BSA-hu kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: BSA-hu

Házkutatást tartott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a BSA Forródrótra tett bejelentés alapján

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzést tartott egy Heves megyei ipari társaságnál, amely során megállapították, hogy a cég licencdíj megfizetése nélkül használta az Adobe, az Autodesk és a Microsoft szoftvereit.

2011. december 23. 20:02

A számítógépes szoftverlopások értéke 2010-ben megközelítette a 24,5 milliárd forintot Magyarországon

A Magyarországon a személyi számítógépekre jogosulatlanul telepített szoftverek értéke 2010-ben elérte a 131 millió dollárt (24,5 milliárd forint). Az év során a PC-kre telepített szoftverek 41 százaléka illegális kalózmásolat volt – állapította meg a Business Software Alliance (BSA) 2010-es globális szoftverkalózkodásról szóló felmérése.

2011. május 16. 11:50

Nőtt az illegális szoftverhasználattal kapcsolatos bejelentések száma

Az idén 89 százalékkal emelkedett a szoftvergyártók érdekvédelmi szervezete, a BSA magyarországi képviseletéhez beérkező, illegális szoftverhasználattal és szoftverkalózkodással kapcsolatos bejelentések száma - közölte a BSA kommunikációs cége.

2010. december 8. 08:40

Csökkent Magyarországon az illegális szoftverek aránya

A BSA az IDC piackutató céggel együttesen bemutatta az illegális szoftverhasználatról készített, hetedik alkalommal megjelentetett éves globális tanulmányát. A tanulmány 100-nál is több országban követi nyomon az illegális PC-s szoftverek arányának alakulását. A tanulmány megállapításai szerint Magyarországon a személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2009-ben 1 százalékponttal csökkent, és jelenleg 41%-ot tesz ki.  Ezeknek az illegális szoftvereknek a becsült kereskedelmi értéke mintegy 113 millió dollár.

2010. május 11. 16:37

IT-versenyképesség: Még mindig huszonnyolcadikok vagyunk

Magyarország továbbra is 28. a globális IT iparági versenyképességi listán. A BSA az IT iparágat előmozdító politikák követését és az innováció támogatását sürgeti a kormányzati vezetőktől.

Kulcsszavak: BSA-hu
2009. szeptember 17. 16:30

A válság illegális szoftverhasználatra kényszerít

Az IDC elemzése szerint a magyar piacon tavaly az első nyolc hónapban a sokévi stagnálást követően mérséklődött az illegális szoftverhasználat, ám az utolsó 4 hónapban a trend megfordult, s az eredmények romlani kezdtek.

2009. május 14. 08:48

Illegális szoftverterjesztés: a bolti eladó sem mentesül

Az elmúlt időszakban jónéhány számítástechnikai kiskereskedelemmel foglalkozó bolt alkalmazottja, illetve vezetője ellen indult büntetőeljárás. Alapos gyanú él arról, hogy ezeknél az üzleteknél illegálisan telepített, illetve „a gépen hagyott” szoftverekkel értékesítettek személyi számítógépeket. Az esetek tavaly szeptembertől indultak ugrásszerű növekedésnek.

2009. február 9. 11:14

Országos konferenciasorozat a szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről

A szoftverek számviteléről és a szoftverellenőrzésről indított országos konferenciasorozatot a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal és a Magyar Szabványügyi Testület. A tájékoztatókból és konzultációs lehetőségekből álló konferenciasorozat egy hónap alatt 9 városban kerül megrendezésre.

Kulcsszavak: BSA BSA-hu APEH konferencia jog
2009. január 29. 17:36

Megújult a BSA magyar honlapja

Már élesben üzemelnek a Business Software Alliance (BSA) új honlapjának magyar oldalai.

Kulcsszavak: BSA-hu
2008. december 15. 19:05

Szabvány a jogszerű szoftverhasználat elősegítésére

A vállalati szoftvereszköz-gazdálkodási folyamatok szabványnak való megfelelőségét igazoló tanúsítvány megszerzése nagyobb biztonságot nyújt a felelősen gondolkodó hazai cégek vezetőinek, ugyanakkor segíti az illegális szoftverhasználat elleni erőfeszítéseket.

