Mobil videoeszköz-újdonságok a Sonytól

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 11. 09:00
A Sony a napokban több olyan új hordozható videoeszközt jelentett be, melyek Memory Stick memóriakártyákon tárolják az általuk felvett mozgóképeket.
A vállalat újdonságai révén ezekre a parányi memóriakártyákra adott esetben többórás videofelvételek készíthetők és - mobileszközökről lévén szó - ezen felvételek akár utazás közben is visszanézhetők. Shoko Yanagisawa, a Sony szóvivője elmondta, hogy a cég újdonságai várhatóan elsősorban azok körében lesznek népszerűek, akik a világ különböző nagyvárosaiban sok időt töltenek el vonaton vagy éppen metrón utazva, és ez idő alatt szeretnének kikapcsolódni egy kicsit.

A Sony Clie kéziszámítógépekhez szánt PEGA-VR100K típusjelzésű kiegészítő eszköz a hagyományos videorekorderekhez hasonlóan integrált analóg televíziós tunerrel rendelkezik, valamint számos ki- és bemeneti csatlakozóval, így akár televíziós készülékre, hagyományos videomagnóra vagy éppen műholdvevő készülékre is csatlakoztatható. A PEGA-VR100K nem kazettára, CD-re vagy DVD-re, hanem Memory Stick memóriakártyára dolgozik, a megfelelő adapter révén pedig az újabb és egyben kisebb méretű Memory Stick Duo kártyákat is képes kezelni. A parányi eszköz MPEG-4 tömörítést használ, másodpercenként maximum 15 képkockát képes rögzíteni és négy különböző minőségi beállítást kínál a felhasználóknak. Esetében a legjobb minőség 320x240-es pixeles, a legrosszabb pedig 176x144 pixeles felbontást jelent, és a gyártó szerint egy 1 GB kapacitású kártyára mintegy 250-1000 percnyi anyagot képes rögzíteni a 256 dollárba kerülő eszköz.

A Sony másik újdonsága, az MSV-A1 nem más, mint egy hordozható kézi videoeszköz, mely saját kijelzővel rendelkezik. A 9,6 centiméter hosszú, 6 centiméter széles és 2,5 centiméter vastag újdonság elsősorban 2,5 colos képátlójú folyadékkristályos kijelzőjéről ismerszik meg, valamint arról, hogy a Memory Stick Duo memóriakártyák fogadására képes. Mina Naito, a Sony egyik munkatársa elmondta, hogy az MSV-A1 saját tunerrel rendelkezik, így akár hordozható televíziós készülékként és videorekorderként is használható. A mindössze 133 gramm tömegű és 385 dolláros árú berendezés egy 64 MB kapacitású memóriakártyán a gyártó szerint maximum egyórányi videoanyagot képes eltárolni.
Kulcsszavak: Sony újdonság mpeg DVD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35