2005 végére újabb 33 városban T-Mobile szélessávú EDGE hálózat

forrás Prim Online, 2005. március 8. 21:13
A T-Mobile az Ericssonnal együttműködve 2003-ban Budapesten a hazai mobilpiacon elsőként vezette be a gyors mobilinternetezésre szolgáló EDGE megoldást. Mára ez a megoldás a fővárosban kiváló minőségben érhető el. A piacvezető mobilcég 2005 végéig további 33 városra terjeszti ki a szélessávú EDGE mobil adatátviteli lehetőséget, Magyarország jelentős részén gyorsabb adatátvitelt nyújtva ügyfeleinek.
Az EDGE előnye, hogy a meglévő GSM hálózaton gyorsabb és kényelmesebb WAP-használatot, mobilinternetezést kínál az ügyfeleknek. Az EDGE segítségével a videoküldés, a videoletöltés, az MMS-ek továbbítása egyaránt kevesebb időt vesz igénybe. Az elmúlt több mint egy év során a T-Mobile a szélessávú budapesti hálózaton egyértelműen azt tapasztalta, hogy előfizetői arra alkalmas készülékkel az átlagosnál több adatot forgalmaznak. A kedvező fogadtatás és a műszaki téren szerzett tapasztalatok alapján a társaság idén jelentősen megnöveli az EDGE szolgáltatással lefedett területet.

2005 végéig a szélessávú hálózat Budapesten kívül 18 megyeszékhelyen, 3 jelentősebb balatoni üdülőhelyen és 12, huszonnyolcezernél nagyobb lélekszámú településen - összességében az ország lakosságának több mint 40 százaléka számára – lesz elérhető. Az EDGE használata ráadásul nem jár többletköltséggel, azaz a már ismert GPRS díjak ellenében vehető igénybe. A GPRS 300 csomaggal például 6000 forintért a nap bármely szakában 300 Mbyte-nyi, akár 30-60 órányi internetezésre alkalmas adat forgalmazható. A havidíjban foglalt adatmennyiség felhasználását követően pedig a késő esti-éjszakai díjszabás különösen kedvező. A T-Mobile kínálatában jelenleg öt EDGE képes mobiltelefon és egy kártyatelefon szerepel. A szolgáltatásra alkalmas mobilok köre a jövőben gyors ütemben bővül.

A T-Mobile a hazai mobilpiacon a GPRS, az EDGE és a WLAN elsőkénti bevezetésével a mobil adatátvitel terén is vezető szerepet játszik. A legkorszerűbb megoldások gyors alkalmazásával célja, hogy ügyfelei igényeihez igazodva biztosítsa a szabad választás lehetőségét. Töretlenül folyik a 3G fejlesztése is és Budapest belvárosában az év második felében a kereskedelmi szolgáltatás bevezetésre kerül.

A T-Mobile EDGE szélessávú hálózata 2005-ben Budapest mellett az alábbi városokban lesz elérhető:

Baja, Balatonfüred, Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Orosháza, Ózd, Pápa, Pécs, Salgótarján, Siófok, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

Kulcsszavak: mobilszolg EDGE T-mobile-hu

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

Epic Pen 3.12.74

A hasznos Epic Pen segítségével bármilyen alkalmazásban rárajzolhatunk a képernyőnkre. Megadhatjuk, hogy toll ​​vagy kiemelő módban szeretnénk alkotni, de lehetőségünk van radírozásra is. Rögzíthetjük a teljes képernyőt és PNG-be menthetjük. A program használatához .NET Framework szükséges.

2024. március 1. 16:24

Wireless Network Watcher 2.41

A program feltérképezi és megmutatja a wifi-hálózathoz kapcsolódó valamennyi eszköz alapvető információit: IP-cím, eszköznév, Mac-cím, hálózati kártya gyártója. A háttérben fut és azonnal jelzi ha egy újabb eszköz pórbál kapcsolódni a hálózatunkhoz. A magyarítás külön letölthető a programhoz.

2024. március 1. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30