Intel-processzorok a telefonokban?

Vértes János Andor, 2011. február 16. 11:57

Az Intel látszólag kimarad a nagy a mobil üzletből: miközben a PC-k virágkorát az x86-os processzorok és azok utódai - Pentium, Xeon, Core, Atom - jellemzik, a mobiloknál a Qualcomm, a Texas Instruments és társaik dominálnak, az Intel mintha kimaradna a nagy üzletből. - Nem sokáig - jelentette ki mai előadásán a barcelonai Mobile World Congress rendezványen Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója. - Még az idén megjelennek az Intel-processzoros okostelefonok - tette hozzá. 

Az Intel ha nehezen is, de be kellett lássa, hogy a következő néhány évben nem lesz egy olyan univerzális informatikai eszköz, ami mindent helyettesít, az emberek akarnak PC-t is, tabletet is, mobilt is, és az Intel nem kíván kimaradni egyik üzletből sem, alkalmazkodni kell az igényekhez.

Az Intel leginkább a biztonsági területeket véli olyannak, ahol van keresnivalója a mobil világban. Energiatakarékosabb processzorok is kellenek, de az nem elég, a biztonság lesz a legfőbb kérdés, a többi csak hozzáadott érték. Ugyancsak fontos terület lehet még az, hogy a különböző képernyők össze legyenek kötve, lehetőleg vezeték nélkül, s erre kínál megoldást a WiDi, az Intel Wireless Display technológia. 

Otellini szerint persze nem csak a processzor, a biztonság és a vezeték nélküli kapcsolat a nagy üzlet, ha ő valamibe invesztálni ami gyors megtérülést hozhat, az nem lenne más, mint az akkumulátorok. "Nem elég a lithium-ion, szilicium bázison kell nagyobb kapacítású, hosszabb élettartamú táp, aki ebbe fektet, megcsinálhatja a szernecséjét!" - mondta az Intel vezére.
 

 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36