Az AVForums olvasói a Philips OLED TV-re szavaztak

Kütyü Magazin, 2021. december 1. 15:20

Pontosan három évvel a legutóbbi shoot-out* – és szintén egy Philips OLED TV győzelme – után most a vezető AVForums.com weboldal szakértő olvasói a Philips OLED+936-ost választották győztesnek egy különleges TV shoot-out során, amelyben négy vezető gyártó legjobb OLED készülékei vettek részt.

A shoot-out-ra a legendás Abbey  Road Studios ikonikus 2-es stúdiójában került sor, ahol a szavazáson az AVForums 27 tagja vett részt, a négy fő OLED TV-gyártó képfeldolgozási technológiáit közvetlenül összehasonlítva.

A négy 65”-es TV mindegyike a legújabb és legjobb 2021-es OLED panelt használja. Az OLED+936 mellett a Sony AF90J, a Panasonic HZ2000 és az LG G1 versenyzett. 

Mind a négy készüléket egy kiskereskedelmi üzletben vásárolták, és gondosan álcázták (vakteszt), hogy az AVForums 27 olvasója közül senki ne tudja, melyik modellre szavaz – a tárgyilagos eredmény elérése érdekében, amely mentes a márkák iránti elfogultságtól.

Az egyenlő versenyfeltételek további biztosítása érdekében a tesztek úgy kezdődtek, hogy az AVForums szerkesztőségének szakértői mind a négy készüléket külön-külön, ugyanazon szabvány szerint kalibrálták – ez hatékonyan minimalizálta az egyedi jelfeldolgozás lehetőségét, lehetővé téve a márkák közötti alapszintű technológiai különbségek észlelését.

A teszt résztvevőinek 11 klipből álló sorozatot mutattak be, először kalibrált, majd Vivid/Dynamic módban. Minden klipsorozatot kétszer játszottak le, és a nézőket arra kérték, hogy változtassák ülőhelyüket, a betekintési szög hatásának minimalizálása érdekében.

A kalibrált beállításban kapott véleményeket tekintve, a résztvevők 28%-a azt a választ adta, hogy „nincs preferenciája”, hasonló pontszámot adva mind a négy TV-nek.

Ezután a készülékeket „Vivid” vagy „Dynamic” üzemmódba kapcsolták, mivel ez az az üzemmód, amelyet mindegyik gyártó a teljes PQ (képminőség-javító) jelfeldolgozás legjobb teljesítményének bemutatására használ, és amely lehetővé teszi az egyes gyártók PQ-technológiájának közvetlen összehasonlítását.

Vivid/Dynamic beállításban a különbségek sokkal markánsabbak voltak: a lelkes közönség 53%-a a Philips OLED+ 936-ost tartotta a legjobbnak, míg 22%-a szavazott a második helyezett Panasonicra.

Az összesített eredmény a Philips győzelmét hozta 36%-kal, a Panasonic pedig 23%-kal szerezte meg a második helyet.

Danny Tack, a Philips TV termékstratégiai és tervezési igazgatója a teszt eredményét kommentálva elmondta: „Különösen kemény küzdelem volt, mivel mind a négy televízió kiváló, és a piac legjobbjait képviseli, ami még értékesebbé teszi a Philips győzelmét, és a nagyon tájékozott közönség bizalmának elnyerését. Immár ötödik alkalommal nyertünk OLED TV vakteszt vetélkedőt az Egyesült Királyságban, Németországban, illetve Hollandiában. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a nézők minden alkalommal határozottan érzékelték a P5 jelfeldolgozó engine kiválóságát.”

Phil Hinton, az AVForums szerkesztője a következőket nyilatkozta az AVForums nevében: „Örülünk, hogy a Philips ismét az AVForums tagjait választotta közönségként a harmadik brit OLED TV shoot-outhoz, és minden résztvevő nagyon élvezte az eseményt. Mély benyomást tett ránk, hogy egy gyártó hajlandó nyilvánosan is alávetni a készülékét egy ilyen tárgyilagos tesztelésnek, mind vakteszt formájában, mind pedig az általunk külön-külön kalibrált készülékekkel. Mind a négy készülék kiváló, de a vélemények összesítése azt mutatja, hogy a 65OLED+936 a leginkább lenyűgöző OLED TV”.

A Philips OLED+936 elérhető december 6-tól az emag.hu oldalon 624.990 Ft-ért.

Az esemény részletei itt olvashatók.

_______________

*  A shoot-out a kijelzők képminőségének szubjektív összehasonlító értékelésére használt módszer, amelynek során az egymás mellé helyezett kijelzőkön a nézők ugyanazokat a tesztképsorokat látják különféle beállításokban.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50