Intel csúcs az oktatásért - Fókuszban a projektalapú tanulás támogatása

forrás Prim Online, 2010. október 24. 12:09

Bukarestben befejeződött az Intel 7. Nemzetközi Oktatási konferenciája, ahol a világ számos országából érkező oktatáspolitikusok, tanárok és a nemzetközi sajtó előtt bemutatták a több európai és közel-keleti nyelvre lefordított, új Intel Teach - Elements tanárképzési programot.

A román fővárosban tartott Intel Oktatási konferencián résztvevő, közoktatásért felelős döntéshozók és szakemberek azt vitatták meg, hogy miként segítheti a technológia a pedagógusok munkáját annak érdekében, hogy a diákok jobban megállják helyüket a globális munkaerőpiaci versengésben.

Az Intel a találkozón bejelentette, hogy - a korszerű oktatási rendszerek elkötelezett támogatójaként, - 2010 utolsó negyedévével kezdődően az Intel Teach – Elements tanárképző kurzusok francia, német, olasz, portugál, román, orosz és török nyelven is elérhetők lesznek.

A konferencia nyitó eseményeként Daniel Funeriu, a Román Köztársaság oktatási minisztere és Dr. Thomas H. Osburg az Intel európai igazgatója egy megállapodást írtak alá, amelynek keretében 60.000 romániai pedagógus képzését kezdik meg az Intel Teach rendszerben.

„Az új Intel Teach képzések mindenben megfelelnek a korszerű oktatási rendszerekkel szemben  megfogalmazott stratégiai célkitűzéseknek: azonnal elérhető, kompakt és interaktív tartalmakat biztosítanak a korszerű,  21. századi projekt-alapú oktatáshoz.” - nyilatkozta Danny Arati, az Intel európai oktatási igazgatója.

Az Intel Teach – Element új kurzusai tömören és rendkívül hatékonyan ismertetik meg a pedagusokat az olyan modern oktatási eszközökkel és módszerekkel, mint a projekt-alapú tanulás, a 21. századi számonkérés-értékelési megoldások, vagy a Web 2.0 alapú kollaboráció lehetőségei. Az Intel Teach e-learning képzések előnye, hogy az egyébként elfoglalt pedagógusok is gyorsan és hatékonyan fejleszthetik ismereteiket, azonban a platform használható kontakt kurzus esetén is.

A sorozat első moduljában, amely a projekt-alapú tanulásról szól, a pedagógusok elsajátítják, hogyan építhetik be ezt a módszert a modern oktatásba. A képzés 5 egységében a résztvevők először általánosságban majd konkrétan is megismerik a projekt-alapú tanulás módszertanát és annak tervezési, monitorozási eszközeit.

Az Intel a jövőben  szeretné további közép- és kelet európai országok nyelvén elérhetővé tenni az Intel Teach – Elements kurzusait - mondta Danny Arati, aki szerint „A globális versenyben egyre sikeresebben szereplő közép- és kelet európai régió országainak is olyan oktatási rendszerekre van szüksége, amely megfelel a tudásalapú társadalom mai és holnapi kihívásainak.”

Az Intel oktatási csúcstalálkozóját, amelyet immár hetedik alkalommal rendeztek meg – most először tartották a közép- kelet európai régió egyik országában.

Az Intel Teach Elemens programról további információk a www.intel.com/education/elements oldalon találhatók.  

Forrás: IOT.hu - Az IKT hírportál

Kulcsszavak: Intel oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38