Júniusban ismét a gyerekeké a Sziget

Vértes Ádám, 2011. június 5. 23:30

 

Immár tizedik éve, hogy a júniusi hétvégéken az Óbudai-szigetet birtokba vehetik a gyerekek, s a Magyar Telekom jóvoltából se szeri, se száma a jobbnál jobb programoknak. Kinyit a vurstli, felcsendülnek a kedvenc előadók dalai, lehet alkotni, játszani, mozogni. A jubileum alkalmából a Telekom különleges újdonságokkal is kedveskedik a látogatóknak, egy galaktikus utazással a TeleManók világába…

A Telebolygón minden a vidámságról és a játékról szól.  A gyerekek a Csillagkaput átlépve útlevelet kapnak, amellyel felfedezhetik Telebolygó minden zegét-zugát, játékokban vehetnek részt a Csúszka-tavon, a Tejúton és a Teleportál kilövő űrállomáson. A játékok során pecséteket gyűjthetnek, és a nap végén ajándékokra válthatják azokat.  A játékban elfáradt felnőttek a Képernyőpihenőben szusszanhatják ki magukat, és részt vehetnek a napi kvíz versenyen, ahol minden nap egy értékes főnyereményt sorsolnak ki. Azokra a beteg gyerekekre is gondoltak a szervezők, akiknek nem áll módjában kilátogatni a Szigetre. "Hozd el hozzánk!" címmel ismét meghirdetik a használt játékgyűjtő akciót, amelynek keretében aki segíteni akar, az elhozhatja már nem használt, de még jó állapotú játékait. Az összegyűlt ajándékokat a Kórházpedagógusok Egyesülete juttatja el a rászorulóknak.

 

A Bohóctanya a pantomimes játékok helyszíne, de persze idén sem hiányozhat az Állatsimogató sem, ahol a gyerekek, szüleikkel együtt barátkozhatnak a kecskékkel, nyuszikkal, csüngő hasú fekete disznóval, és lovakkal, és még sokféle falusi állattal.
Az idei Telekom Gyerek Sziget másik új színfoltja a Színes Falu, ahol a gyerekek három, Magyarországon élő külföldi közösséggel ismerkedhetnek meg közelebbről. A török, a nigériai és a kínai sátorban autentikus nemzeti játékok, érdekes foglalkozások és naponta 3 bábelőadás várja az érdeklődőket. A gyerekek megismerhetik a kínai kagylótündér meséjét, a híres Naszreddin Hodzsa mulatságos történeteit és afrikai állatmeséket is, valamint a helyszínen maguk készíthetnek kínai papírsárkányt és afrikai maszkot is. A Színes Falu az Európai Integráció Alap támogatásával valósul meg.

 

Az Ability Park látássérültek, siketek, mozgássérültek, és értelmi fogyatékosok által bemutatott játékok segítségével, valamennyi korosztály számára élvezhetően, és érthetően ad információt fogyatékos embertársaink életéről, miközben tartalmas, örömteli élményt nyújt mindenkinek, aki játszani szeretne, vagy próbára tenni képességeit.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59