Az NBC és a Vivendi Universal létrehozta az NBC Universal médiaóriást

OTS - Cégvonal, 2004. május 13. 10:19
Az amerikai NBC és a francia Vivendi Universal Entertainment (VUE) médiacégek létrehozták az NBC Universal globális hatókörű média- és szórakoztatóipari konszernt 15 milliárd dolláros tervezett forgalommal 2005-re. A bejelentést az NBC és a VUE anyavállalatai, a GE illetve a Vivendi Universal tették meg.

Az új cég aktívái között szerepelnek a szórakoztató- és médiaipar legnagyobb nevei, mint például az NBC tévécsatorna, a Telemundo, a Bravo, a CNBC és a Microsofttal közös tulajdonban lévő MSNBC csatorna, a Universal Pictures filmgyár, a Universal Television és NMC Studios televíziós programstúdiók, 29 NBC és Telemundo tévéállomást magában foglaló csoport, öt szabadidőparkban tartott részesedés, beleértve a Universal Studios Hollywood és Universal Orlando parkokat. A nemzetközi aktívák között videó és DVD kiadványok kiadói joga, tévéműsorok és dokumentumfilmek forgalmazása több mint 200 országban, valamint európai, ázsiai és dél-amerikai televíziós témacsatornák szerepelnek.

A tranzakció keretében a Vivendi Universal Entertainment (VUE) részvényesei 3,65 milliárd dollár készpénzt kapnak, ebből a Vivendi Universal 3,4 milliárdot. Az NBC Universal átvállal 1,7 milliárd dollár adósságot a Vivendi Universal mérlegéből.

Az NBC és a Vivendi Universal Entertainment egyesülésével létrejött NBC Universal közzétette szervezeti struktúráját.

Eszerint a társaság élén Bob Wright áll majd elnök-vezérigazgatói tisztben, de emellett megtartja az anyavállalatnál, a General Electricnél betöltött alelnöki és ügyvezető igazgatói pozícióját is. Wright munkáját a szakma egyik legjobban összeszokott és legtapasztaltabb vezetői gárdája támogatja.

Randy Falco veszi kézbe az új vállalat általános üzleti és működési irányítását az NBC Universal Television Networks Group elnöki tisztében. Jeff Zucker, mint az NBC Universal Television Group elnöke a televíziós műsorgyártásért és programokért lesz felelős. Ron Meyer, a Vivendi Universal Entertainment korábbi elnöke a Universal Studios elnök-vezérigazgatói tisztében a Universal Pictures filmgyár és a Hollywood-i stúdiók működését, valamint a konszern Parks & Resorts részlegét felügyeli. A Universal Pictures filmgyárat továbbra is Stacey Snider, a Parks & Resorts részleget pedig Tom Williams vezeti.

Dick Ebersol az NBC Universal Sports & Olympics elnöki tisztében a USA Networks sportközvetítéseit felügyeli. Jay Ireland ellenőrzi a konszern tulajdonában és irányítása alatt álló 29 tévéállomást az NBC Universal Television Stations elnökeként. A globális terjeszkedés elősegítésével Brandon Burges, az újonnan létesített Digital Media, International Channels, and Business Development ügyvezető elnök helyettese lett megbízva.

Wright ellenőrzése alatt bővített feladatkörrel látják el a konszern felügyeletük alá tartozó szervezeti egységeinek az irányítását Lynn Calpeter pénzügyi igazgató-ügyvezető elnökhelyettes, Deborah Reif pénzügyi szervezési igazgató-ügyvezető elnök helyettes, Marc Saperstein humánerőforrás és kommunikációs igazgató-első elnökhelyettes, valamint Lawrence Tu tanácsnok, ügyvezető elnökhelyettes.

Változások a Television Group-nál

Az új társaság az alapítók, az NBC és a Vivendi Universal Entertainment programkészítés és terjesztés terén elfoglalt vezető pozícióit egyesíti magában. Az NBC Universal Cable Entertainment & Cross-Platform Strategy elnökévé Jeff Gaspint nevezték ki, Kevin Reilly pedig, amint azt már említettük, az NBC Entertainment elnöki tisztét tölti be. Gaspin irányítása alatt végzi munkáját Bonnie Hammer, az USA & Sci Fi Networks elnöke és Lauren Zalaznick, aBravo & Trio Networks elnöke. Társelnökké lett kinevezve David Kissinger és Angela Bromstad az NBC Universal Television Studio-tól.

