Univerzális DVD írók a Plextortól

Tóth Kristóf, 2003. július 13. 22:09
A csúcsminőségű optikai meghajtóiról ismert Plextor a napokban két új DVD írót jelentett be. Az új modellek a rivális DVD+R/RW és DVD-R/RW technológiákat egyaránt támogatják, így ideális választásnak számíthatnak.
A Plextor által bejelentett PX-708A és PX-708UF típusjelzésű modellek közül az előbbi készülék ATAPI interfészt kapott, az utóbbi pedig egy külső modell, amely USB 2.0, illetve IEEE 1394 (FireWire) csatolón keresztül kapcsolódhat a számítógéphez.

Mindkét modell 8-szoros sebességgel írja az egyszer írható DVD+R lemezeket, az újraírható DVD+RW lemezekre pedig 4-szeres sebességgel égethetők az adatok. A rivális DVD-R, illetve DVD-RW lemezek alkalmazása esetén mindkét új meghajtó ennek a sebességnek a felére képes, vagyis 4-szeres írásra, és 2-szeres újraírásra. A DVD-ROM lemezeket mindkét egység 12-szeres sebességgel képes olvasni. Az új Plextor modellek emellett teljesértékű, 40/24/40 CD-RW újraíróként is használhatók.

A társaság új készülékei a Buffer Underrun Proof, PoweRec, és VariRec technológiákat egyaránt támogatják, a belső modell pedig fehér és fekete előlappal is megvásárolható. A csomagban található CD-n az Ahead Nero, az InCD, Pinnacle Studio 8 videószerkesztő, a Cyberlink Power DVD DVD lejátszó, valamint a PlexTools Professional programcsomag található.

A belső PX-708A modell augusztus végén kerül a boltokba, ára pedig 275 euró körül lesz. A USB 2.0/FireWire csatolóval rendelkező hordozható modell (PX-708UF) egy hónappal később jelenik meg, és 329 euróba fog kerülni.

A készülékekre 2 év teljes körű garanciát vállal a gyártó.
Kulcsszavak: DVD Plextor DVD+R DVD+RW

Startupokra fókuszáló új szakmai tagozatot alapított az IVSZ

Az IVSZ június 15-én megtartott éves közgyűlése több alapszabály módosítást is megszavazott, amelyek szervezeti és személyi változásokat egyaránt hoznak a szövetség életében. A szervezeti újdonságok közé tartozik a Startup és Scale-up szakmai tagozat megalakulása, amely a startup ökoszisztéma szereplőinek (startupok, scale-upok, kockázati tőke alapok, alapkezelők, inkubátorok, tanácsadók stb.) nyújt lehetőséget közös munkára és az IVSZ tagságának szakmai segítségére, képviseletére. 

2021. június 16. 09:53

Mit hoz a jövő a mesterséges intelligencia számára?

A „big data” kifejezést évek óta használjuk arra, hogy három fontos jellemzőt hangsúlyozzunk az adatokkal kapcsolatban: mennyiség, változatosság és létrehozásuk sebessége. Olyannyira elterjedt a fogalom, hogy ma már sokszor azonosítjuk az adathalmazokból kinyert információk elemzésének fejlett módszereivel, pl. a prediktív és viselkedési analitikával is. Ehhez a hagyományosan széttagolt adatsorokat összekapcsolt adatpontokká kell alakítani, amivel minden eddiginél jobb rálátást nyerhetünk az információkra. 

2021. június 16. 08:05

Enyhe visszaesés után dinamikus növekedés várható a magyar faktoring piacon

Bár a pandémia következtében az elmúlt évekhez képest egy visszafogottabb növekedési ütemet figyelhetünk meg a magyar faktoring piacon, azonban a gazdaság újraindulása minden bizonnyal erre a szegmensre is pozitív hatást fog gyakorolni.

2021. június 15. 17:43

Chatbottal szurkol a magyar válogatottnak a Burger King

Chatbot alapú EB tippjátékot hozott létre a Burger King a labdarúgás kedvelőinek. A jól ismert gyorsétteremlánc a magyar válogatott 2021-es EB szereplésére időzítve indította útjára az online szurkolás új eszközét. A hazai piacon még innovációnak számító chatbot játékkal a Burger King az EB iránt elkötelezettek számára kívánt gesztust gyakorolni. 

2021. június 15. 15:10

Több mint 142 ezer mosásra elegendő energiát takarítottak meg az EnergiaKözösségek

Lezárult az E.ON EnergiaKözösségek verseny 7. (összességében 9.) évada a GreenDependent Intézet szervezésében. A fél éven át tartó verseny június 5-én megtartott díjkiosztó rendezvényén a legtöbb energiát megtakarító és a legkreatívabb közösségeket, valamint az önkéntes koordinátoraikat jutalmazták. A program sikerét mutatja, hogy a járványhelyzet ellenére is jelentős energiamegtakarítást értek el a csapatok.

2021. június 15. 13:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

2021. május 31. 09:54

Hétszeres Business Superbrands díjas az ABB

2021. május 17. 16:40