Világpremier Budapesten: 3D mozielőzetes szemüveg nélkül

Kiss Ádám Zoltán, 2010. december 6. 18:14

Magyarországon először mutattak be speciális szemüveg nélkül élvezhető 3D mozielőzetest - a 65 colos speciális óriásmonitoron november vége óta futnak az iPONT International 3D-szoftverével módosított trailerek.

A Palace Cinema reklámja, illetve a MegaMind, a Narnia, a Tangled, a Tron 3D-filmelőzetesei futnak azon a speciális, 65 colos 3D monitoron, amit november végén állítottak ki a Palace Westendben. A mozielőzeteseket az iPONT International által fejlesztett 3D-szoftver segítségével alakították át. A Westenden kívül a magyar fejlesztőcég által kihelyezett 3D-óriásmonitorok láthatóak az Allee Center-ben, az Árkádban és a MOM-ban is.

"A 3D-vé konvertált animációk lélegzetelállítók, és ilyet egyelőre csak budapestiek láthatnak az egész világon" - mondta Korcsok Zoltán. Az iPONT International ügyvezetője elmondta: hamarosan lengyelországi mozikban is megjelenik a speciális szemüveg nélküli 3D-óriásmonitor. A több szakmai díjat (Innovációs TechShow Nagydíj, InnoMax) elnyerő iPONT világszerte - Európában, Észak-Afrikában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Törökországban, Oroszországban és az Egyesült Arab Emirátusban - terjeszkedik egyedülálló alkalmazásával.

A vállalatmenedzsment szoftverekre specializálódott iPONT 2003-ban alakult tipikus "garázscégként", és 2007 óta foglalkozik háromdimenziós képalkotással. A hazai tulajdonú vállalat jelenleg 40 alkalmazottal fejleszti a világon egyedülálló 3D-szoftverét. Az alkalmazás a német partnervállalat által fejlesztett képernyővel együtt olyan három dimenziós képet képes alkotni, amely - eltérően a nagy elektronikai gyártók hasonló termékeitől - 3D-szemüveg nélkül is térhatású élményt biztosít, melyet egyszerre többen is nézhetnek (multiview). Az iPONT 2009-ben 430 millió forint költségvetésű hardverfejlesztési projektet indított, amelyhez uniós forrásokból mintegy 270 milliós támogatást nyert el. A társaság jelenleg 3-5 millió eurós kockázatitőke-bevonás, és cégforma-átalakítás előtt áll.
 

Kulcsszavak: 3D film videó

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36