Informatikai fejlesztés a Szombathelyi Egyházmegye iskoláiban

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 7. 08:11

A Szombathelyi Egyházmegye négy általános iskolája részesedik abból a több mint 40 millió forintos pályázati támogatásból, amelynek köszönhetően az intézményeket korszerű infokommunikációs eszközökkel látják el.

Veres András szombathelyi megyés püspök pénteken sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja keretében elnyert pályázati támogatásnak köszönhetően az informatikai fejlesztés hamarosan megvalósul, az iskolák a közbeszerzési eljárás lefolytatása után várhatóan a jövő tanév elejéig hozzájuthatnak az
új, korszerű informatikai eszközökhöz.

A projekt keretében iskolai számítógépeket, interaktív táblákat, iskolai wifi hálózat kiépítéséhez szükséges berendezéseket, illetve sajátos nevelési igényű tanuló oktatásához szükséges informatikai eszközöket szereznek be.

A sajtótájékoztatón megjelent szombathelyi, sárvári, celldömölki és jánosházai katolikus iskolák igazgatói elmondták: örülnek az új eszközöknek, hiszen saját forrásaikból hasonló léptékű fejlesztésre nem volt lehetőségük.

Veres András a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az egyházmegye katolikus iskoláiban ugyanazt a tananyagot oktatják, mint bármely más általános iskolában, a hitoktatás és az a szellemiség, amelyre ezekben az intézményekben törekednek, pluszt jelent.

A megyés püspök szólt arról is, hogy az egyházi iskolák kiegészítő támogatása ma már elérte azt a szintet, amit az állam az önkormányzatok által fenntartott általános iskoláknak nyújt. Örömét fejezte ki, hogy a jelenlegi kormányzat már átadott egymilliárd forintot abból a korábbi tartozásból, amelyet a kiegészítő normatíva kapcsán Állami Számvevőszék is megállapított. Szavai szerint ebből a pénzből a Magyar Katolikus Egyház létszámarányosan részesült.

Veres András kitért arra is, hogy az elmúlt hetekben a sajtóban olyan híradások jelentek meg, amelyek szerint nehéz helyzetben lévő önkormányzatok átadnák általános iskoláikat egyházi fenntartásba. Mint mondta, ilyen trend a Szombathelyi Egyházmegyében nem figyelhető meg, jelenleg csupán egyetlen iskola átvételéről tárgyalnak, de azt egyelőre nem kívánta megnevezni.

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két versenyautóhoz szállít motort és hibrid hajtást is fejleszt a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

Mérföldkőhöz érkezett idén a SZEngine Team: egyrészt két Formula Student-versenycsapat autójában is győri szív „dobog” majd, másrészt most először nyit a gárda a hibrid hajtások irányába, olyannyira, hogy ősszel már tesztelik is az innovatív technológiát. A Széchenyi-egyetem motorfejlesztő hallgatói csapata a versenyek előtti szokásos rollout eseményén leplezte le elkészült fejlesztéseit.

2024. június 8. 15:08

Az LG fejlett autós platformjával érkezik a Kia legújabb elektromos járműve

A Kia Corporation (Kia) legújabb, teljesen elektromos SUV-jába is beépítik az LG Electronics (LG) webOS által támogatott, csúcstechnológiát képviselő autós tartalomplatformját (Automotive Content Platform, ACP). Ezzel a nemrégiben bemutatott Kia EV3 az első olyan elektromos jármű, ami megkapta az LG ACP-jét. Az LG autós szórakoztató platformja először tavaly, a Hyundai Motor Group (Hyundai) Genesis GV80 és GV80 Coupe modelljeiben debütált.

2024. június 8. 12:53

A foci-Eb megnégyszerezheti a telekocsi forgalmat

Ismét foci-Eb-re utazhatnak a hazai szurkolók, június 15-én Kölnben, 19-én és 23-án pedig Stuttgartban játszik a magyar válogatott. Az Oszkár Telekocsi adatai alapján már a 2016-os franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokság ideje alatt is megnégyszereződött a telekocsi forgalom, így egy-két hét múlva ennél akár még nagyobbat nőhet a foglalások száma, tekintve, hogy Németország eddig is a legnépszerűbb külföldi célállomás volt a hazai telekocsizók körében. 

2024. június 8. 10:46

Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 19:25

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47