Ingyenes Adaptxt teljes verzió: Ovi ajándék a Nokiától

forrás Prim Online, 2011. július 31. 10:20

A KeyPoint Technologies Adaptxt Symbian elnevezésű szövegbeviteli megoldása olyan új generációs nyelvi szoftver, amely a 12 gombos és a QWERTY billentyűzettel ellátott mobileszközökön alkalmazott szövegbevitel során nyújt segítséget.

Az Adaptxt a környezeti intelligencia alapján működik, amely értelmezi és elsajátítja a felhasználó kommunikációs stílusát, és személyre szabott, pontos, kontextusfüggő szóajánlatokkal szolgál, valamint automatikus hibajavítással rendelkezik.

Javaslatok kiválasztása

Gépeljen kevesebbet, írjon többet! Válassza ki az Adaptxt „Think Ahead” (gondolkodj előre) ablakból a felajánlott javaslatokat.

  • Gépelés közben az Adaptxt a bevitt szöveghez szavakat ajánl fel a javaslati ablakban. Az alapbeállítással egyszerre négy javaslat jelenik meg az ablakban.
  • A fel és lefelé nyilakkal tudja megtekinteni a javaslatokat.


Általános nyelvi szótárak


Ezek a szótárak szimultán módon működnek és többnyelvű javaslatokat kínálnak azon felhasználók számára, akik a szövegbevitel során gyorsan szeretnének nyelvet váltani. Az Adaptxt mobilportál kínálatában jelenleg több mint 40 nyelv szerepel (köztük a magyar is).

Adaptxt beviteli módok

A 12 gombos mobileszközökön az Adaptxt három különböző beviteli módban használható: Prediktív, Multitap és Numerikus. A QWERTY billentyűzetes telefonokon szövegbevitelkor minden esetben láthatóvá válnak az Adaptxt javaslatok.

Correction funkció

A QWERTY billentyűzetes mobileszközökön használható a Correction funkció, amely
alternatív szójavaslatokat tesz az elgépelt szavak kijavításához a bevitt szövegben.

  • Correction: Az általános hibajavítás javaslatokat a jobbra mutató nyíllal választhatja ki és emelheti be a szövegbe. Ezek a javaslatok piros színnel jelennek meg a javaslati ablakban.
  • Auto Correction: A space lenyomása után az automatikus javítás lép életbe, és a program által a leghelyesebbnek vélt javaslat kerül a hibásnak vélt szó helyére. A javaslatokat a lista tetején látja gépelés közben. A behelyezésre szánt szót színes háttér és a << szimbólum jelöli.
  • Revert: Amennyiben az automatikusan kijavított helyett az eredetileg begépelt szót választaná a Revert funkció segítségével visszatérhet saját megoldásához.


Új szótárak hozzáadása az Adaptxthez

Az Ön Adaptxt 2.6 verziójának nyelvi tudása bővítmények hozzáadásával tovább növelhető! Az Adaptxt kétféle szótárt kínál Önnek: Általános nyelvi szótárak és Szakmai szótárak. A szakmai szótárak az adott szakterületre jellemző nyelvi intelligenciával rendelkeznek, az, egy adott szakmára jellemző – például jogi, orvosi, pénzügyi - szakkifejezések
hozzáadásával.

Szavak hozzáadása az Adaptxt szótárhoz

Az Adaptxt szótárba új szavak is felvehetők, amelyek később javaslatként jelennek meg. A QWERTY billentyűzetes és a Multitap módban álló 12 gombos telefonokon a szó begépelése után csak nyomja meg a space gombot a szó az Adaptxt szótárhoz történő felvételéhez. A 12 gombos eszközökön, Prediktív módban használja az Add Word funkciót az új szavak felvételéhez.

Különleges karakterek

Könnyedén vihet be különleges karaktereket a szövegbe. Ehhez azt a gombot kell megnyomnia, amely a karakternek megfelelő latin karaktert jelöli. Például, a 3-as (e) gombot, ha é-t szeretne írni, vagy a 6-ost (o) ha ő-t. Az Adaptxt értelmezi a szövegkörnyezetet, és a különleges ill. az alapkarakterek közül az Ön által beírni kívánt szóhoz a legmegfelelőbbet választja ki.

Intelligens központozás

A 12 gombos eszközön Prediktív módban használja az 1-es gombot az intelligens központozással történő bevitelhez. Vigyen be egy szót karakterenként egy gombnyomással az 1-es gombot használva az írásjelek beviteléhez. A "kisebb-nagyobb" szó beírásához a következő kódot kell beütnie: 54732216249622. Az Adaptxt megkísérli a beírni kívánt szó megjóslását.

Learn funkció

A Learn funkció beolvassa a kijelölt dokumentumokat és hozzáadja az új szavakat, illetve szövegkörnyezetet az Ön személyes szótárához. Ezzel a funkcióval gépelési időt takaríthat meg, mivel az alkalmazás személyre szabott javaslatokat tesz neveket, helyeket, speciális kifejezéseket illetően.

Social funkció

Lehetővé teszi a névjegyzék, a bejövő üzenetek, az elküldött üzenetek, a naptárbejegyzések és Facebook közösségi oldal beolvasását. Az ennek során megtanult új szavakat hozzáadja a személyes szótárhoz.

Personal Information Management (PIM) modul

Naptárbejegyzések, a névjegyzék, bejövő SMS-ek és e-mailek, valamint az elküldött elemek beolvasása a személyes szótár frissítéséhez.

Convert funkció

A hétköznapi angol nyelven illetve az „SMS nyelven” írott szöveget konvertálja.

Adaptxt Opciók Menü


AZ Adaptxt Opciók menü lehetőséget biztosít az Adaptxt beállításainak kezelésére és konfigurálására, mint például az Adaptxt bővítmények, a nyelvi szótárak, a személyes szótár, a képernyőbeállítások, a PIM, és a közösségi funkciók.

 

Kulcsszavak: okostelefon Nokia

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47