A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját

forrás Prim Online, 2010. szeptember 21. 11:43

A Magyar Telekom idén is támogatja a Kutatók Éjszakáját, amely szeptember 24-én kerül megrendezésre. Az országos programsorozat 24 város 42 intézményében zajlik párhuzamosan. Az egész napos, fesztivál jellegű esemény célja a tudomány, a tudományos eredmények és a kutatói életpálya népszerűsítése, közérthető formában.

Az ország egyik legjelentősebb, kutatás-fejlesztéssel foglalkozó eseménysorozata az immár ötödik éve méltán népszerű és közönséget vonzó tudománynépszerűsítő fesztivál. A Magyar Telekom 2008 óta támogatja a rendezvényt. Idén nem csak a központi budapesti helyszínt, a Millenárist biztosítja a Magyar Telekom a szervezőknek, hanem innovatív bemutatókkal és ötletes, interaktív programokkal is várja a látogatókat.

A Magyar Telekom innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) három installációval is jelen lesz. Bemutatásra kerül az Animata árnyszínház, mely egy valós idejű animációs szoftver, segítségével könnyedén építhetünk fel jeleneteket virtuális bábokkal. Kipróbálhatjuk az Opera Loopert is, amely egy a New York-i Brooklyn Museum eseményére készült interaktív installáció, továbbá megcsodálhatjuk a Landelion nevű, a kábelek újrahasznosításával kialakult organikus formájú net-pitypangot, amelyet a látogatók kelthetnek életre.

Az Origo bluetoothon sugárzott mobilalkalmazásaival mutatkozik be a Millenárison.

Az izgalmas programokhoz a Magyar Telekom rendszerintegrációs és informatikai szolgáltatásokat nyújtó leányvállalata, a KFKI is hozzájárul egy kiváló minőségű videokonferencia létesítésével, amely lehetővé teszi a bejelentkezést élő kapcsolatban a központi és a győri helyszín között.

A Magyar Telekom emellett a pályakezdőkre is gondol, hiszen a diákok körében egyre népszerűbb "Legyél te is mindennapi hős!" gyakornoki programjával külön standon ismerkedhetnek az egyetemisták, főiskolások.

A Kutatók Éjszakája programjai ingyenesek, a látogatás regisztrációhoz kötött. A rendezvényről és a Magyar Telekom programjairól bővebb információ a www.kutatokejszakaja.hu weboldalon olvasható.

Kulcsszavak: tudomány Magyar Telekom

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB bemutatja „Kőbe zárt zene” sorozatának legújabb részét

Az észak-európai faházakról elsőre egy fjord partján álló színes halászkunyhó vagy egy tóra néző erdei faház juthat az ember eszébe. A svédországi Skellefteå-ban épült Sara Kulturális Központ egy hipermodern technológiával felszerelt, 20 emeletes felhőkarcoló, amely új fenntarthatósági szinteket megcélzó, innovatív megoldásokra épít, ugyanakkor alapjaiban egy faszerkezetes toronyház.

2024. május 27. 11:27

Világhírű szakértők a budapesti Nemzetközi Lean Konferencián

A világ leghatékonyabb gyártóvállalatait, az edzőcipőktől a bányagépekig, egy közös vonás köti össze: mindannyian a lean módszertant alkalmazzák. A Toyota módszerként is ismert üzleti filozófia legfrissebb újdonságai és trendjei kerülnek bemutatásra a június 6-án Budapesten megrendezésre kerülő XI. Nemzetközi Lean Konferencián. Az előadók között olyan sztárszakértők szerepelnek, mint Katie Anderson, világhírű üzleti bestseller író, Erasto Meneses, a Cambridge Egyetem professzora és az ex-toyotás lean sensei Cevdet Özdogan.

2024. május 27. 09:55

Philips bemutatja az új Evnia gaming monitort

Az Evnia bemutatja 5000-es gaming monitor sorozatának új, díjnyertes tagját. A Philips Evnia 27M2N5500 mindent tartalmaz, amire egy felhasználónak szüksége van a lebilincselő gaming élményhez és a folyamatos kiváló teljesítményhez, miközben nagyobb figyelmet fordít a fenntarthatóságra: 27 hüvelykes (68,5 cm) Fast IPS panel QHD felbontással, 180 Hz-es frissítési ráta, akár 0,5 ms MPRT és 1 ms GtG válaszidők, DisplayHDR 400 és teljesen új, környezetbarát dizájn.

2024. május 26. 16:59

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17