Biztonság és teljesítményfokozó frissítés Oracle Solaris-hoz

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 14. 19:15

A vállalati operációs rendszer legújabb frissítése növeli a SPARC és x86 rendszerek eredményes működéséhez szükséges biztonságot, megbízhatóságot és teljesítményt.

Az Oracle bemutatta az Oracle Solaris 10 9/10, az Oracle Solaris Cluster 3.3 és az Oracle Solaris Studio12.2 frissítéseit.Folyamatosan zajlik a legnagyobb platformok Oracle tanúsítási környezetben történő tesztelése, így minden egyes kiadott Oracle Solaris programjavításra és platformra 50 ezer tesztművelet jut. Az Oracle Solaris 10 9/10 jó hálózatkezelést, fokozott teljesítményt, virtualizációs képességeket, Oracle Solaris ZFS frissítéseket és az átviteli rendszerek legújabb, SPARC és x86 processzorokon alapuló fejlesztéseit biztosítja. Az Oracle Solaris 10 9/10 frissítése többek között könnyen telepíthető új funkciókat, hibajavításokat és hardveres támogatást tartalmaz, emellett pedig továbbra is teljes mértékben kompatibilis több mint 11 ezer harmadik fél által gyártott termékkel és ügyfélalkalmazással.

Az Oracle Solarison alapuló Oracle Solaris Cluster 3.3 széles körű vállalati szintű rendelkezésre állási és katasztrófahelyzetek utáni visszaállítási megoldásokat kínál. A virtuális alkalmazásfürtök az Oracle Solaris Cluster Geographic Editionben található Oracle Solaris Containers alkalmazáskonténerekbe mozgathatók, továbbá a virtualizált környezetekben történő összevonás céljából együttműködik az Oracle WebLogic Serverrel, az Oracle Siebel CRM megoldásával, a MySQL Cluster adatbázis-kezelővel és az Oracle Business Intelligence Enterprise Edition 11g-vel. A nyilvános hálózatokon, valamint tárolóeszköz-kapcsolatként támogatja az InfiniBand technológiát, az Oracle Sun Server és Storage Systems megoldásaival pedig alaposan tesztelt, szoros együttműködésre képes.

Az Oracle Solaris Studio 12.2 fejlett, teljes mértékben integrált eszközökből álló megoldáscsomag, amely a különálló, többszálas és elosztott alkalmazások fejlesztését szolgálja. Az Oracle Solaris Studio kódszerkesztőt, valamint munkafolyamat- és projektkezelési funkciókat tartalmazó integrált fejlesztői környezete (IDE) hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé a fejlesztők számára.

Az Oracle Solaris 10 9/10 legfontosabb jellemzői:

Optimalizált hálózat- és adatbázis-kezelés az Oracle Real Application Clusters (Oracle RAC) megoldáshoz.
Az Oracle Solaris Containers mostantól továbbfejlesztett „P2V” (fizikaiból virtuális) funkciókat tartalmaz, melyek segítségével az ügyfelek zökkenőmentesen, könnyedén és gyorsan mozgathatják át meglévő Oracle Solaris 10 fizikai rendszerüket virtuális konténerekbe.
Megbízhatóbb működés az Oracle VM for SPARC (korábban: Logical Domains) segítségével telepített virtualizált Solaris megoldásokhoz.
Az Oracle Solaris ZFS online eszközfelügyelet lehetővé teszi, hogy az ügyfél a hálózaton, helyi változat készítése nélkül hajtson végre módosításokat a fájlrendszerek konfigurációjában.
Az új Oracle Solaris ZFS eszközök segítenek a nem tervezett rendszerleállásokhoz kapcsolódó problémák megoldásában.
Az operációs rendszer és az adatbázis javítócsomagjai, továbbá más, szintén tanúsítással ellátott és összehangolt Oracle Solaris javítócsomagok a legjobb minőséget és megbízhatóságot nyújtják az adminisztrációs folyamatok maximális racionalizálása mellett.
 

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

2500 oldalnyi Google dokumentum, köztük rengeteg rangsorolási szignál szivárgott ki!

Mintegy 2500 oldalnyi Google dokumentum került nyilvánosságra, melyekben rengeteg rangsorolásra vonatkozó konkrét információi is megtalálható. Sose volt hasonló adatszivárgás a Google-nál. Szuhi Attila, az ITE.hu alapítója és főszerkesztője mutatja a részleteket.

2024. május 29. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52