Ú házimozi-eszközök a Sonytól

Kovács Attila, 2010. szeptember 18. 07:43

A Sony új termékei a legendás ES minőség mellett 3D jeltovábbítást, helyi hálózati csatlakoztatást és a legújabb házimozi technológiát is kínálnak.

A Sony ES termékei kiváló hangminőséget és sokoldalú csatlakozási lehetőséget ígérnek. A legújabb techológiát képviselő STR-DA5600ES és STR-DA3600ES high-end erősítők még kifinomultabb hangzást, a piacon egyedüliként 3D támogatást, valamint az otthoni hálózaton elérhető audio és video illetve internetes rádiótartalmakhoz DLNA hálózati elérést kínálnak.

A két házimozi-erősítővel együtt a Sony egy hálózati funkciókat támogató Blu-ray lejátszót is bemutatott. Az STR-DN2010 a korszerű házimozi technológiákat karcsú, helytakarékos készülékben egyesíti. Mindhárom modell jellemzői:

3D jel támogatása HDMI kábelen, még az erősítő energiatakarékos (standby) állapotában is, továbbá Audio Return Channel funkció
Automatikus digitális mozibeállítás a lehető legjobb hangzásért
DLNA hálózati csatlakozás: az otthoni hálózaton megosztott audio- és videotartalmak lejátszása, beépített négyportos Ethernet hub
1080p videó felskálázás
Képernyőn megjelenő grafikai interfész az egyszerű, felhasználóbarát vezérlésért

A Sony mérnökei az új erősítőket arra tervezték, hogy a házimozi rendszer szíveként ellássák az összes információs/szórakoztatási feladatot.

STR-DA5600ES:
sokoldalú csatlakoztathatóság, csúcsminőségű hangzás

Az STR-DA5600ES csatornánként 120W teljesítményt nyújt, az audiofil mérnökök mindent megtettek a kiváló hangminőség érdekében.

Az erősítő hat HDMI bemenete és két kimenete még kikapcsolt (standby) állapotban is továbbítja a 3D jeleket. Felszerelték a Sony H.A.T.S. rendszerével, amely csökkenti a digitális jelek torzítását, így teljes értékű, részlet gazdag hangzást biztosít.

Az eszköz a Sony legújabb automatikus kalibrációs megoldását, a DCAC-EX-et (Digial Cinema Auto Calibration EX) is támogatja, amely most a “Speaker Relocation” (hangsugárzó áthelyezése) funkcióval gazdagodott. Ennek lényege, hogy az ideálisnál kisebb szobákban is ragyogó hangminőséget kínál. Az “Automatic Phase Matching” (automatikus fáziskiegyenlítés) funkció segít a hangsugárzó irányának pontos beállításában.

Az STR-DA5600ES az otthoni hálózaton megosztott zene, videók és fényképek megjelenítése (DLNA kliens) mellett az internetes rádióadásokat is képes analóg, de DLNA kompatibilis eszközök felé közvetíteni. A hálózati tartalomforrások csatlakoztatását beépített négyportos Ethernet hub is segíti.

A 1080P videó felskálázás funkcióval normál felbontású filmekből is a maximumot hozhatjuk ki, ráadásul ezt a videojelet akár egy második helységben elhelyezett televíziókészülékre is továbbítjhatjuk. A minőségi házimozi rajongói és audiofil közönség legnagyobb örömére az STR-DA5600ES mellett a Dolby Pro Logic IIz és az összes új HD surround audio kodeket is támogatja.

STR-DA3600ES
Ez a házimozi-erősítő négy HDMI bemenettel és egy kimenettel rendelkezik, szintén támogatja a 3D jelek továbbítását (akár kikapcsolt állapotban is), akárcsak az Audio Return Channel funkciót. Csatornánként 100W teljesítményt nyújt. Teljesértékű DLNA kliensént szolgál, s szintén tartalmaz egy beépített négyportos Ethernet hubot.

A Sony DCAC hangsugárzó kalibrálás mellett az Automatic Phase Matching és a HD-D.C.S. jelfeldolgozás ad teljesértékű házimozi-élményt. A készülék támogatja a 1080P videó felskálázást, s a tévéképernyőn megjelenő menüvel vezérelhető. Egyszerre akár két, külön helységben elhyelezett televíziót is elláthat képpel és hanggal, valamint akár egy harmadikra is továbbíthat hangot, zenét.

STR-DN2010 Sony Blu-ray lejátszó
A karcsú, helytakarékos STR-DN2010 Blu-ray lejátszó csatornánként 100W teljesítményre képes, széles körű csatlakoztathatósága is megfelel a legkifinomultabb igényeknek. A négy HDMI bemenet és egy kimenet mellett kikapcsolt állapotban is továbbítja a 3D jeleket, valamint az Audio Return Channel funkciót is támogatja. Az eszköz DLNA kliensként a helyi hálózaton megosztott zenék és videók mellett az internetes rádióadásokat is lejátssza, az egyszerű csatlakoztatás érdekében beépített négyportos Ethernet hubbal is rendelkezik.

A DCAC automatikus kalibrálással gyorsan, pontosan beállíthatjuk az ideális házimozi-hangzást. Ez a berendezés is támogatja a normál felbontású tartalmak felskálázását Full HD (1080P) televíziókra, a képernyőn megjelenő menüvel vezérelhető, s támogatja a legújabb HD audio formátumokat, köztük a Dolby Pro Logic Iiz-t. Az opcionális S-AIR csomaggal vezeték nélkül csatlakoztathatjuk hozzá a hátsó hangsugárzókat.
A két házimozi-erősítő és a Blu-ray lejátszó Magyarországon 2010. októberétől kapható.
 

Kulcsszavak: Blu-ray házimozi Sony

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09