Együtt lép fel a korrupció ellen a Telenor és a Transparency International

MTI Sajtóadatbank, 2012. május 31. 10:12

A korrupciót visszaszorító együttműködési megállapodást írt alá a Transparency International Magyarország és a Telenor Magyarország, a két szervezet szakmai tapasztalatával segíti a magyar kis- és középvállalatok korrupcióellenes tevékenységét.

A megállapodás aláírása előtt Alexa Noémi, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatója szerdán Törökbálinton sajtótájékoztatón elmondta, Magyarországon a pártokéval vetekszik az üzleti szektor korrupciós kitettsége, amely egyszerre áldozata és partnere is ezen a téren a politikának.
    Hozzátette, nagyra értékelik, ha egy cég deklarálja, nem hajlandó ebben a típusú partnerségben részt venni. Mindez azért is fontos, mert hosszú távon a korrupciómentesség versenyelőnnyel jár, s minél több vállalat ismeri ezt fel, annál hamarabb lesz képes az üzleti szektor a politikától függetlenül, hatékonyan, sikeresen működni.
    Alexa Noémi szerint a korrupciómentes működés megnyitja az utat közpénzek tiszta, közérdekű felhasználása előtt is.


    Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója kifejtette, a társaság nyíltan vállalja, hogy nem hajlandó a korrupciós folyamatban részt venni, nem ad csúszópénzt.
    Elmondta, az etikus üzleti magatartás a beszállítóikra is vonatkozik, nekik is be kell tartaniuk a korrupcióellenes szabályokat. A korrupció ugyanis lopás, elveszi a pénzt azoktól a társaságoktól, amelyek azt tisztességesen megszerezték, például befektetéseik által.
    Úgy vélte, válság idején még nagyobb a csábítás, hogy az emberek korrupciós megoldásokat válasszanak, miközben ez csökkenti az adott cég hatékonyságát és versenyképességét.
    Elmondta, a korrupció nagyon súlyosan károsítja a vállalatok esélyegyenlőségét, a tisztességes versenyt és az egészséges üzleti környezetet is. Ez azonban nemcsak az egyes vállalatok számára rendkívül veszélyes, hanem az ország egészére nézve is, mivel az etikus befektetők nem szívesen mennek olyan országba, ahol nagy a korrupció. Ezért is reméli, hogy egyre több vállalat csatlakozik az együttműködéshez.
    A társaság a magyarországi mobilszolgáltatók közül elsőként csatlakozott a korrupcióellenes szervezet magyar vállalati támogatói fórumához. A Transparency International Magyarországgal kötött együttműködésének célja, hogy közösen dolgozzanak ki "best practice" - legjobb gyakorlat - megoldásokat a korrupció ellen a magyar kis-, közepes vállalati szektor számára.


    Kérdésekre válaszolva Alexa Noémi elmondta, ha a pártok állami támogatását megvonnák, minden valószínűség szerint illegálisan, jó eséllyel közpénzből pótolják forrásaikat. Ez a magyar üzleti szektor, a politika és a társadalom számára is káros lesz, mert az így elfolyó közpénzt költhetnék például oktatásra, egészségügyre.
    Hozzátette, a világon van példa arra, hogy a pártok önmagukat finanszírozzák, de ehhez korrupcióellenes, korrupciómentes környezet kell. Úgy vélte, jó megoldás lehetne az is, ha a pártok által gyűjtött miden egyes forinthoz egy másikat adna az állam.



   

Kulcsszavak: politika Telenor-hu

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59