ABO: komplett tartalomkezelési platform

A JPEG és az MPEG legújabb kihívója

Tóth Kristóf, 2003. december 1. 21:48
Az Adaptive Binary Optimization (ABO) nevezetű eljárással az ígéretek szerint sokkal kisebb állományok készíthetők, mint a JPEG, illetve MPEG technológiák segítségével, még pedig adatvesztés nélkül.

Az ABO-t kifejlesztő szingapúri cég azt állítja, hogy jelen pillanatban ez a világ legfejlettebb, legjobb minőségű képtömörítési eljárása, mely a közeljövőben várhatóan nagy sikert arat majd a felhasználók körében. A MatrixView munkatársai elmondták, hogy az ABO felhasználási lehetőségeinek száma lényegében végtelen, hiszen segítségével például optimalizálni lehet a kórházak digitális képtároló rendszereit, javítani lehet az internetes videoátvitelen, ezenkívül pedig a különböző szkennelési és faxolási tevékenységek sebességén is javítani lehet.

A MatrixView a számítástechnikában a közelmúltban de facto szabvánnyá vált JPEG (Joint Photographic Experts Group) képtömörítési, illetve MPEG (Motion Picture Experts Group) videotömörítési eljárás alternatívájának szánt ABO-t, mint egy komplett tartalomkezelési platformot kívánja bevezetni a piacra. Az új technológiában rejlő képességeket demonstrálandó, a vállalat egy szingapúri kórházban kísérleti projektet indított, melynek keretein belül az ABO segítségével archiválják az egészségügyi intézményben készített ultrahang felvételeket. Arvind Thiagarajan, a vállalat alapítója és egyben technikai vezetője az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy az ABO révén jelentősen kedvezőbb képtömörítés valósítható meg, mint a manapság használatos egyéb hasonló megoldások segítségével. "A JPEG és JPEG2000 eljárások hatszoros-tízszeres tömörítési arányt biztosítanak sok hiba mellett, a veszteségmentes JPEG technológia pedig legfeljebb négyszeres-ötszörös kompressziót tesz lehetővé. Ezzel szemben az ABO segítségével akár harminckétszeres tömörítés is elérhető" - nyilatkozta Thiagarajan.

Bár a MatrixView munkatársai az új technológia részleteiről értelemszerűen nem kívántak nyilatkozni, annyit azért elárultak, hogy az ABO számos különböző eljárás révén a képállományokat több egymáshoz hasonló karakterisztikájú részekre bontja. Az ABO egyébként nem csak jobb tömörítést és jobb képminőséget ígér a felhasználók számára, hanem ezzel párhuzamosan nagyobb tömörítési és megjelenítési sebességet is.

Kulcsszavak: mpeg multimédia jpeg

A viszonteladók életét segíti a Circle platform

A biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta a Circle-t, a partnerek számára fejlesztett új licenc és előfizetés-kezelő platformját, amely egy helyen vonja össze az eszközök kezelését, a számlavezetést és az e-kereskedelmet, zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtva.

2021. május 5. 19:58

Nemzetközi felmérés bizonyítja a digitális kompetenciafejlesztés fontosságát

Európai diákok körében végzett felmérést az OECD a Vodafone Németország Alapítvány társfinanszírozásában. A „21. századi olvasók: Az olvasási készségek fejlesztése a digitális világban” című jelentés a 15 éves korosztályra vonatkozóan nyújt mélyreható elemzést. 

2021. május 5. 18:11

A magyarok online szerencsejáték szokásaira volt kíváncsi a Vegas.hu

A Vegas.hu több mint 1000 főt kérdezett meg arról, hogy általánosságban és a pandémia alatt milyen volt az online szerencsejátékra való hajlandóságuk. A kérdések témája főleg arra irányult, hogy az elmúlt egy év alatt hogyan változott a játékkedv, illetve, hogy milyen területi és generációs eloszlás jellemzi az online szerencsejátékot hazánkban. Az országosan reprezentatív kutatás kizárólag a 18 évnél idősebb lakosságot vizsgálta. 

2021. május 5. 16:20

Bemutatta új licenckezelő platformját a Zyxel

A biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú otthoni és üzleti megoldások szállítója, a Zyxel Networks bemutatta a Circle-t, a partnerek számára fejlesztett új licenc és előfizetés-kezelő platformját, amely egy helyen vonja össze az eszközök kezelését, a számlavezetést és az e-kereskedelmet, zökkenőmentes felhasználói élményt nyújtva.

2021. május 5. 14:39

Megnyitott a Samsung Webáruház

Április 29-én elindult hazánkban a Samsung Magyarország hivatalos Webáruháza, amelyen keresztül a felhasználók közvetlenül a hivatalos magyarországi forgalmazó weboldaláról vásárolhatják meg a legújabb mobil és viselhető eszközöket. A saját üzemeltetésű értékesítési felület a márka weboldalába épülve kínál kényelmes lehetőséget a vásárlásra. A Samsung Webáruház nyitását különleges akciókkal ünnepli a vállalat, az első vásárlók kedvezményekben részesülhetnek és akár termékeket is nyerhetnek.

2021. május 5. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35