Internet Fiesta az olvasás éve jegyében

MTI Sajtóadatbank, 2011. március 17. 09:08

A Családi Olvasás Évéhez kapcsolódva az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatását helyezi a középpontba az idei Internet Fiesta, amelyet március 21. és 28. között rendeznek meg országszerte számos könyvtárban.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség - a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával - immár 12. alkalommal szervezi meg azt a nagyszabású rendezvénysorozatot, amelynek keretében az Internet Fiestához csatlakozó könyvtárakban szakemberek bevonásával ismertetik meg az érdeklődőkkel a világháló előnyeit és az új kommunikációs felület jelentette veszélyeket.

 Az idei fesztivál kiemelt témái között szerepel az olvasás, a tanulás és a digitális írás-olvasás. Így bemutatják például az elektronikus könyvek és az ekönyv-olvasók használatát, valamint az elektronikus könyvtárak működésével is megismerkedhetnek az érdeklődők.

 A könyvtárak mellett művelődési központokban és iskolákban megrendezendő előadásokon szó lesz a helyi közösségek internetes oldalairól, a webes ügyintézés előnyeiről, de például az internetes játékokról, a videomegosztókról, a digitális nomádokról és az internet pszichológiájáról is hallhat a közönség.

 A szervezők reményei szerint idén az eddiginél is több könyvtár csatlakozik majd a rendezvénysorozathoz, amelyen tavaly már 255 település 342 könyvtára vett részt több mint 1300 programmal, csaknem 33 ezer látogatót vonzva.

 Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség alelnöke elmondta, hogy a könyvtáraknak szóló március 16-i határidő ellenére a rendezvény honlapján (http://svr3.kjmk.hu/fiesta/) egyelőre még csak a programok mintegy fele található. A folyamatosan frissülő oldalra még vasárnapig feltölthetik a csatlakozó intézmények rendezvényeiket.
 

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36