2008. szeptember 24. 14:56

A magyarok továbbra is inkább az illegális szoftvert választják

A személyi számítógépekre illegálisan telepített szoftverek aránya 2007-ben Magyarországon 42% maradt, annak ellenére, hogy a globális trend szerint a legtöbb országban csökkent az illegálisan használt szoftverek aránya. Az illegális szoftverhasználat eredményeképpen az iparág veszteségei Magyarországon 12%-kal növekedtek.

2008. május 15. 12:42

BSA - 8,6 millió forint bírság peren kívül

Egy nagy magyarországi iparvállalat és egy országos élelmiszer kereskedelmi lánc összesen 8,6 millió forint kártérítést fizetett a Business Software Alliance-nak (BSA), továbbá több millió forint értékben pótlólagosan megvásárolta a korábban nem tiszta forrásból használt szoftvereket.

2008. május 5. 09:15

Nagy értékű peren kivüli egyezségek illegális szoftverhasználat ügyében Magyarországon

A BSA a napokban peren kívüli egyezséget kötött két olyan vállalattal, amelyek jelentős értékben használtak illegális szoftvereket. A BSA büntetőjogi feljelentését követően létrejött, a BSA polgári jogi igényét rendező egyezség keretében egy jelentős kelet-magyarországi iparvállalat és egy országos élelmiszer-kiskereskedelmi lánc összesen 8,6 millió forint kártérítést fizetett a BSA-nak, továbbá több millió forint értékben pótlólagosan megvásárolta a korábban nem tiszta forrásból használt szoftvereket.

Kulcsszavak: BSA-hu jog
2008. április 21. 10:48

Több mint félszáz ország nem védi megfelelően a szellemi tulajdont

A BSA (Business Software Alliance) a szellemi tulajdont létrehozó más iparágakkal közösen 51 olyan országot nevezett meg, amelyek nem teljesítik megfelelően a kreatív munkákat, közöttük a számítógépes szoftvereket is magukban foglaló szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos kötelezettségeiket.

Kulcsszavak: jog BSA-hu BSA
2008. február 22. 10:54

MDF: Az APEH nem hunyhat szemet a BSA kihágásai felett

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje fontosnak tartja a szoftverek illegális másolása elleni fellépést, ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a BSA – felrúgva a Magyar Köztársaság hatályos jogszabályait és az APEH-el kötött megállapodását – levélben fenyegeti a kis - és középvállalkozásokat.

Kulcsszavak: MDF BSA-hu jog BSA
2007. november 20. 18:05

Egymást jelentik fel a cégek

A BSA és az APEH együttműködése óta jelentősen megnőtt a BSA forródrótra érkező bejelentések száma. A megkeresések zöme versenytársaktól érkezik, akik úgy érzik, hogy az illegális szoftverhasználat jelentős negatív kihatással van (vagy volt) cégük helyzetének, versenyképességének alakulására.

2007. november 5. 12:53

Illegális szoftverhasználat: 1 milliárddal kisebb kár az EU-ban

Magyarországon változatlan szoftverillegalitási arány mellett 5%-kal nőtt az ebből fakadó üzleti kár.

2007. május 15. 10:50

Új vállalatokkal bővült a BSA tagsága

Négy jelentős információtechnológiai cég, a Tekla, a Monotype Imaging, a CA és az EMC lett a vezető szoftver- és hardvergyártókat tömörítő Business Software Alliance (BSA) legújabb tagja.

2007. április 2. 12:55

10 hónap börtönbüntetés szoftverkalózkodásért

A szerzői jogi törvény megsértéséért a Budapest XVIII. – XIX. kerületi Bíróság elsőfokon 10 hónap börtönnel és 2 év közügyektől történő eltiltással sújtott egy különösen visszaeső magánszemélyt.

2006. december 11. 12:04

A számítástechnikai bolt eladója és üzletvezetője is felel a szerzői jogsértésért

Az elmúlt időszakban jónéhány számítástechnikai kiskereskedelemmel foglalkozó bolt alkalmazottja, illetve vezetője ellen indult büntetőeljárás, mivel alapos a gyanú, hogy illegálisan telepített, illetve „a gépen hagyott” szoftverekkel értékesítettek személyi számítógépeket.

2006. november 29. 09:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58