Plextor és BenQ CD/DVD-író újdonságok

Tóth Kristóf, 2003. május 21. 23:33
A jövő hónapban két új Plextor optikai adattároló megoldás fog megjelenni a piacon, név szerint a PlexWriter 52/24/52A típusjelzésű CD-író, illetve a PX-504UF típusjelű DVD-író.
A méltán népszerű PlexWriter termékcsalád legújabb tagjaként nyilvántartott 52/24/52A típusú CD-RW meghajtó tulajdonképpen a nemrég bejelentett Plextor Premium CD-író kisöccsének nevezhető, a PX-504UF pedig nem más, mint a cég közelmúltban debütált belső DVD-írójának, a PX-504A-nak a külső változata. A PX-504UF érdekessége, hogy USB 2.0 és IEEE 1394 (FireWire) porton keresztül egyaránt csatlakoztatható a személyi számítógépekhez.

Az ATAPI interfészes, valamint többek közt a PoweRec, VariRec és BurnProof (Buffer Underrun Proof) technológiákkal kompatibilis PlexWriter 52/24/52A nevéből könnyen kikövetkeztethető módon maximálisan ötvenkétszeres, illetve huszonnégyszeres sebességgel képes az egyszer írható, illetve újraírható CD-k írására, a belehelyezett lemezeket pedig maximálisan ötvenkétszeres sebességgel képes olvasni. A fekete és fehér színű kivitelekben kapható Plextor újdonság 2 MB-os pufferrel rendelkezik.

A PX-504UF maximálisan négyszeres, 2,4x-es, illetve tizenkétszeres sebességgel képes a DVD lemezek írására, újraírására, illetve olvasására, ezenkívül pedig akár tizenhatszoros, tízszeres, illetve negyvenszeres sebességgel írja, írja újra, illetve olvassa a megfelelő CD-ket. A professzionális CD- és DVD-író szoftverekkel ellátott új Plextor DVD-író CD-író társához hasonlóan 2 MB-os pufferrel rendelkezik. A Plextor munkatársai elmondták, hogy a 89 euróba kerülő PlexWriter 52/24/52A, valamint a 314 eurós Plextor PX-504F forgalmazása világszerte júniusban fog megkezdődni.

Ide kapcsolódó hír, hogy a tajvani székhelyű BenQ heteken belül meg kívánja kezdeni az általa a világ leggyorsabb DVD+RW meghajtójának nevezett, BenQ DW400A típusjelzésű DVD-írónak a forgalmazását. A BenQ ezen vadonatúj terméke mind DVD+R, mind DVD+RW lemezek esetében garantálja a négyszeres írási sebességet, a DVD diszkek olvasására pedig maximálisan tizenkétszeres sebességgel képes. A 8 MB-os pufferrel szerelt BenQ DW400A ezenkívül maximálisan tizenhatszoros, tízszeres, illetve negyvenszeres sebességgel képes a CD-k írására, újraírására, illetve olvasására.
Kulcsszavak: Plextor Benq DVD+R DVD+RW CD-RW

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Enyhe visszaesés után dinamikus növekedés várható a magyar faktoring piacon

Bár a pandémia következtében az elmúlt évekhez képest egy visszafogottabb növekedési ütemet figyelhetünk meg a magyar faktoring piacon, azonban a gazdaság újraindulása minden bizonnyal erre a szegmensre is pozitív hatást fog gyakorolni.

2021. június 15. 17:43

Chatbottal szurkol a magyar válogatottnak a Burger King

Chatbot alapú EB tippjátékot hozott létre a Burger King a labdarúgás kedvelőinek. A jól ismert gyorsétteremlánc a magyar válogatott 2021-es EB szereplésére időzítve indította útjára az online szurkolás új eszközét. A hazai piacon még innovációnak számító chatbot játékkal a Burger King az EB iránt elkötelezettek számára kívánt gesztust gyakorolni. 

2021. június 15. 15:10

Több mint 142 ezer mosásra elegendő energiát takarítottak meg az EnergiaKözösségek

Lezárult az E.ON EnergiaKözösségek verseny 7. (összességében 9.) évada a GreenDependent Intézet szervezésében. A fél éven át tartó verseny június 5-én megtartott díjkiosztó rendezvényén a legtöbb energiát megtakarító és a legkreatívabb közösségeket, valamint az önkéntes koordinátoraikat jutalmazták. A program sikerét mutatja, hogy a járványhelyzet ellenére is jelentős energiamegtakarítást értek el a csapatok.

2021. június 15. 13:56

Megérkezett a munkaerő-piac Tindere

Négy rövid videó, pár alapinformáció megadása és már mehet is a jelentkezés a kiszemelt állásra – ennyire egyszerű és gyors lehet az álláskeresés az itthon egyedülállónak számító Pozi mobilalkalmazással. A megoldás a vállalkozások számára is nagy előnyöket tartogat, hiszen akár egy hét alatt lebonyolítható a toborzási folyamat az applikáció segítségével. 

2021. június 15. 12:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40