Elbaltázott telefondizájnok

Czipperer Dia, 2013. február 18. 11:52

Nem jó, ha két különböző telefon nagyon hasonlít egymásra – már-már plágiumgyanús és unalmas is. Mindig az egyedire törekednek a gyártók, ám ez néha nagyon rosszul sül el. A túlzottan egyéni design nem mindig főnyeremény.

Muszáj kiemelkedni a tömegből, ez minden gyártó alaptörekvése. A „wow”-hatás elérése a cél, így nem szabad beállniuk a sorba. A kreativitásnak csak a fantázia szabhat határt, ami azonban néha túlságosan is feszegeti a határokat. Egyre változatosabb és izgalmasabb ótelefondesignokba botlunk, ám némelyikük nem feltétlenül pozitív értelemben váltja ki a „wow”-hatást. A CNET 7 olyan próbálkozást mutat be, amelyek eléggé balul sültek el, ezekből szemezgettünk.

A két képernyő nem mindig több mint az egy. A Kyocera Echonál semmiképpen sem jött be a dupla kijelző. De hát ki szereti, ha egy vastag „vonal” osztja ketté a képernyőt!?


Azt mondják, az egyre kisebb telefonok hódítanak. Úgy látszik a HP Veer esetében túllőttek a célon. Nemcsak az érintőképernyő billentyűzetét nehéz kezelni a méret miatt, a töltője és a fülhallgató portja sem szabványos. Helytakarékosság szempontjából 10 pont, de valójában már túl kicsi ahhoz, hogy használni tudjuk.

Az LG Intuition is érdekes megoldást alkalmazott. A gyártók úgy gondolták – ahogy korábbi modelleknél is –, hogy a készülék érintőceruzával is működtethető legyen. Igen ám, csak egy valamit felejtettek el, magát a ceruzát.


Nézd meg a többi négy példát a CNET-en, bár gyaníthatóan ennél jóval több dizájnfiaskóra bukkannánk, ha nagyon a mélyére ásnánk a kérdésnek.


Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: design mobil

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36