A Nokia Itáliában erősít

forrás Prim Online, 2006. február 10. 12:08

A Telecom Italia (TIM) és a Nokia február 9-én bejelentették, tovább mélyítik teljes körű együttműködésüket a WCDMA 3G mobiltechnológia területén. Egyben a Nokia és a Telecom Italia a WCDMA 3G terén folytatott szélesebb körű együttműködésről szóló megállapodást írt alá, amelyet a teljes körű teljesítmény-optimalizálásról, a WCDMA 3G terminálok terén való együttműködésről, illetve a WCDMA rádió-hozzáférésű hálózatok olaszországi szállításáról szóló, különálló megállapodások aláírása követett.
A két vállalat a WCDMA 3G szolgáltatások teljes körű optimalizálása céljából működik együtt. A Nokia a termináloktól kezdve a szolgáltatás-platformokon keresztül a middleware szoftverekig, a teljes távközlési hálózaton biztosítja a végponttól végpontig terjedő optimalizáláshoz szükséges szolgáltatásokat. A finn távközlési óriás Olaszország öt részén csúcstechnológiájú WCDMA rádió-hozzáférésű hálózatot telepít, így a Telecom Italia WCDMA 3G hálózatának kiépítésében is részt vesz. 2005. nyarán kezdődött a hálózat telepítése, és a munka első fázisának összes, megállapodásban rögzített mennyiségi és minőségi célkitűzését teljesítette a Nokia.

Az együttműködő partnerek a formatervezés és a fejlesztési igények, valamint az új WCDMA/EDGE készülékek piaci bevezetése területén tovább szélesítették a kooperációt. A Nokia nagy kapacitással rendelkezik a megoldások végponttól végpontig, azaz a termináloktól a hálózatig terjedő szállítására és optimalizálására, illetve az innovatív végfelhasználói szolgáltatások és új technológiák bevezetésére. A TIM és a Nokia emellett a közelmúltban tesztelte a nagy sebességű letöltés csomag-hozzáférési (HSDPA) technológiát, ami a 3G természetes továbbfejlesztéseként a szolgáltatásokhoz mobil szélessávú kapcsolatot biztosító rendszer alapját képezi.

Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

2023. november 28. 19:07

Karácsonyi levél- és csomagfeladás: ezekre figyeljünk

Az ünnepek előtti néhány hét kiemelten nagy küldeményforgalommal járó időszak a postai szolgáltatók számára. Ha szeretnénk, hogy a képeslapok és a csomagok rendben megérkezzenek, érdemes időben feladni a küldeményeket. Amennyiben a csomagfeladásnál a leggazdaságosabb szolgáltatót keressük, használjuk az Európai Bizottság csomagár-összehasonlító oldalát. A postafelügyeletet ellátó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) összegyűjtötte a főbb tudnivalókat.

2023. november 28. 17:36

ImageGlass 9.0.7.1125

A ImageGlass egy sokoldalú képmegjelenítő alkalmazás, amely több mint 80 formátumot támogat. A képeket konvertálhatjuk, a jobbakból látványos diavetítéseket készíthetünk, és feltölthetjük a Facebookra.

2023. november 28. 17:00

Exact Duplicate Finder 0.9.7.30

Az Exact Duplicate Finder egyszerű felülettel rendelkező, könnyen kezelhető duplikátum kereső alkalmazás. Pillanatok alatt megtalálja a merevlemezen többször is előforduló fájlokat.

2023. november 28. 16:57

A Microsoft mesterséges intelligencia megoldásával növeli hatékonyságát a Schneider Electric

A generatív mesterséges intelligencia (MI) kínálta lehetőségeket is kihasználja a Schneider Electric, hogy hatékonyabbá tegye működését és az új megoldások kifejlesztését. A vállalat törekvéseit a Microsoft Azure OpenAI megoldásával támogatja. 

2023. november 28. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30