Dupla teljesítményű új Apple MacBook Air modellek

forrás Prim Online, 2011. július 26. 08:25

Az Apple bemutatta az új generációs processzorokkal, nagy sebességű Thunderbolt I/O technológiával és háttérvilágítású billentyűzettel megújított MacBook Air laptopokat. A termékcsalád tagjain a Mac OS X Lion operációs rendszer fut. Az előző generáció teljesítményét akár megkétszerező laptopok a flash-alapú adattárolónak köszönhetően azonnali működésre képesek, kompakt kialakításuk révén pedig kiemelkedő a hordozhatóságuk.

A MacBook Air 11 és 13 hüvelykes méretben kapható. Mindkét modell nagyszerűen hordozható táskában, mivel a MacBook Air tartós alumínium unibody háza hihetetlenül vékony: legvékonyabb pontján mindössze 0,3 cm, legvastagabb pontján pedig 1,7 cm. A flash-alapú tároló jóvoltából a MacBook Air rendszere pillanatok alatt indul, gyors hozzáférést biztosít az adatokhoz, emellett megbízhatóbban és bámulatos energiatakarékossággal működik. A 11 hüvelykes modell súlya 1,07 kg, akkumulátorának üzemideje pedig akár 5 óra. A 13 hüvelykes, 1,34 kg-os MacBook Air akár 7 órán át használható egyetlen feltöltéssel.

A legújabb kétmagos Intel Core i5 és Core i7 processzorokkal működő új MacBook Air akár a kétszeresét is képes nyújtani az előző generációs modellek teljesítményének. Ez elegendő a fénykép- és filmszerkesztéshez csakúgy, mint a FaceTime-videohívásokhoz, a játékok futtatásához és a dokumentumokkal, prezentációkkal végzett munkához. A MacBook Air modellek Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorral és akár 4 GB gyorsabb, 1333 MHz-es memóriával vannak felszerelve.

A MacBook Air laptopok a Thunderbolt I/O-technológiának köszönhetően eddig soha nem látott mértékben bővíthetők. Egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók hozzájuk a különféle nagy teljesítményű perifériák, így például a Mac laptopok kiváló dokkoló-állomásaként is használható, új Apple Thunderbolt Display kijelző. A Thunderbolt technológia egyszerű kiegészítő megoldásokkal a régebbi típusú kapcsolatok, például a FireWire és a Gigabit Ethernet használatát is lehetővé teszi.

A MacBook Air teljes méretű billentyűzete háttérvilágítást kapott, a hatékony navigációt pedig innovatív, üvegfelületű Multi-Touch érintőpad biztosítja. A billentyűzet kialakítása kényelmessé és egyszerűvé teszi a gépelést, a változásokat észlelő fényérzékelő pedig automatikusan a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja be a billentyűk megvilágítását. A Multi-Touch érintőpadon a Lion rendszer új Multi-Touch mozdulatai is használhatók. Az új ujjmozdulat-parancsok lehetővé teszik a lendületes görgetést, a weboldalak és képek csípő mozdulattal végzett nagyítását, a balra, illetve jobbra lapozó mozdulattal végrehajtott lapozást, valamint a váltást a teljes képernyős alkalmazások között.

A MacBook Air ragyogó, nagy felbontású, LED-es háttérvilágítású kijelzője lenyűgöző vékonyságának ellenére is utoléri a jóval nagyobb, masszívabb kijelzők felbontási teljesítményét. A hihetetlenül gyors Wi-Fi kapcsolat segítségével a felhasználók vezeték nélkül tölthetnek le alkalmazásokat a Mac App Store, illetve zenéket és filmeket az iTunes szolgáltatásból, biztonsági másolatot készíthetnek adataikról a Time Capsule eszközre, valamint egyszerűen oszthatnak meg fájlokat az AirDrop funkció használatával. A MacBook Air laptopokon a vezetékes és vezeték nélküli tartozékok használatához két USB-port áll rendelkezésre, a vezeték nélküli perifériák pedig Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók.

Az Apple az iparág legkörnyezetbarátabb laptopjait gyártja. Az új MacBook Air is megkapta az EPEAT Gold minősítést, és megfelel az Energy Star 5.2 szabvány követelményeinek. A készülékek unibody házának anyaga nagymértékben újrahasznosítható alumínium. Alapfelszereltségük része a higany felhasználása nélkül, arzénmentes üvegborítással készült energiatakarékos, LED-es háttérvilágítású kijelző. A Mac noteszgépek jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak brómtartalmú égésgátlókat, és PVC-mentesek.

Minden új MacBook Air laptopon a Mac OS X Lion, a világ egyik legfejlettebb operációs rendszerének nyolcadik főverziója fut. A fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló iLife programcsomag szintén az alapfelszereltség része. A Lion több mint 250 új funkció használatát teszi lehetővé a Mac számítógépeken. A legfontosabb újítások között a következőket is üdvözölhetjük: új Multi-Touch ujjmozdulatok; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; az operációs rendszerbe beépített Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

Árak és elérhetőség

A 11 és 13 hüvelykes MacBook Air modellek 2011. július 21-étől kerülnek forgalomba az Apple hivatalos viszonteladóinál és disztribútorainál. Az 1,6 GHz-es, 11 hüvelykes MacBook Air két változatban kapható: 2 GB memóriával és 64 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval. Az 1,7 GHz-es, 13 hüvelykes MacBook Air szintén két konfigurációban kerül az üzletekbe: 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 256 GB-os flash-alapú tárolóval. Személyre szabott konfigurációs lehetőségek és tartozékok: 1,8 GHz-es Core i7 processzor, nagyobb flash-tároló, MacBook Air SuperDrive meghajtó és USB Ethernet adapter.
 

Kulcsszavak: notebook Mac Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50