NTT DoCoMo: 3G telefonok 3D hanggal

Milkovits Gábor, 2004. november 18. 20:57
Az NTT DoCoMo, a legnagyobb japán mobilszolgáltató öt új telefont mutatott be, amelyek fejlett harmadik generációs alkalmazásokkal, köztük sztereó minőségű térhatású hanggal és hitelkártya-alkalmazást lehetővé tevő csippel vannak felszerelve.
A készülékek, amelyek mindegyike nagy felbontású digitális kamerával és 3D grafikával is el van látva, fokozatosan kerülnek bevezetésre - először a Sharp által gyártott széthajtható kivitelű SH 901i C lesz kapható a szigetországban, november 26-tól. A négy másik mobiltelefon a Fujitsu, a Matsushita, az NEC és a Mitsubishi egy-egy modellje - a DoCoMo tervei szerint mintegy 10 milliót szándékozik eladni az új készülékekből. Közülük az N 900i L egy kimondottan figyelemreméltó darab, mivel nemcsak a harmadik generációs FOMA mobilplatformon, hanem VOIP protokollon alapuló megoldás révén internetes telefonként is képes üzemelni WLAN hálózaton keresztül. Az ötből három készülék a Sony FeliCa csipjei segítségével hitelkártyaként, vagy elektronikus személyi azonosítóként is használható.

A japán NTT DoCoMo volt a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely harmadik generációs szolgáltatásba kezdett, még 2001-ben. A FOMA elnevezésű technológia eleinte nem élvezett osztatlan népszerűséget, elsősorban a hálózat korlátozott lefedettsége és a drága, nagyméretű és nem túl energiatakarékos készülékek miatt. Mostanra egyre inkább sikerül felülkerekedni ezeken a kezdeti nehézségeken - a cég saját adatai szerint a DoCoMo jelenleg 7,3 millió 3G előfizetővel rendelkezik.

Kulcsszavak: DoCoMo NTT mobiltelefon UMTS

Ismét a legfenntarthatóbban működő vállalatok között a Schneider Electric

Idén is felkerült a Schneider Electric a Corporate Knights által összeállított, a legfenntarthatóbban működő vállalkozásokat bemutató százas toplistára. A társaság immár 13. alkalommal szerepel a rangsorban, amelynek összeállításához közel 7000 nagyvállalat eredményeit és teljesítményét vizsgálták meg.

2024. február 21. 09:58

Az ABB felvásárolja a Sevensense-t

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 19:24

Még lehet jelentkezni a 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatra

A nagy érdeklődésre való tekintettel február 27-ig meghosszabbítja Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatának jelentkezési határidejét a Vodafone Magyarország Alapítvány. A szervezők továbbra is hangsúlyozzák: a diákoknak szóló, fenntarthatósági kérdéseket körüljáró versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. február 20. 19:22

A HONOR új kampánya összehozza az ENSZ kultúráit

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének központjában indította el „Sárkányok egyesítik a világot” kiállítását még február 9-én a HONOR az ENSZ Kínai Könyv Szövetségével, a Global Webbel és a Kínai Központi Szépművészeti Akadémiával együttműködve, az ENSZ állandó kínai képviselete támogatásával. A kínai holdújév végéig, tehát még ezen a héten is futó kiállítás a nemzetközi egységet és művészetek közti kapcsolatokat szimbolizálja.

2024. február 20. 17:41

Az ABB megerősíti vezető szerepét a következő generációs MI-alapú mobil robotika területén

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolta a Sevensense svájci start-up céget, amely az autonóm mobil robotok (AMR) számára kifejlesztett, mesterséges intelligenciával támogatott 3D-s látásalapú navigációs technológia vezető szállítója. A Sevensense-t 2018-ban alapították a svájci műszaki egyetem, az ETH Zürich spin-offjaként.

2024. február 20. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40