Samsung új Series 3 noteszgép-sorozat fiataloknak

Széll Zoltán, 2011. július 7. 10:52

A Samsung Electronics hamarosan hazánkban is bemutatja legújabb noteszgépcsaládját, a Series 3-at. A Series 3 300V tagjai a legújabb, második generációs Intel Core i5/i3 processzorokkal, előtelepített Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel és a legújabb NVIDIA GeForce videokártyával érkeznek.

 A modern, elsősorban fiataloknak szánt noteszgépek képernyőkeretének vastagsága a korábbi modellekéhez képest 55-60 százalékkal csökkent, valamint az új készülékek elődeiknél könnyebbek is. A sorozat Magyarországon a fekete mellett narancssárga, továbbá ezüst és kék szszínekben is elérhető lesz.

 A Series 3 egyedi kialakítása kiemelkedő teljesítménnyel párosul. A stílusos és elegáns megjelenésű „island” billentyűzeten a billentyűk optimális távolságra kerültek egymástól, hogy még egyszerűbbé és kényelmesebbé váljon a gépelés. A Samsung tesztjei bizonyítják a klaviatúra tartósságát: akár 10 millió leütést, azaz 6 évnyi használatot is gond nélkül elviseknek a billentyűk.

 A Samsung különleges „Fast Start” technológiájának köszönhetően a Series 3 300V számítógépek esetében nincs több fölösleges várakozás, hiszen az azonnali bekapcsolás funkcióval másodpercek alatt életre kelthető a készülék. A hibrid alvó mód egyesíti magában a gyors rendszerindítást a hibernálás stabilitásával, így nem kell hosszan várni az indulásra.

 A noteszgép második generációs Intel Core i5/i3 processzora révén bekapcsolt állapotban is villámgyorsan reagál a parancsokra, legyen szó böngészésről, dokumentum-szerkesztésről vagy zenehallgatásról. Ehhez hozzájárul az NVIDIA GeForce videokártya teljesítménye, amely kiválóan alkalmassá teszi az eszközt jétékok futtatására, videozásra vagy képszerkesztésre.

 A Series 3 noteszgépeinek matt kijelzője jó olvashatóságot garantál még napos időben is, így a sorozat kiválóan alkalmas akár kültéri munkákhoz is.

 A 300V nagy teljesítményű akkumulátoraival akár 7 (4400 mAh) órán keresztül használható a számítógép egyetlen feltöltéssel, így a felhasználó nem függ többé a legközelebbi konnektortól sem, ha hosszú órákon át szeretné kihasználni gépe képességeit. A Samsung „Power Plus” intelligens töltési eljárásnak köszönhetően a 300V és akkumulátorai ezer feltöltés után is képesek megőrizni kapacitásuk 80 százalékát, míg az átlagos akkumulátorok teljesítménye már hozzávetőleg 300 feltöltés után erre a szintre csökken. A noteszgép ezáltal kevesebb akkumulátort „fogyaszt” teljes élettartama alatt, így kevésbé terheli meg a környezetet.

 A 300V kis tömegének köszönhetően bárhová elkísérheti tulajdonosát. Arról, hogy ilyen esetekben ne érje sérülés, a „Duracase”, a Samsung speciális karcálló felülete gondoskodik.

 „Az új sorozatot elsősorban a fiatal célcsoport szánára terveztük, akik a maximumot szeretnék kihozni a noteszgépükből. Az elegáns kivitelezésű, élénk divatos színekben kapható készülékek tökéletes kiegészítői a fiatalok életének” – mondta Kyuho Uhm, a Samsung Electronics IT divíziójának alelnöke.

 A Samsung Series 300V 2011 augusztus közepétől lesz elérhető Magyarországon, 179 900 Ft ajánlott bruttó végfelhasználói ártól.

 A Samsung 300V5A modell 15,6 hüvelykes HD LED (1366 x 768) képernyőt, előtelepített MS Windows 7 Home Premium (64-bit) operációs rendszert, 2nd Generation Intel Core i3-2310M processzort (3 MB L3, 2,10 GHz) vagy 2nd Generation Intel Core i5-2410M processzort (3 MB L3, 2,30 GHz), max. 8 GB DDR3 1333 MHz SDRAM memóriát, 320 GB / 500 GB (5400 rpm) merevlemezes meghajtót, „Super Multi Dual Layer” optikai meghajtót, Intel HD GPU-t vagy NVIDIA GeForce GT 520MX grafikus processzort és 6-cellás (48 Wh) telepet tartalmaz.

 A 366,9 x 240,0 x 29,9-31,6 mm-es noteszgép súlya 2,45 kg.
 

Kulcsszavak: Samsung notebook

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Legendás magyar konstruktőrök nyitják meg a School-Computer kiállítást Budapesten

Új helyszínen, a Neumann Társaság Báthori utca 16. alatti székházában mutat be időszaki kiállítást az Informatika Történeti Múzeum Alapítvány – alapítója, a Neumann Társaság szakmai anyagaira építve – az iskolagépek történetéről. School-Computer – a digitális kultúra megjelenése a közoktatásban a címe a tárlatnak, amely a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával május második felétől október végéig látogatható. A május 17-én, 17 órakor zajló megnyitón a legendás Homelab számítógépek konstruktőrei, Lukács József és Lukács Endre mesélnek a személyi számítógépek hőskoráról. 

2024. május 9. 19:27

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36