Mobiltelefont minden nőnek

Milkovits Gábor, 2010. október 8. 07:30

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Cherie Blair, Tony Blair brit ex-miniszterelnök felesége egy olyan kezdeményezést indítottak el, amellyel világszerte mobiltelefonhoz szeretnének juttatni vagy 150 millió nőt.

Az ötlet abból indul ki, hogy a fejlődő világban a férfiak jóval magasabb arányban rendelkeznek mobillal, mint a nők. Fekete-Afrikában például 23 százalékos a különbség a férfiak javára, míg a Közel-Keleten 24 százalék, Dél-Ázsiában pedig 37 százalék. Összességében világszerte mintegy 300 millióval kevesebb nőnek van mobiltelefonja, mint férfinak. A mobiltelefon ugyanakkor egyértelműen a társadalmi felemelkedés eszköze lehet a gazdaságilag elmaradottabb társadalmakban: segíti például az írástudatlanság felszámolását, lehet rajta orvost hívni, illetve a kisebb vállalkozások működtetéséhez is elengedhetetlen. Így aztán a készülékek elősegíthetik, hogy a nők általános helyzete javuljon a szegényebb országokban.

A program úgy segít a helyzeten, hogy a szolgáltatók kifejezetten a nőknek szánt kedvezményes készülékeket és előfizetéseket fognak forgalmazni. Eddig 17 globális mobilszolgáltató csatlakozott a tervhez, összesen nagyjából 10 millió dollárt is felajánlva a célra. A projekttel azt szeretnék elérni, hogy középtávon legalább 150 millió nő juthasson általa mobiltelefonhoz a fejlődő világban.
 

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17