Az NBC Universal Television Group vezetői kulcspozíciójába kerültek a Vivendi Universal Entertainment korábbi pénzügyi igazgatója Frederick Huntsberry az értékesítés élére pénzügyi igazgató és ügyvezető elnökhelyettesi rangban, valamint John Miller marketing igazgató és Marc Graboff, a Television Group ügyvezető elnökhelyettese. Huntsberry felügyeli értékesítési igazgatóként Barry Wallach, az NBC Universal Domestic Sales & Distribution elnöke és Belinda Menendez, az NBC Universal International Sales & Distribution elnöke munkáját.

Változások a Television Networks Group-nál

A vezetési kulcspozíciókban végrehajtott alapvető változások keretében Keith Turner and David Zaslav feladatköre saját területükön az NBC és Universal teljes aktíváira kibővül. Turner az NBC Universal Sales & Marketing elnöke, Zaslav pedig az NBC Universal Cable elnöke. Jeff Lucas az Universaltól lesz felelős az NBC Universal Cable Sales irányításáért Turner ellenőrzése alatt. Az
NBC Universal Cable Investments irányítását Doug Holloway látja el Zaslav ellenőrzése alatt.

Hazai fejlesztés segíti a titkok védelmét a kvantumszámítógépek erejétől

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 12:11

Itt a válasz a növekedő energiaárakra: három jövőálló eszköz

A megújuló energiaforrások, illetve a digitális megoldásokkal elérhető energiamegtakarítás jelentik a legkézenfekvőbb megoldást a világpiacon tapasztalható áremelkedésre. Egyre többen feszegetik azt a kérdést is, hogy vajon a földgázt és az atomenergiát lehet-e, kell-e fenntartható energiahordozóként kezelni. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, a Schneider Electric magyar szakértői harmadikként azt javasolják a vállalati felhasználóknak, hogy egyre inkább térjenek át az elektromosságon alapuló energiaellátásra a fosszilis energiahordozók helyett. 

2022. július 5. 11:24

Magyarok a poszt-kvantum kriptográfiában

A kvantumszámítógépek fejlődése alapvetően változtatja meg az információbiztonság-technológia világát: a kvantumszámítógépek erejével ugyanis feltörhetővé válik számos olyan titkosított információ, amely ma még megfelelően védettnek számít. Új megközelítésekre van szükség a kriptográfiában, amelyek kidolgozásában élen jár a magyar székhelyű i4p

2022. július 5. 10:02

Stratégiai partnerség a képalkotó technológiákban

Bemutatta a Xiaomi a Leicával közösen tervezett új, Xiaomi 12S sorozatot, amely a két társaság stratégiai partnerségének első mérföldköve. A Xiaomi 12S ötvözi a Leica optikával, képfeldolgozással, képminőséggel kapcsolatos mélyreható ismereteit a Xiaomi okostelefonos fényképezés terén szerzett gazdag tapasztalataival. Az új széria típusai Leica Summicron lencsékkel rendelkeznek, és támogatják a Leica képalkotó profiljait, amelyek egyszerre segítik a felhasználókat abban, hogy minél inkább kifejezzék kreativitásukat, miközben a legmodernebb algoritmusok segítenek megőrizni a Leica évszázados képesztétikáját.

2022. július 4. 20:03

Ultragyors e-töltő hálózatba ruház be a Siemens és a Volkswagen

A hálózatot építő és működtető Electrify America beruházó partnereivel együtt azt tervezi, hogy az Egyesült Államokban és Kanadában 1800 helyszínen 10 ezer gyorstöltő állomást telepít 2026-ra. A vállalat nemcsak töltő-infrastruktúrájának földrajzi lefedettségét fogja ezzel megduplázni, hanem a szolgáltatás kényelmét és színvonalát is jelentősen továbbfejleszti.

2022. július 4. 18:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24