IT Helpdesk rendszert szállított a Fornax a Westel számára

forrás Prim Online, 2003. október 6. 20:10

A Fornax Rt. szakértői végezték a Westel Mobil Távközlési Rt. számára a
Westel ITSM rendszer fejlesztését. A Remedy ARS alapon fejlesztett IT
HelpDesk és logisztikai rendszer 10 hónap alatt készült el két
szakaszban, melyet egy továbbfejlesztési szakasz követett.
A Helpdesk rendszer lehetővé teszi a mobiltávközlési szolgáltatónál működő különböző informatikai rendszerekben felmerülő hardver, szoftver, hálózati vagy egyéb jellegű hibákról és igényekről különböző módon (telefon, e-mai, interface, web) érkező bejelentések rögzítését, továbbítását a szakértői csoporthoz, ahol a hiba elhárítását, az igény teljesítését elvégzik nyomon követését valamint a folyamatosan bővülő tudásbázis alapján a hiba önálló elhárítását. A HelpDesk részhez integráltan kapcsolódó logisztikai modul alkalmas hardver- és szoftvereszközök felhasználói és raktári nyilvántartásra; az eszközmozgatások kezelésére, nyomon követésére a teljes logisztikai folyamat során - az eszköz igény elbírálástól a selejtezésig - illetve ezen tevékenységekhez szükséges munkaerő menedzselésére.

A fejlesztési projekt 2002 áprilisában indult. Ezt megelőzően a Fornax Rt. szakemberei elkészítették a rendszer demo változatát, majd a Westel szakértőivel közösen kidolgozták követelményspecifikációt. Nagy Zoltán, a Fornax Rt. szerződés- és projektmenedzsment igazgatója elmondta „ a Westel IT Helpdesk rendszer több szigetszerűen működő rendszert váltott ki, illetve olyan új funkciókat is megvalósít, amelyek segítségével az IT támogatási osztályokhoz beérkező bejelentéseket összefogottan, áttekinthetően és visszakereshető módon kezeli." A rendszer a Westel több mint 2000 munkatársa szolgálatában áll a vállalati intraneten keresztül. A vezetőség számára az IT support munka hatékonyságának növekedése mellett jelentős előny az, hogy a rendszer segítségével könnyen lehívhatóak különböző jelentések és statisztikai kimutatások, amelyek az IT támogatással kapcsolatos döntések előkészítésében kulcsfontosságú információkat szolgáltatnak.

A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához. 

2021. május 13. 16:48

thilmera7 0b169 Rev 3

A thilmera7 olyan valós idejű felügyeleti alkalmazás, amely képes a rendszer teljesítményének nyomon követésére és a hardverkonfiguráció különböző összetevőinek figyelésére. Részletes információkkal szolgálhat a memóriáról, a meghajtókról, a hálózatról, a CPU-ról, a GPU-ról, és a különböző folyamatokról.

2021. május 13. 15:26

FireAlpaca 2.5.0

Az ingyenes grafikai programban bőséges ecsetválasztékkal, jól átlátható menükkel és rétegkezeléssel szerkeszthetjük képeinket.

2021. május 13. 15:23

Balogh János és Bozsóki István kapta a Dr. Magyari Endre-díjakat

A hírközlési ágazat életműdíjának számító Dr. Magyari Endre-díjakat Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke idén Balogh János ezredesnek, az NMHH főosztályvezetőjének, valamint Bozsóki Istvánnak, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) osztályvezetőjének adta át ma a győri Széchenyi István Egyetem online rendezvényén. A távközlés világnapjához kapcsolódó konferencián a hírközlési szakma Covid-áldozatairól is megemlékeztek egy meteorológiai ballon felengedésével.

2021. május 13. 15:04

Megállapodott a Gazdasági Versenyhivatallal az eMAG

A hazai e-kereskedelmi piacra nézve előremutató megállapodást kötött az eMAG Magyarország a Gazdasági Versenyhivatallal: a vállalat kifizeti a 2018-as Black Friday kapcsán kirótt bírságot, ezzel párhuzamosan pedig minden vásárlójának 3 ezer forint értékű kupont biztosít, a hazai kis-, és középvállalkozások online értékesítési tevékenységét pedig több, mint 4 milliárd forint értékű programmal segíti. E támogatás révén a hazai kis és közepes kereskedők versenyképesebbek lehetnek a már az európai piacon is terjeszkedő külföldi online kereskedőóriásokkal szemben, amelyeknek nem érdeke előnyben részesíteni a helyi kereskedőket.

2021. május 13. 13:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35