Multimédia-lejátszó a NEC legújabb telefonjaiban

Kollár Csaba, 2003. július 4. 23:33
[smallimage 1 left] A Sasken vállalat bejelentette, hogy multimédia komponens technológiája kerül beépítésre a NEC harmadik generációs FOMA telefonjaiba.
A két cég közötti megállapodás értelmében a Sasken multimédia lejátszója lesz majd a NEC e606, illetve e808 modelljeiben. A Sasken Media Player többek között az MP4 formátumú fájlokat beleértbe az MPEG-4 videót, az MPEG-4 AAC audiót és az AMR beszédet támogatja.

Colin Aitken, a Sasken marketinges ügyekért felelős elnökhelyettese elmondta, hogy "szakértelmünk legjavát dolgoztuk bele a médialejátszóba, így azok, akik a NEC új modelljeit választják, egész biztosan elégedettek lesznek a médiás, multimédiás lehetőségekkel, és azok minőségével is. A lejátszó mellett büszkék vagyunk a multimédiás kodek komponensekre, valamint egyéb fejlesztéseinkre is, melyekkel a világ vezető mobiltelefon gyártó vállalatainak modelljeiben már eddig is találkozhattak."

Elemzők a Sasken mostani bejelentését úgy kommentálják, hogy az MPEG-4 médialejátszó része a vállalat mobil média kodek moduljainak és multimédiás alkalmazásainak, amelyekben mellette megtalálható a 3G 324 M Video Phone Terminal, valamint az MMS kliens is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35