Az NBC és a Vivendi Universal létrehozta az NBC Universal médiaóriást

OTS - Cégvonal, 2004. május 13. 10:19
Az amerikai NBC és a francia Vivendi Universal Entertainment (VUE) médiacégek létrehozták az NBC Universal globális hatókörű média- és szórakoztatóipari konszernt 15 milliárd dolláros tervezett forgalommal 2005-re. A bejelentést az NBC és a VUE anyavállalatai, a GE illetve a Vivendi Universal tették meg.

Az új cég aktívái között szerepelnek a szórakoztató- és médiaipar legnagyobb nevei, mint például az NBC tévécsatorna, a Telemundo, a Bravo, a CNBC és a Microsofttal közös tulajdonban lévő MSNBC csatorna, a Universal Pictures filmgyár, a Universal Television és NMC Studios televíziós programstúdiók, 29 NBC és Telemundo tévéállomást magában foglaló csoport, öt szabadidőparkban tartott részesedés, beleértve a Universal Studios Hollywood és Universal Orlando parkokat. A nemzetközi aktívák között videó és DVD kiadványok kiadói joga, tévéműsorok és dokumentumfilmek forgalmazása több mint 200 országban, valamint európai, ázsiai és dél-amerikai televíziós témacsatornák szerepelnek.

A tranzakció keretében a Vivendi Universal Entertainment (VUE) részvényesei 3,65 milliárd dollár készpénzt kapnak, ebből a Vivendi Universal 3,4 milliárdot. Az NBC Universal átvállal 1,7 milliárd dollár adósságot a Vivendi Universal mérlegéből.

Az NBC és a Vivendi Universal Entertainment egyesülésével létrejött NBC Universal közzétette szervezeti struktúráját.

Eszerint a társaság élén Bob Wright áll majd elnök-vezérigazgatói tisztben, de emellett megtartja az anyavállalatnál, a General Electricnél betöltött alelnöki és ügyvezető igazgatói pozícióját is. Wright munkáját a szakma egyik legjobban összeszokott és legtapasztaltabb vezetői gárdája támogatja.

Randy Falco veszi kézbe az új vállalat általános üzleti és működési irányítását az NBC Universal Television Networks Group elnöki tisztében. Jeff Zucker, mint az NBC Universal Television Group elnöke a televíziós műsorgyártásért és programokért lesz felelős. Ron Meyer, a Vivendi Universal Entertainment korábbi elnöke a Universal Studios elnök-vezérigazgatói tisztében a Universal Pictures filmgyár és a Hollywood-i stúdiók működését, valamint a konszern Parks & Resorts részlegét felügyeli. A Universal Pictures filmgyárat továbbra is Stacey Snider, a Parks & Resorts részleget pedig Tom Williams vezeti.

Dick Ebersol az NBC Universal Sports & Olympics elnöki tisztében a USA Networks sportközvetítéseit felügyeli. Jay Ireland ellenőrzi a konszern tulajdonában és irányítása alatt álló 29 tévéállomást az NBC Universal Television Stations elnökeként. A globális terjeszkedés elősegítésével Brandon Burges, az újonnan létesített Digital Media, International Channels, and Business Development ügyvezető elnök helyettese lett megbízva.

Wright ellenőrzése alatt bővített feladatkörrel látják el a konszern felügyeletük alá tartozó szervezeti egységeinek az irányítását Lynn Calpeter pénzügyi igazgató-ügyvezető elnökhelyettes, Deborah Reif pénzügyi szervezési igazgató-ügyvezető elnök helyettes, Marc Saperstein humánerőforrás és kommunikációs igazgató-első elnökhelyettes, valamint Lawrence Tu tanácsnok, ügyvezető elnökhelyettes.

Változások a Television Group-nál

Az új társaság az alapítók, az NBC és a Vivendi Universal Entertainment programkészítés és terjesztés terén elfoglalt vezető pozícióit egyesíti magában. Az NBC Universal Cable Entertainment & Cross-Platform Strategy elnökévé Jeff Gaspint nevezték ki, Kevin Reilly pedig, amint azt már említettük, az NBC Entertainment elnöki tisztét tölti be. Gaspin irányítása alatt végzi munkáját Bonnie Hammer, az USA & Sci Fi Networks elnöke és Lauren Zalaznick, aBravo & Trio Networks elnöke. Társelnökké lett kinevezve David Kissinger és Angela Bromstad az NBC Universal Television Studio-tól.

Az NBC Universal Television Group vezetői kulcspozíciójába kerültek a Vivendi Universal Entertainment korábbi pénzügyi igazgatója Frederick Huntsberry az értékesítés élére pénzügyi igazgató és ügyvezető elnökhelyettesi rangban, valamint John Miller marketing igazgató és Marc Graboff, a Television Group ügyvezető elnökhelyettese. Huntsberry felügyeli értékesítési igazgatóként Barry Wallach, az NBC Universal Domestic Sales & Distribution elnöke és Belinda Menendez, az NBC Universal International Sales & Distribution elnöke munkáját.

Változások a Television Networks Group-nál

A vezetési kulcspozíciókban végrehajtott alapvető változások keretében Keith Turner and David Zaslav feladatköre saját területükön az NBC és Universal teljes aktíváira kibővül. Turner az NBC Universal Sales & Marketing elnöke, Zaslav pedig az NBC Universal Cable elnöke. Jeff Lucas az Universaltól lesz felelős az NBC Universal Cable Sales irányításáért Turner ellenőrzése alatt. Az
NBC Universal Cable Investments irányítását Doug Holloway látja el Zaslav ellenőrzése alatt.

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Rekord árbevétellel zárta pénzügyi évét az Euronics

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 19:01

Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

2022. augusztus 12. 17:06

Ezek voltak az elmúlt egy év slágertermékei

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 15:32

Multi Commander Portable 12.0.0 Build 2903

Ingyenes kétpaneles fájlkezelő program beépített képmegjelenítővel (Jpg, Png, Gif, Png, Bmp, Tiff és RAW), FTP klienssel, képkezelő és konvertáló funkcióval.

2022. augusztus 12. 14:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24