Alkalmazással megtalálhatjuk ellopott androidos mobilunk [Videó]

Czipperer Dia, 2013. június 10. 13:16

A Lifehacker oldalán mindig valami érdekességre lehet bukkanni. Most azt tudhatjuk meg, hogyan szerezzük vissza androidos telefonunkat, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Egy egyszerű és ingyenes alkalmazással megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, még akkor is, ha már kicserélték a SIM kártyát. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, hiszen hány mobillopás maradt már felderítetlenül. Azonban egy szerencsés megtaláló bizonyítja, hogy az AndroidLost applikáció valóban segítségünkre lehet.

 

Előnye, hogy nem kell előre a telefonra telepíteni – mintegy várva, hogy ellopják – hanem, ha megtörténik a baj, távolról, a Google Play Store-ból is telefonunkra installálhatjuk. És hogy mire jó az AndroidLost? Segítségével lezárhatjuk telefonunkat, meghatározhatjuk helyzetét (GPS), törölhetjük adatainkat, hogy mások ne férhessenek hozzá.

 

Emellett még trükkös műveleteket is végrehajthatunk vele, mellyel garantáltan lebuktathatjuk a tolvajt. Bekapcsolhatjuk a mikrofont, amellyel rögzíthetjük az illető hangját, tevékenységét, de akár a kamerát is bekapcsolhatjuk, és lefényképezhetjük a tolvajt.

 

 

Egy szerencsés felhasználó történetét is elolvashatjuk angolul, aki egy blogban számolt be arról, hogy szerezte vissza lánya ellopott telefonját.

 

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból.

 

Forrás. Lifehacker.com

Kulcsszavak: tolvaj mobiltelefon Android

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36