Sony TomTom navigációs AV rendszerek

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 19. 08:48

A karcsú Xplod fejegységek minőségi audió és videó szórakoztatást és csúcsminőségű navigációt kínálnak.

A vadonatúj autós, multimédiás AV navigációs rendszer első tagjai az XNV-L77BT és 770BT típusú készülékek. Mindegyik rendszer a Sony AV fejegységéből és a TomTom navigációs moduljából illetve navigációs szolgáltatásából tevődik össze. Az XNV-L77BT (7” széles képernyős) és az XNV-L66BT (6,1” széles képernyős) a TomTom élő szolgáltatásait teljes mértékben kihasználják a HD Traffic, a Local Search with Google és a Safety Alerts szolgáltatások által. A HD Traffic a leghatékonyabb és legfrissebb forgalmi információkat nyújtja, amely a fejegységen jelenik meg. Az esetleges balesetek és az ezáltal várható késések 3 percen belül már láthatók, amihez alternatív útvonal is látható, elkerülendő a kialakuló torlódásokat. A sofőrhöz kellő időben eljutó információ biztonságos, gyorsabb autózást tesz lehetővé. A Safety Alerts intelligens módon jelzi a fix és mobil közlekedésbiztonsági kamerákat (traffipax). További szolgáltatás a Local Search with Google a Google Map segítségével, amely a világ legnagyobb térképadatbázisával rendelkezik.

Az AV navigációs modellek a TomTom legfejlettebb és legfrissebb térképeit tartalmazza. A térképes lefedettség Európa 45 országára terjed ki. A TomTom útvonaltervezése sokkal kifinomultabb, mint az egyszerű sebességhatárok alapján történő számítás. Az egyedi IQ Routes technológia – amely valós statisztikai adatokkal is dolgozik – a leggyorsabb útvonalat képes ajánlani, figyelembe véve a napszakot és napot is, amikor éppen úton van. A számítás során figyelembe veszi a csúcsforgalmi időszakokat, a hétvégéket, sőt, még a rosszul beállított forgalmi lámpákat is. A fedélzeti térképtár naprakész információkkal való frissítése elengedhetetlen. A TomTom MapShare navigációs közössége által a legpontosabb információkhoz juthatunk, hiszen ezen a felületen osztják meg a sofőrök az általuk korrigált, pontosított térképeket – ehhez egy számítógépre és a TomTom HOME szoftverre van pusztán szükség.

Az új autós AV navigációs Xplod sorozat ugyanarra a platformra került, mint a nemrég EISA díjat (pontosan: „EISA Award European In-Car A/V Head Unit 2010-20111”) nyert XAV-70BT autós multimédiás központ. Az új készülékek mindegyike a már díjazott AV innovációk legjavát kapta. A 2 DIN-es WVGA kijelzők magas, 800x480 pixeles felbontással rendelkeznek – ez ebben a szegmensben elterjedt QVGA AV centerek képességének ötszöröse. A Centre Speaker Organiser segítségével a hallgató gazdag, telt hangzásban részesül, mivel 5.1 csatornás térhatású hangzás miatt egy addicionális, virtuális hangsugárzó hallható középről, a fejegység irányából. Az AV center továbbá alkalmazza az „Intelligent Time Alignment” technológiát, amely figyelembe veszi a vezető elhelyezkedését, így a különböző csatornákon megjelenő jeleket úgy időzíti, hogy azok optimális összhangzást nyújtsák a sofőr számára. A kiváló csatlakoztatási lehetőségekkel a digitális zenei lejátszók, mint pl. a Walkman, az iPod, az iPhone vagy USB pendrive készülékeken tárolt állományok is megjeleníthetők. Sőt, az integrált Bluetooth által a mobiltelefonokon tárolt zenei gyűjtemény is meghallgatható, miközben a kihangosított telefonálás lehetősége is rendelkezésre áll.

Az Xplod in-car AV navigációs rendszerek 2010 novemberétől kaphatók.
 

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

A TCL megmutatja, milyen is a valódi moziélmény az otthonunkban

A TCL Electronics vezető szórakoztatóelektronikai brand és a világ két legnagyobb tévégyártójának egyike bemutatja, hogy milyen jellemzői vannak egy olyan tévének, amit kifejezetten a filmrajongók számára fejlesztettek ki. A TCL elkötelezett annak érdekében, hogy a mozik világát otthonok millióiba elvigye szerte a világon, és hogy egy ideális platformot hozzon létre a filmek szerelmeseinek, akik így valóban elmerülhetnek ebben az élményben.

2024. március 30. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09