Microsoft Office 365 Kompetencia Központ az Atigrisnél

forrás Prim Online, 2011. április 15. 12:53

Az Atigris Informatika a Microsoft fejlesztéseit követve, BPOS Kompetencia Központját Microsoft Office 365 Kompetencia Központtá alakítja.

A közeljövőben megjelenő Office 365 igazi áttörést hoz a számítási felhő technológiában - állítja Karácsony Sándor, a cég igazgatója.  Az Office 365 a Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagot a Microsoft egységes üzenetkezelő és együttműködést támogató, felhő szolgáltatásaival, az Exchange, a SharePoint és a Lync online változatával ötvözi. Ezáltal tetszőleges eszközről, bárhol és bármikor hozzáférést biztosít a levelekhez, dokumentumokhoz, kapcsolatokhoz és naptárakhoz, miközben 99,9 százalékos, garantált rendelkezésre állást és katasztrófatűrő adat-visszaállítást biztosít.
Az Office 365 a Microsoft jelenleg elérhető, felhő alapú szolgáltatásához, a Business Productivity Online Suite-hoz (BPOS) képest - az irodai alkalmazáscsomag hozzáadásán túl is - számos újdonsággal érkezik. Ilyen például a továbbfejlesztett menedzsment, amely szerepkör alapú hozzáférést tesz lehetővé, a felhasználói mellett többféle adminisztrátori, partneri és helpdesk szerepkört különböztetve meg. Az Exchange Online például alapértelmezésben tartalmazza a levelek archiválását. A Microsoft az Office 365-öt többféle előfizetői csomagban kínálja.

A Microsoft Office 365-hoz remek kiegészítő a Windows Intune. A Windows Intune fizetős, illetve 30 napos, ingyenesen kipróbálható verzióban jelent meg. A program a kisvállalkozásoktól kezdve a közepes cégeken át egészen a multikig hasznos lehet: segítségével a vállalatok számítógépei egyetlen felületről tarthatók karban, így például a frissítéseket nem kell egyenként telepíteni minden gépre. A szolgáltatás tartalmazza a Windows 7 Enterprise verzióra való frissítést – mely a munkaállomások egységesítse mellett lehetővé teszi a Bitlocker használatát, mely megakadályozza az adatokhoz való illegális hozzáférést a számítógép, pendrive elvesztése esetén is. Központi ellenőrzéssel kiegészítve nyújt védelmet a vírus és kém szoftverek ellen. Naprakész szoftver és hardver leltárt biztosít, hogy egyszerű legyen a legális szoftver felhasználásnak való megfelelés. Kiváló kiegészítés az Office 365 üzleti alkalmazások mellé, hogy a munkaállomások felügyelete is nagyvállalati színvonalon történjen - teszi hozzá Karácsony Sándor, akinek vezetésével már több BPOS projektet megvalósított az Atigris.
 

Kulcsszavak: Microsoft Atigris

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tesztüzemben elindult a MÁV-VOLÁN-csoport egységes utazástervezője

A vármegye- és országbérletek bevezetése után újabb szolgáltatás révén válnak átélhetővé azok az előnyök, amelyek a vasúti és autóbuszos közszolgáltatások integrációjában rejlenek az utasok számára.

2024. június 12. 20:35

K&H: lassul a cégek digitális átállása

A nem túl rózsás gazdasági kilátások és a finanszírozás, a pályázatok hiánya visszafogja a vállalatok innovációs kedvét.  Így elsősorban belső hatékonyságuk javítására és ügyfeleik jobb kiszolgálására összpontosítanak.

2024. június 12. 18:02

Húszezer résztvevő ismerkedhet az SAP legkorszerűbb megoldásaival Barcelonában

Június 11-én elstartolt a Sapphire 2024, az SAP éves szakmai konferenciájának európai állomása. Az üzleti szoftverek piacvezetője számos bejelentést időzített a barcelonai esemény idejére, így több tucat vállalati esettanulmány, megannyi együttműködési megállapodás, és az újabb meg újabb funkciókkal bővülő, legnépszerűbb vállalati szoftvereinek bemutatása adja meg a monstre háromnapos kongresszus tartalmi gerincét.

2024. június 12. 14:50

Az ABB célja a nettó zéró kibocsátású gyártás a bulgáriai Rakovszkiban lévő üzemében

Az ABB Energetika bulgáriai Rakovszkiban található gyára jelentős lépést tesz a nettó zéró káros kibocsátású működés felé azáltal, hogy a CO2e-kibocsátását 1250 tonnával csökkenti. Ez nagyrészt olyan energiaoptimalizálási intézkedéseknek köszönhető, mint a 100 százalékban mért és szabályozott energiafogyasztás, az épületfelügyeleti rendszer, a hőszivattyúk telepítése, a világítás LED-es korszerűsítése és az elektromos járművek (EV) töltőpontjainak kiépítése. 

2024. június 12. 13:11

Európa vezető zöld kriptobányászati vállalatává fejlődne a magyar Greenhash

Károsanyagkibocsátás nélkül, a megújuló erőművek bővülését felhasználva forradalmasítja a bitcoin bányászatot egy magyar techcég. Az Enerhash Technologies Zrt., mely az indulása óta eltelt három év alatt összesen több milliárd forint értékben kapott magánbefektetést, és idén év végéig belépne a BÉT XTEND piacára is. A nyilvános bevezetésre való felkészülés részeként a vállalat felveszi a Greenhash márkanevet. A cég tavaly kiugró, 1,3 milliárd forintos adózott eredményt ért el és jelenleg is több zöld kriptobányászati projektet üzemeltet svédországi és új-zélandi vízierőművekkel együttműködve. A már megszerzett tapasztalatok tükrében, a tervezett forrásbevonásokkal együtt érdemi kapacitás és árbevétel bővülést tervez a cég. 

2024. június 11. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30