Pannon GSM: Mobil szélessávú hálózat a vidéki nagyvárosokban és a Balatonnál

forrás Prim Online, 2005. április 6. 14:01
A Pannon GSM mobil szélessávú hálózata március végétől Budapest egész területén elérhető a felhasználók számára. A hagyományos GSM rendszernél jelentősen nagyobb adatátviteli sebességet, és ennek köszönhetően innovatív szolgáltatások egyre bővülő sorát biztosító rendszer kiépítését most a vidéki nagyvárosokban és a Balaton környékén folytatja a mobilszolgáltató.
Fél éven belül az ország nagyobb városaiban lakók többsége élvezheti a Pannon GSM mobil szélessáv szolgáltatásának előnyeit. Az ezt kiszolgáló, új generációs EDGE hálózat folyamatos fejlesztése révén május végére Magyarország nyolc nagyvárosában – Debrecen, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok – válik mindennapi valósággá a mobil internet, a zenehallgatás vagy a videónézés, az irodai alkalmazások távoli elérése. Az üdülési szezonra a Balaton környéke, majd szeptember végével további negyven jelentős magyar város is rákapcsolódhat a távközlés jövőjét jelentő mobil szélessávra.

A szolgáltatás hátterében álló EDGE technológia az eddig ismert megoldásoknál legalább háromszor gyorsabb adatátvitelre – megfelelő készülékkel akár 220 kpbs-es sebességre – képes. Ezen a területen Magyarországon a Pannon GSM rendelkezik a legnagyobb tapasztalattal: 2003 májusában a távközlési vállalat hajtotta végre Európa első nyilvános EDGE-hívását. Ez azonban csak a kezdet, hiszen mindeközben folyamatosan zajlik a harmadik generációs UMTS hálózat kiépítése is: a sávszélesség további jelentős bővülését és új szolgáltatások - így a videótelefonálás - igénybevételét lehetővé tevő hálózatot a jövő év januárjától használhatják majd az ügyfelek.

A mobil szélessávon a megszokott adatszolgáltatások még jobb minőségben élvezhetők, míg a nagy kapcsolati sebesség számtalan új lehetőséget is teremtett a mobil szórakoztatás, illetve munka terén. A WAP-on át elérhető tartalomszolgáltatások gyorsabbak és gazdagabbak, a letölthető képek és hangok élethűsége minden korábbinál tökéletesebb. Az adatok, bejegyezések, e-mailek is bárhonnan egy mozdulattal szinkronizálhatóak – köszönhetően a mobil szélessávnak és a Pannon GSM által kifejlesztett irodai alkalmazás-csomagoknak.

A mobil szélessáv által lehetővé tett megoldások közül ma a streaming videó aknázza ki legteljesebben a technológiában rejlő lehetőségeket. A Pannon GSM 2005 elején mutatta be egyedülálló, folyamatosan bővülő kínálatot nyújtó videó-szolgáltatásait. Az az előfizető, akinek erre alkalmas készüléke van, mobilja segítségével nyomon követheti az RTL Klub és a Cool TV legnépszerűbb sorozatait, műsorait (például a Barátok közt, a Gerilla Grill vagy a Heti Hetes legújabb adásait); online élvezheti kedvenc zenekarainak videóklipjeit és visszanézheti az aktuális sportesemények legizgalmasabb pillanatait, köztük a magyar futballbajnokság heti összefoglalóit is.

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

Epic Pen 3.12.74

A hasznos Epic Pen segítségével bármilyen alkalmazásban rárajzolhatunk a képernyőnkre. Megadhatjuk, hogy toll ​​vagy kiemelő módban szeretnénk alkotni, de lehetőségünk van radírozásra is. Rögzíthetjük a teljes képernyőt és PNG-be menthetjük. A program használatához .NET Framework szükséges.

2024. március 1. 16:24

Wireless Network Watcher 2.41

A program feltérképezi és megmutatja a wifi-hálózathoz kapcsolódó valamennyi eszköz alapvető információit: IP-cím, eszköznév, Mac-cím, hálózati kártya gyártója. A háttérben fut és azonnal jelzi ha egy újabb eszköz pórbál kapcsolódni a hálózatunkhoz. A magyarítás külön letölthető a programhoz.

2024. március 1. 16:22

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30