I-mode robbanás Európában?

Kollár Csaba, 2003. augusztus 13. 14:01
A holland mobilszolgáltató, a KPN Telecom bemutatta a DoCoMo i-mode szolgáltatását előfizetéses ügyfeleinek Hollandiában. Elemzők egy része szerint ezzel komoly hatást gyakorolhat az i-mode elterjedésére az országban. Ehhez hasonló szolgáltatás jelenhet még ebben az évben a KPN leányvállalatai – E-plus és BASE – szolgáltatási palettáján Németországban és Belgiumban.
Idáig az i-mode felhasználóknak egy komplex mobilfizetési rendszerhez kellett csatlakozni – ami szakértők szerint megnehezítette, illetve feleslegesen bonyolította a szolgáltatások igénybevételét, majd az azokért történő számlázást.

A KPN például egy fix havidíjat, illetve kiegészítő díjakat kért kilobyte-onként az adatforgalomért, miközben az európai fogyasztók többsége inkább az előre fizetett (kártyás) megoldásokat részesíti előnyben. A KPN az általa most vázolt előre fizetett (kártyás) megoldástól azt reméli, hogy több mint 1 millió i-mode felhasználóval büszkélkedhet ez év végére Németországból, Hollandiából, illetve Belgiumból.

Folyamatosan visszatérő téma a szaksajtóban az európai i-mode kérdése. Miközben a japán fogyasztók kitörő lelkesedéssel fogadták az NTT DoCoMo által kifejlesztett i-mode-ot, addig az ottani piaci tapasztalatok jelentős része nem működött Európában.

Az i-mode lassú európai terjedését prognosztizálja az IDC piackutató vállalat is. Véleményük szerint 2007-re minden tizedik európai polgár használ majd i-mode telefont, Japánban kétszer ennyi.
Kulcsszavak: KPN DoCoMo I-mode NTT DoCoMo

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

Epic Pen 3.12.74

A hasznos Epic Pen segítségével bármilyen alkalmazásban rárajzolhatunk a képernyőnkre. Megadhatjuk, hogy toll ​​vagy kiemelő módban szeretnénk alkotni, de lehetőségünk van radírozásra is. Rögzíthetjük a teljes képernyőt és PNG-be menthetjük. A program használatához .NET Framework szükséges.

2024. március 1. 16:24

Wireless Network Watcher 2.41

A program feltérképezi és megmutatja a wifi-hálózathoz kapcsolódó valamennyi eszköz alapvető információit: IP-cím, eszköznév, Mac-cím, hálózati kártya gyártója. A háttérben fut és azonnal jelzi ha egy újabb eszköz pórbál kapcsolódni a hálózatunkhoz. A magyarítás külön letölthető a programhoz.

2024. március 1. 16:22

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30