Az NBC és a Vivendi Universal létrehozta az NBC Universal médiaóriást

OTS - Cégvonal, 2004. május 13. 10:19
Az amerikai NBC és a francia Vivendi Universal Entertainment (VUE) médiacégek létrehozták az NBC Universal globális hatókörű média- és szórakoztatóipari konszernt 15 milliárd dolláros tervezett forgalommal 2005-re. A bejelentést az NBC és a VUE anyavállalatai, a GE illetve a Vivendi Universal tették meg.

Az új cég aktívái között szerepelnek a szórakoztató- és médiaipar legnagyobb nevei, mint például az NBC tévécsatorna, a Telemundo, a Bravo, a CNBC és a Microsofttal közös tulajdonban lévő MSNBC csatorna, a Universal Pictures filmgyár, a Universal Television és NMC Studios televíziós programstúdiók, 29 NBC és Telemundo tévéállomást magában foglaló csoport, öt szabadidőparkban tartott részesedés, beleértve a Universal Studios Hollywood és Universal Orlando parkokat. A nemzetközi aktívák között videó és DVD kiadványok kiadói joga, tévéműsorok és dokumentumfilmek forgalmazása több mint 200 országban, valamint európai, ázsiai és dél-amerikai televíziós témacsatornák szerepelnek.

A tranzakció keretében a Vivendi Universal Entertainment (VUE) részvényesei 3,65 milliárd dollár készpénzt kapnak, ebből a Vivendi Universal 3,4 milliárdot. Az NBC Universal átvállal 1,7 milliárd dollár adósságot a Vivendi Universal mérlegéből.

Az NBC és a Vivendi Universal Entertainment egyesülésével létrejött NBC Universal közzétette szervezeti struktúráját.

Eszerint a társaság élén Bob Wright áll majd elnök-vezérigazgatói tisztben, de emellett megtartja az anyavállalatnál, a General Electricnél betöltött alelnöki és ügyvezető igazgatói pozícióját is. Wright munkáját a szakma egyik legjobban összeszokott és legtapasztaltabb vezetői gárdája támogatja.

Randy Falco veszi kézbe az új vállalat általános üzleti és működési irányítását az NBC Universal Television Networks Group elnöki tisztében. Jeff Zucker, mint az NBC Universal Television Group elnöke a televíziós műsorgyártásért és programokért lesz felelős. Ron Meyer, a Vivendi Universal Entertainment korábbi elnöke a Universal Studios elnök-vezérigazgatói tisztében a Universal Pictures filmgyár és a Hollywood-i stúdiók működését, valamint a konszern Parks & Resorts részlegét felügyeli. A Universal Pictures filmgyárat továbbra is Stacey Snider, a Parks & Resorts részleget pedig Tom Williams vezeti.

Dick Ebersol az NBC Universal Sports & Olympics elnöki tisztében a USA Networks sportközvetítéseit felügyeli. Jay Ireland ellenőrzi a konszern tulajdonában és irányítása alatt álló 29 tévéállomást az NBC Universal Television Stations elnökeként. A globális terjeszkedés elősegítésével Brandon Burges, az újonnan létesített Digital Media, International Channels, and Business Development ügyvezető elnök helyettese lett megbízva.

Wright ellenőrzése alatt bővített feladatkörrel látják el a konszern felügyeletük alá tartozó szervezeti egységeinek az irányítását Lynn Calpeter pénzügyi igazgató-ügyvezető elnökhelyettes, Deborah Reif pénzügyi szervezési igazgató-ügyvezető elnök helyettes, Marc Saperstein humánerőforrás és kommunikációs igazgató-első elnökhelyettes, valamint Lawrence Tu tanácsnok, ügyvezető elnökhelyettes.

Változások a Television Group-nál

Az új társaság az alapítók, az NBC és a Vivendi Universal Entertainment programkészítés és terjesztés terén elfoglalt vezető pozícióit egyesíti magában. Az NBC Universal Cable Entertainment & Cross-Platform Strategy elnökévé Jeff Gaspint nevezték ki, Kevin Reilly pedig, amint azt már említettük, az NBC Entertainment elnöki tisztét tölti be. Gaspin irányítása alatt végzi munkáját Bonnie Hammer, az USA & Sci Fi Networks elnöke és Lauren Zalaznick, aBravo & Trio Networks elnöke. Társelnökké lett kinevezve David Kissinger és Angela Bromstad az NBC Universal Television Studio-tól.

Az NBC Universal Television Group vezetői kulcspozíciójába kerültek a Vivendi Universal Entertainment korábbi pénzügyi igazgatója Frederick Huntsberry az értékesítés élére pénzügyi igazgató és ügyvezető elnökhelyettesi rangban, valamint John Miller marketing igazgató és Marc Graboff, a Television Group ügyvezető elnökhelyettese. Huntsberry felügyeli értékesítési igazgatóként Barry Wallach, az NBC Universal Domestic Sales & Distribution elnöke és Belinda Menendez, az NBC Universal International Sales & Distribution elnöke munkáját.

Változások a Television Networks Group-nál

A vezetési kulcspozíciókban végrehajtott alapvető változások keretében Keith Turner and David Zaslav feladatköre saját területükön az NBC és Universal teljes aktíváira kibővül. Turner az NBC Universal Sales & Marketing elnöke, Zaslav pedig az NBC Universal Cable elnöke. Jeff Lucas az Universaltól lesz felelős az NBC Universal Cable Sales irányításáért Turner ellenőrzése alatt. Az
NBC Universal Cable Investments irányítását Doug Holloway látja el Zaslav ellenőrzése alatt.

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A tervezői gondolkodás eszközeivel alakítják a holnapot a Samsung és az EdisonKids kihívásának diákcsapatai

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 14:07

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05