Sikeres a BalaBit nemzetközi stratégiája

forrás Prim Online, 2011. július 8. 16:17

A BalaBit IT Security, a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata 59 százalékkal 1,58 milliárd forintra növelte konszolidált árbevételét 2010-ben.

Iparági és elemzői felmérések szerint a tavalyi évben az IT-biztonsági piac enyhe növekedést mutatott, ahol a piac fő mozgatórugója a kötelező törvényi és iparági előírások teljesítése (compliance) volt. A BalaBit teljesítménye azonban - niche piaci szereplőként, széleskörű nemzetközi partner- és ügyfélhálózatának köszönhetően - magasan felülmúlta a globális IT-biztonsági piaci várakozásokat is. A vállalat árbevételében évről évre nagyobb részarányt képviselnek a nemzetközi eladások, tavaly elérve a 78 százalékot (2009-ben ez a részarány 53 százalék volt). A BalaBit a 2011-es évre 40 százalékos növekedést tervez árbevétele és a dolgozói létszáma tekintetében is, valamint tovább bővíti nemzetközi partnerhálózatát, és ezzel együtt a nemzetközi értékesítésből származó forgalmának arányát.

A 2000-ben alapított, teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat saját fejlesztésű biztonsági megoldásai a legmagasabb biztonsági igényekkel rendelkező, olyan érzékeny adatokkal dolgozó vállalatok igényeit szolgálják ki, mint például a pénzügyi szervezetek, telekommunikációs vállalatok, ipari és kereskedelmi nagyvállalatok. A vállalat zászlóshajó terméke, a magas jogosultsággal rendelkező felhasználók (rendszergazdák, bizalmas adatokkal dolgozók, outsource-szolgáltatók) ellenőrzését végző Shell Control Box árbevétele 187 százalékos növekedést mutatott 2009-ről 2010-re. A sikerhez jelentősen hozzájárult - szintén a compliance szabályozásokhoz kapcsolódó - naplózó megoldás, a syslog-ng 28 százalékos növekedése, valamint a legmagasabb biztonsági igényeket kiszolgáló Zorp tűzfal értékesítésének 19 százalékos emelkedése.

„A tavalyi évben elért eredményeink alátámasztják hosszú távú hazai és nemzetközi stratégiánk sikerességét. Mind a hazai, mind a nemzetközi piacon megerősítettük és tovább növeltük piaci pozíciónkat. Technológiai cégként nagy hangsúlyt fektetünk az innováció elősegítésére, ennek köszönhetően az általunk kínált megoldások kategóriájukban a vezető termékek között szerepelnek. Nemzetközi viszonylatban is számos minősítéssel rendelkezünk, például az ICSA és a West Coast Labs tesztlaborok által” – mondta el Györkő Zoltán, a BalaBit üzletfejlesztési igazgatója. „Várakozásaink szerint a következő években a piacon a compliance céllal bevezetett eszközök konszolidációja lesz az egyik jellemző trend. Ezen azt értem, hogy a külső kényszerből bevezetett, a szervezetben elszigetelt megoldásokat a vállalatok fokozatosan bevonják az értékteremtésbe. Ez a folyamat az olyan termékeknek fog kedvezni, amelyek valódi biztonsági és üzemeltetési igényeket is képesek kiszolgálni” – tette hozzá Györkő Zoltán.

Piaci tendenciák és várakozások 2011-re

- Egyre fontosabb a magas jogosultsággal rendelkező IT felhasználók ellenőrzése: az IDC közelmúltban kiadott tanulmánya szerint 2011-ben ismét növekedési pályára állnak az IT beruházások az EMEA régió bankszektorában, az elmúlt két év csökkenő, illetve stagnáló költségvetési tendenciái után. A piacot számos összetett mutató befolyásolja, de a növekedés motorját a helyi és regionális felügyeleti szervek által meghozott, folyamatosan bővülő új szabályozások jelentik, egy már eleve magasan szabályozott iparágban. Az európai bankok átlagosan IT költségvetésük 10%-át költik a törvényi előírásoknak való megfelelésre – az IDC szerint 2011-ben ez az érték a szervezet méretétől függően 15-20%-ra fog emelkedni.

- Az alapvető IT-biztonsági megoldások továbbra is keresettek: bár a legtöbb hazai vállalat már rendelkezik az alapvető IT biztonsági infrastruktúrával, a tapasztalatok azt mutatják, hogy az informatikai biztonságra fordított büdzsé háromnegyedét még mindig tartalombiztonsági és incidens kezelési megoldások beszerzésére, illetve a hálózati határvédelem megerősítésére költik. Az ügyfelek egyre inkább a költséghatékony biztonsági megoldásokat választják.
 

Kulcsszavak: +céginfo BalaBit IT

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55