Debütált a Dell tablet netbook-ja

Milkovits Gábor, 2010. november 19. 08:20

A Dell egy olyan készüléket mutatott be, amely egyaránt használható tablet-ként és billentyűzetes netbook-ként, ráadásul Windows 7 operációs rendszer fut rajta.

A netbook-okra eddig jobbára XP-t telepítettek, habár ez a lehetőség nemrég megszűnt, míg a tablet-ek körében az egyedi Apple iPad mellett jobbára az Android hódít. Kivétel persze itt is akad: ilyen például a szintén Windows 7-es HP Slate 500, amely azonban 799 dolláros árával kissé nehezen lesz versenyképes. A Dell Inspiron Duo viszont az operációs rendszer mellett abban is újít, hogy elsőnek hozza be a hibrid formátumot a termékkategóriába. A jóval drágább, professzionális noteszgépeknél ugyanis már régóta léteznek tablet-té hajtogatható készülékek, a netbook-ok körében azonban eddig nem volt ilyen. A 10 colos képernyő egy kereten függőlegesen elforgatható, így vagy összecsukva tablet-ként, vagy elforgatva és kinyitva billentyűzetes netbook-ként használható a készülék.

 

Az 1,5 GHz-es kétmagos Atom processzorral, 2 GB RAM-mal és Broadcom Crystal HD 1080p videós grafikus csippel felszerelt Dell Inspiron Duo december első hetében kerül piacra az Egyesült Államokban, és induló ára 549 dollár lesz, ami nem sokkal magasabb az iPad-énél. A Dell emellett több Android tablet-tel is előrukkol az idén, amelyeknek a logika alapján még olcsóbbaknak kell majd lenniük.

 



 

Kulcsszavak: Dell notebook Tablet PC

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Három új 3D nyomtató és több ráadás a FreeDee standján

A FreeDee Kft. az additív gyártás egyik élen járó hazai specialistája. Márkafüggetlen szakértőként számos piacvezető 3D nyomtató és 3D szkenner márkával dolgoznak együtt, így a FreeDee standján idén három új 3D nyomtató is egyszerre debütál! Most lehet majd itthon először élőben megnézni a Markforged FX20 robusztus kompozit nyomtatót, az UltiMaker Factor 4 ipari FDM nyomtatót és a Formlabs Form 4 mSLA nyomtatót is. Emellett látványos SLM fémnyomtatásokra és 3D szkennelés bemutatóra is számíthatnak az Ipar Napjain a 101F (A pavilon) stand látogatói.

2024. május 6. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36