Az 50 legjobb iPhone alkalmazás – zene és fényképezés

Vértes Judit, 2011. szeptember 8. 11:50

Korábbi cikkeinkben bemutattuk a Time szerkesztői által legjobbnak tartott iPhone játékokat, az utazással és az életmóddal kapcsolatos alkalmazásokat. Ma folytatjuk a sorozatot, és következnek a zenéhez, fényképezéshez kapcsolódó alkalmazások.

 A Mog zenei felhő eléréséhez szükséges szoftver ingyen letölthető, és havi 9,99$-ért korlátlan mennyiségű zenét hallgathatunk, illetve menthetünk le készülékünkre. Az iPhone 4 tulajdonosok más alkalmazások futtatása közben is élvezhetik a szolgáltatást.
 
A Pandora már a számítógépen is hasznosnak bizonyult, de még inkább az a telefonon. A különböző számítógépen, szerveren vagy más eszközökön tárolt zenéinket bárhonnan elérhetjük, akár a buszon, akár a konditeremben. Az iPhone készülékre töltött zenéket pedig könnyedén feltölthetjük a már meglévő zenei könyvtárunkba.
 
Többször előfordult már, hogy egy szórakozóhelyen, vagy rádióban megtetszett egy szám, de mivel nem ismertem a címét vagy az előadóját, várni kellett a szerencsére, hogy újra halljam. A SoundHound alkalmazás megoldja a problémát: azonosítja a hallott zeneszámot, még akkor is, ha közben nagy a háttérzaj.
 
De ha a meglévő számok hallgatása helyett inkább mi magunk szereznénk zenét, megtehetjük a Bloom program segítségével. Ha nem érzünk magunkban elég kreativitást, a Bloom komponál nekünk, csak be kell állítani, milyen hangulatú zenét szeretnénk: altatót, vagy ébresztő zenét. A háttérben futó vizuális mintákat is mi magunk szerkeszthetjük.
 
Az iPhone segítségével bármikor, bárhol készíthetünk fotót, amit aztán a különböző alkalmazásokkal kedvünk szerint alakíthatunk. Ha nem elégszünk meg az iPhone készülékkel készített felvételekkel, az 1,99$-ért megvásárolható Camera+ alkalmazással tökéletesíthetjük képeinket. A Camera+ nem csak a jobb fotó készítését garantálja a kép stabilizátorral és az akció felvételek készítéséhez használható üzemmóddal, de meglévő képeinket is díszíthetjük, keretbe tehetjük, vagy retro hangulatúvá varázsolhatjuk.
 
A fotózás ma már egyre több ember hobbija, vagy inkább a hétköznapok szerves része lett. A Photoshop Express épp azokat a képszerkesztő eszközöket nyújtja, amelyek elegendők ahhoz, hogy egyedivé varázsoljuk pillanatképeinket. És mindezt ingyen elérhetjük.
 
Keveseknek adatott meg, hogy kipróbálhassák a régi Holgas, Dianas filmfelvevő gépeket, de bárki kipróbálhatja milyen lehetett, ha letölti a Hipstamatic ingyenes alkalmazást. Nosztalgiának sem utolsó, és a Facbookra feltöltött képeink művészfotóknak látszanak majd.
 
Amatőröknek és profi fotósoknak egyaránt érdemes letölteni a ColorSplash alkalmazást. Javíthatjuk a fénykép minőségét, beállíthatjuk a felbontást, majd az elkészült képet fekete-fehérré változtathatjuk akár úgy, hogy bizonyos részek színesek maradnak. Az így készített fotóinkat megoszthatjuk Facebookon, Twitteren, de akár az Instagram segítségével is, ami egyfajta fotós közösségi alkalmazás.
 
 
Kulcsszavak: TOP50 iPhone zene fotó

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14