ThinkPad tablet és Lenovo roadshow

forrás Prim Online, 2011. augusztus 26. 15:26

A Lenovo ma hazánkban is bejelentette Android 3.1 operációs rendszerrel szállított új üzleti tabletjét. A bejelentéssel egy időben a cég elindította  “Lenovo DO Tour” elnevezésű road show-ját, mely Európa kilenc országába fog ellátogatni. A road show célja, hogy bemutassa a Lenovo legújabb termékeit és technológiáit, közelebb hozza a vállalatot a vásárlókhoz. Budapestre szeptember 16-án érkezik a kamion.

A ThinkPad Tabletet kifejezetten az állandóan mozgásban lévő szakembereknek fejlesztették ki. Választható digitális ceruzájával, normál méretű USB portjával, SD kártyaolvasójával és mini HDMI csatlakozójával, valamint a szintén választható, legendás minőségű, optikai TrackPointtal rendelkező külső billentyűzet dokkolóval a ThinkPad Tablet valódi üzlettárssá válhat. Az NVIDIA Tegra 2 dual core processzorok pedig gondoskodnak a párhuzamos feladatok megfelelő sebességű futtatásáról, a még gyorsabb web böngészésről Flash támogatással, illetve a kis fogyasztásnak köszönhetően a hosszú akkumulátor üzemidőről.
 
Az adatok védelméről a többszintes biztonsági rendszer gondoskodik, míg az olyan üzleti megoldások, mint például a lopásgátló szoftver vagy a Computrace* – mely lopás vagy elvesztés esetén működésképtelenné teszi a gépet – jelentősen megkönnyítik az IT szakemberek munkáját. További biztonsági jellemzők közé tartozik a virtuális alkalmazásokat támogató Citrix, a beavatkozás-mentes telepítést lehetővé tevő LanDesk és a levelezés biztonságáról gondoskodó Good Technology.
 
A ThinkPad Tablet 10,1 hüvelykes képátlóval és WXGA (1280x800) felbontású kijelzővel rendelkezik, súlya pedig nem éri el a 750 grammot. A kiváló IPS kijelző 178 fokos betekintési szöget biztosít, időtállóságáról pedig a karcmentes Corning Gorilla üveg gondoskodik.
 
ThinkPad Tableten utazás közben is gond nélkül dolgozhatnak az üzletemberek, Microsoft Office dokumentumaik megtekintésében és szerkesztésében a DataViz „Documents to Go” alkalmazása támogatja őket. Ha csak gyors jegyzetet készítenének, a speciális ThinkPad digitális ceruzával lejegyezhetik gondolataikat, melyet a táblagép automatikusan digitalizál. Ha még nagyobb rugalmasságra van szükségük, akkor a külső billentyűzettel rendelkező dokkolót csatlakoztatva kényelmesen és gyorsan gépelhetnek, illetve a pöcökegér segítségével könnyedén navigálhatnak.
 
A WiFi kapcsolattal, az ingyenes 2GB-os felhő alapú tárhellyel, a normál méretű USB kimenettel, az SD kártyaolvasóval és a Lenovo egyedülálló fájlmásoló eszközével a felhasználók könnyedén megoszthatják egymással és más eszközeikkel média fájljaikat és dokumentumaikat. A prezentációk során a beépített mini-HDMI port segítségével egy külső monitorhoz csatlakoztathatják a táblagépet, így a felhasználói élmény tovább fokozható. Emellett könnyedén szinkronizálhatják fájljaikat és mappáikat minden alkalommal, amikor egy Windows 7-es számítógéphez csatlakoztatják a tabletet.
 
Olyan alkalmazásokkal, mint pl. a ooVoo, a kettős HD kamerának köszönhetően kristálytiszta videokonferenciát kezdeményezhetnek. Folyamatosan kapcsolatban lehetnek barátaikkal, üzleti partnereikkel a Lenovo exkluzív SocialTouch alkalmazását használva, ami a közösségi hálókat, e-maileket és naptár bejegyzéseket egyetlen könnyen kezelhető felületbe integrálja.
 
A ThinkPad Tablet számos eszközhöz és hálózathoz tud csatlakozni rendszergazdai beavatkozás nélkül. A felhasználó vállalati hálózati jelszavának megadása után a Good for Enterprise speciálisan hitelesített alkalmazással egyszerűen és biztonságosan csatlakozhat a hálózati eszközökhöz és a vállalati levelezéséhez. Az adatbiztonságról többszintű biztonsági rendszer gondoskodik, mely magába foglalja az SD kártya titkosítását, az elveszett eszköz használhatatlanná tételét és egy lopás gátló szoftvert.
 
A ThinkPad Tablet vásárlói hozzáférhetnek a Lenovo teljes vállalati-szintű szolgáltatás portfóliójához, többek közt a ThinkPlus terméktámogatáshoz, ami az üzleti vásárlók számára közvetlen kapcsolatot biztosít a Lenovo erre a területre specializálódott tapasztalt szakembereivel, akik a tablet és Android specifikus területen is képesek segítséget nyújtani. Továbbá opcionálisan megvásárolhatják a Tablet Protection szolgáltatást, mely fedezetet nyújt az üzleti ügyfeleknek a nem garanciális sérülések esetén is, legyen szó működési vagy strukturális hibáról,  leejtés, leöntés, elektromos hullámok vagy egyéb hatások okozta sérülésről, mely hétköznapi használat során következett be.  Mindezeken kívül a nagyvállalatok részére elérhetőek a gépek egyedileg testreszabott és telepített rendszerekkel, így biztosítva, hogy a kicsomagolás után azonnal használatra készen álljanak. 
 
Az Android Marketen megtalálható ezernyi alkalmazáson kívül a Lenovo tablet felhasználók hozzáférhetnek a Lenovo Alkalmazás Bolthoz, ahol olyan népszerű alkalmazásokat vásárolhatnak meg, melyeket kifejezetten a Lenovo tabletek számára fejlesztettek. A Lenovo Alkalmazás Bolt rendkívül széles választékot kínál például zenei tartalmakból, könyvekből, üzleti hatékonyságot növelő eszközökből, közösségi hálózati, időjárás-jelentő vagy nyomtató alkalmazásokból.
 
A 16 GB-os ThinkPad Tablet WiFi-vel rendelkező modellje szeptember végétől bruttó 139.900F-tól, a 32GB-os 3G-vel rendelkező modellje pedig várhatóan 179.900Ft-tól lesz elérhető a hazai forgalmazóknál. A ThinkPad tablet 1 év szerviz garanciával kerül a piacra. Az alapgarancia opcionálisan további 2 évvel, 3 évre bővíthető.
 
A bejelentéssel egy időben a cég elindította  “Lenovo DO Tour” elnevezésű road show-ját, mely a világhálón is nyomon követhető lesz. A www.lenovodotour.com/hu oldalon az érdeklődők a road show-val kapcsolatos aktuális információk mellett hamarosan egy játékot is találnak. Az online versenyben kilenc kihívásra lehet nevezni olyan témákban, mint például a környezetvédelem, oktatás, egészség és fitness, technológia vagy a művészet és dizájn. A nyertesekre számos Lenovo termék, fődíjként pedig egy egyhetes pekingi utazás vár. A játék a Lenovo Magyarország facebook oldalán keresztül is elérhető.

Kulcsszavak: Lenovo Tablet PC roadshow

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38