Új, hatékonyabb disztribúciós szolgáltatások a hazai IT piacon

forrás: Prím Online, 2013. március 21. 10:37

Az Apcom Hungary, a dedikált disztribúciós szolgáltatások hazai képviselője bemutatta új típusú, a jelenlegi gazdasági körülményeknek megfelelően kialakított disztribúciós modelljét. A dedikált disztribúció – melynek legfontosabb előnye, hogy egyetlen projektre vagy márkára több munkatársat, vagy akár külön projekt céget dedikál – a lehető leghatékonyabb támogatást nyújtja a kisebb képviselettel rendelkező informatikai vállatok, valamint a viszonteladó partnerek számára. Az Apcom Hungary 2012-ben 6,9 milliárd forint árbevételt ért el és az új szolgáltatásoknak köszönhetően az idei évben 30 százalékos növekedést tervez.

A folyamatosan változó fogyasztói igények, a stagnáló hazai IT piaci helyzet, valamint a csökkenő kormányzati költések hatására az elmúlt években jelentősen átalakult az informatikai vállalatok piaci stratégiája. A gyártók az ingadozó kereslet és a csökkenő erőforrások következtében folyamatosan leépítik márkaképviseleteiket és egyre több, komplexebb feladatot bíznak saját disztribútoraikra. A jelenleg ismert disztribúciós modellek azonban már nem minden gyártó esetében képesek hatékonyan támogatni az átalakult vállalati igényeket, ezért olyan új disztribúciós formára van szükség, amely a gyártókat és viszonteladókat egyaránt teljes körűen támogatni tudja.

A dedikált disztribúció az értéknövelt disztribúció következő szintje, amely választ ad a jelenlegi gazdasági helyzet kihívásaira, így a lehető leghatékonyabb támogatást nyújtja a kisebb képviselettel rendelkező gyártó partnerek számára. Olyan új típusú disztribúciós forma, ahol a disztribútor a viszonteladók mellett elsősorban a gyártó partnerekre fókuszál, és egyetlen projektre vagy márkára több munkatársat vagy akár külön projekt céget dedikál. Önálló országos/regionális képviseleteként is funkcionálhat, így a gyártók ugyanolyan minőségben tudják kiszolgálni a viszonteladókat és a fogyasztókat, mintha saját maguk látnák el a képviseleti feladatokat.
A klasszikus értéknövelt szolgáltatásokon túl a dedikált disztribúció további fontos eleme, hogy a disztribútor a gyártó partnerek, és a kiterjedt és jól működő viszonteladói hálózat mellett végfelhasználói kapcsolatokkal és tapasztalatokkal is rendelkezik, és szükség esetén akár a gyártó kommunikációs feladatait is ellátja.

„Az értékesítési lánc minden szereplőjének újra kell gondolnia piaci stratégiáját. Egyre több gyártónál jellemző a márkaképviseletek csökkenő létszáma vagy a pozíciók összevonása, a disztribútorok mögül pedig sokszor hiányzik a tőkeerő és az új helyzethez való alkalmazkodás képessége. A vállalatoknak egyre nagyobb szükségük lesz olyan, tőkeerős disztribútorokra, akik maximálisan elkötelezettek partnerek irányába. Ahol a kollégák magas szintű szakértelemmel, piac- és termékismerettel rendelkeznek, ismerik és értik a hozzájuk tartozó márkát, valamint proaktív segítséget nyújtanak a teljes értékesítési ciklus során” – mondta Szeidl Tibor, az Apcom Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36