A Vivendi- megerősítette évi prognózisát

MTI Sajtóadatbank, 2006. szeptember 8. 08:07
A francia Vivendi távközlési konszern második negyedévi adózott eredményét 10 százalékkal, 750 millió euróra növelte a múlt év azonos időszakához képest - jelentette be a vállalat csütörtökön. A társaság főképp a Canal Plus műsorszóró társasága, illetve a Warcraft játékkonzolt gyártó részleg működési eredményének köszönheti a jó teljesítményt.
Az adózott eredmény az első fél évben 48,1 százalékkal 1,862 milliárd euróra nőtt. A vártnál valamivel jobb adatok alapján a társaság megerősítette korábban kiadott prognózisát, miszerint az év egészében az adózott eredmény legalább 16 százalékkal nagyobb lesz az előző évi szinthez képest, várhatóan 2,6 milliárd euró körül mozog majd.

A Vivendi szerdán erősítette meg, hogy 1,63 milliárd euróért felvásárolja a Bertelsmann csoport kiadói részlegét, amivel a Vivendi Universal Music Group, a világ legnagyobb lemezkiadója, az EMI és a Warner Music csoportot megelőzően egyben a világ első számú zenei kiadójává válik.

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

Arcfelismerő szoftverek: Budapest is felkerülhet a technológia világtérképére

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Screamer Radio 1.8242.31104.0 (2022-07-26)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2022. augusztus 8. 17:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20