Szerverfelügyelet, akár a tópartról

forrás Prim Online, 2012. június 8. 11:13

A Novell Magyarország bejelentette, hogy SUSE termékportfóliójában elérhetővé vált a SUSE Manager Mobile alkalmazás a Google Play online áruházon keresztül. Az egyelőre még béta verziójú mobilalkalmazásnak köszönhetően az egyszerű szerverkezelési feladatok többé nem láncolják a számítógép elé az informatikai szakembereket.

A SUSE Manager már korábban is lehetővé tette a Linux kiszolgálók távoli felügyeletét, akár ezres nagyságrendben is, webböngészőn keresztül. A SUSE Manager Mobile jóvoltából a szerverek felügyelete még egyszerűbbé válik, hiszen egy Android rendszert használó telefon vagy tablet segítségével bárhonnan, bármikor ellenőrizhető a kiszolgálókállapota, illetve végrehajthatók az alapvető szerverkezelésifeladatok.

A SUSE Manager Mobile használata rendkívül egyszerű: csupán be kell jelentkezni a SUSE Manager webes felületén is használt hitelesítési adatok segítségével, és a kiszolgálók máris közvetlenül elérhetők. A mobilalkalmazás igénybe vétele semmiféle kiszolgáló-oldali módosítást nem igényel. A SUSE Manager Mobile megoldásban a felhasználók megtekinthetik a szerverek állapotát, javításokat telepíthetnek, valamint a függőben lévő műveletek ellenőrzésére és ütemezésére is lehetőségük nyílik. 
 
Az alkalmazás jelenleg még nem tartalmaz szerver-megfigyelési funkciókat, de a későbbi kiadásokban tervezik ezen szolgáltatások bevezetését is. Az iPhone és iPad készülékeken használható alkalmazás fejlesztése már folyamatban van, megjelenése hamarosan várható.
 
Aki még nem használja a SUSE Managert szervereinek felügyeletére, az is kipróbálhatja a megoldást a letölthető és 60 napon keresztül ingyenesen használható próbaverzión keresztül. Továbbá akik 2012. július végéig megvásárolják a terméket, azok 30 százalékos kedvezményben és ingyenes tanfolyam részvételi lehetőségben is részesülnek. 
Kulcsszavak: Linux SuSE Novell-hu Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36