spektrum HD adása is a kínálat részét képezi, amely a HD-lehetőségre előfizető minden ügyfélnek automatikusan, többletdíj nélkül a rendelkezésére áll.

Az immár 15 éves magyar ismeretterjesztő csatorna ezzel párhuzamosan megújult, frissebb, modernebb arculatot kapott és tartalmában is átalakult. A mostantól szélesvásznú 16:9-es képaránnyal sugárzott adásban olyan vadonatúj műsorok is láthatóak, mint a Kozmikus kilátások, a Leplezetlen jövő, A Föld legforróbb pontja, melyek olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy mi lesz az emberiség sorsa, mi történik a Földdel és milyen meglepetéseket tartogat még számunkra a 21. század. A világegyetem és az emberiség múltjának, jelenének és jövőjének eddig feltáratlan titkaival foglalkozik a hétköznaponként este fél 10-kor jelentkező UniverZoom.

Amerikai sportok nagy felbontásban

Az amerikai futball, a baseball és más amerikai sportokat kedvelő előfizetők kérését figyelembe véve a UPC ismét elérhetővé tette az ESPN America műsorát digitális kábeltelevíziós szolgáltatásában.  A csatorna egyelőre még normál (SD) képfelbontással érhető el, mivel jelenleg csak ez a változat tartalmazza a széles körben kedvelt NFL bajnokságot. Hamarosan azonban már az ESPN America is HD minőségben, az NFL-t is magába foglaló tartalommal lesz elérhető.

HD-opció és DVR már a kisebb csomaghoz is
Az ESPN America HD-val összesen már kilencre emelkedik a UPC kábelhálózatán elérhető nagyfelbontású tévéadások száma. Ezek a korszerű programok mától már a kisebbik (bronze) digitális tévés csomaghoz is megrendelhetők, nem csupán a nagyobbik (gold) csomag előfizetői számára érhetőek el. Jelenleg így már 6.000 forintos havidíjjal is hozzáférhetők a HD-adások, 43 más digitális tévéműsor mellett. A HD-lehetőséget választóknak a UPC beépített digitális videorögzítővel is ellátott médiabox vevőkészüléket biztosít, így a magas minőség mellett egyben a sugárzott műsorok megállítása, visszatekerése vagy rögzítése is lehetővé válik számukra.
 

Kulcsszavak: HDTV műsorszórás UPC-hu

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50