ClearCloud: Biztonságos internetezés ingyen

forrás Prim Online, 2010. augusztus 30. 13:01

A Sunbelt Software bejelentette a díjmentes ClearCloud antimalware DNS szolgáltatást. A ClearCloud minden egyes domaint ellenőriz, amivel a felhasználó számítógépe, vagy okostelefonja kommunikálni próbál: akár böngészés során megnyitott honlapról, emailben szereplő linkről, vagy bármelyik program felhasználó számára rejtett kommunikációjáról legyen szó. Böngészés közben így a felhasználó nem lesz képes megnyitni azokat az ártalmas weboldalakat, amelyek károkozót töltenének le a számítógépre.

ClearCloud hibaüzenet: a weboldal fertőzött
A ClearCloud egyúttal azt is megakadályozza, hogy a kémprogramok az összegyűjtött bizalmas adatokat, például jelszavakat, bankkártya számokat, szoftverlicenc kulcsokat továbbítsanak illetéktelenek kezébe, továbbá a különféle károkozók nem tudják frissíteni magukat, ha elveszítik a kapcsolatot a vezérlőszerverrel. A trójai programok kéretlen működését is megakadályozhatja a rendszer, a káros szerverektől távoltartva a felhasználó okostelefonját és számítógépét egyaránt. A ClearCloud természetesen nem akadályozza meg a biztonságos szoftverek kommunikációját, így például a Microsoft Office, az Acrobat Reader frissítését és még több mint egymillió, a Sunbelt által folyamatosan ellenőrzött program továbbra is akadálytalanul kapcsolódhat a központi update portálhoz.

Hogyan működik?

A böngészés során a felhasználó által begépelt, vagy linkre kattintva megnyitott honlap címét a rendszer elküldi a ClearCloudnak, amely ellenőrzi DNS adatbázisában, hogy a felkeresni kívánt honlap szerepel-e a káros weblapok listáján. Amennyiben a DNS keresés negatív eredménnyel jár, a ClearCloud visszaküldi a honlapot tartalmazó szerver numerikus IP címét, s a böngésző ehhez kapcsolódva már meg tudja nyitni a kívánt oldalt – mindebből a felhasználó semmit sem vesz észre, hiszen a keresés néhány tizedmásodperc alatt megy végbe. Ha a DNS keresés szerint a felkeresni kívánt honlap megnyitása káros lehet – kémprogramok, rootkitek települhetnek a felhasználó számítógépére, vagy a honlap illegális tevékenységben, például adathalászatban vesz részt -, a ClearCloud blokkolja a böngészőben a honlap megnyitását és a fenti hibaüzenettel értesíti a felhasználót a veszélyről. A ClearCloud frissítéseit a VIPRE Antivirus Premium webszűrőjéhez hasonlóan a Sunbelt ThreatTrack biztosítja, amely a SunbeltLabs által naponta többszázezres nagyságrendben elemzett új vírusminták, károkozók és weblapok adatai alapján készül. Ha a felhasználó mindenképpen szeretné megnyitni az adott honlapot, akkor a ClearCloud egy kattintással is kikapcsolható.

Hogyan használható?

A ClearCloud minden PC-n, Mac-en, illetve operációs rendszertől függetlenül okostelefonon telepíthető, valamint az összes otthoni és vállalati routeren egyszerűen beállítható. Az ingyenes, rendkívül hasznos plusz biztonsági réteg minden tűzfal és vírusvédelem hatékony kiegészítőjeként az internethasználatot egy gyors beállítással sokkal biztonságosabbá teszi; beállításához a www.sunbelt.hu/ClearCloud nyújt részletes segítséget.
 

Kulcsszavak: security vírus Sunbelt

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

A DA Drive Analyzer előre jelezni a meghajtó meghibásodásából eredő adatokat fenyegető veszélyeket

A vadonatúj AI-alapú lemezhiba-előrejelző szoftver, a DA Drive Analyzer 2.0 már elérhető az ADM App Centralban, és az ASUSTOR NAS-sal együtt használható, hogy előre jelezze, mikor fog meghibásodni egy meghajtó, így elég időt biztosítva, hogy intézkedni tudj az adatok védelméről.

2024. május 12. 12:01

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36