CD-RW kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: CD-RW

Samsung Slim szivárvány színekben

A netbookok, media centerként használt számítógépek és media playerek nélkülözik az optikai meghajtót, ezért ha lemezről szeretnénk lejátszani, beolvasni valamit, akkor különféle trükkökre kényszerülünk. Ha fontos a kényelem és az esztétikum, akkor választhatunk egy hozzánk illő színű Samsung külső DVD írót.

Kulcsszavak: DVD-RW CD-RW Samsung
2010. december 11. 17:30

BenQ hordozható CD és DVD írók

A ’Pocket Writer’ termékek 3,2 hüvelykes optikai lemezeket játszanak le, illetve ilyenekre írnak, A BenQ taiwani cég három ilyen eszközt mutatott be a Computex 2005 kiállításon, Taipeiben.

Kulcsszavak: kék lézer CD-RW DVD-RW Benq
2005. június 3. 11:03

A CD-ROM fantomja: miért tűnik el?

Több Microsoft operációs rendszer verzión át sem múlandó jelenség: időnként a CD vagy akár a DVD egység, de akár a CD-DVD író is, egyszerűen eltűnik a konfigurációból, elérhetetlenné válik. A CNET TechSpecials levelező lista tanácsadó rovatában most előkerült a téma, ami talán oszlathatja a fantomizálódás körüli ködöt.

2004. szeptember 26. 14:21

A Sony új DVD írója 6 perc alatt megír egy DVD-t

A Sony bemutatta DRU-540A nevű belső, dual formátumú DVD íróját, mely a cég szerint mindössze 6 perc alatt végez egy DVD+R formátumú lemez megírásával.

Kulcsszavak: DVD+R CD-RW multimédia Sony
2004. június 8. 22:18

Szabadalmakat sértett az Easy CD Creator?

Szabadalmi vitába keveredett az amerikai Optima Technology nevű céggel a CD-író programjairól elhíresült Roxio.

2003. december 17. 09:38

Várhatóan nem emelkedik az írható CD lemezek ára

Az írható CD lemezek döntő többségét gyártó, vezető tajvani gyártók nem tervezik számottevően emelni a lemezek árát a jövő év első negyedében. Ezzel egyidőben viszont általánosan elterjednek a 8-szoros sebességgel írható DVD lemezek.

Kulcsszavak: CD CD-RW
2003. december 8. 09:35

GigaRec technológiai újdonság a Plextortól

A Plextor ismét egy újabb forradalmi módosítást eszközölt a legújabb Plextor Premium CD íróinál (52x/32x/52x), melyek így képesek egy 80 perces lemezre akár 1GB adatot is felírni (erre a fajta lemezre más írókkal csak 700MB adat írható).

Kulcsszavak: CD-RW Plextor
2003. május 27. 12:33

Plextor és BenQ CD/DVD-író újdonságok

A jövő hónapban két új Plextor optikai adattároló megoldás fog megjelenni a piacon, név szerint a PlexWriter 52/24/52A típusjelzésű CD-író, illetve a PX-504UF típusjelű DVD-író.

Kulcsszavak: Plextor Benq DVD+R DVD+RW CD-RW
2003. május 21. 23:33

A Philips célba vette az írható CD-k jogtalan gyártóit

A holland szórakoztatóelektronikai óriás Philips Electronics kedden keresetet nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC) 19 írható CD-lemezeket gyártó cég ellen, hogy megakadályozza a licenc nélküli lemezek forgalmazását az USA-ban.

Kulcsszavak: jog Philips CD-R CD-RW
2002. június 27. 06:31

A CD-írókat hibáztatják a lemezkiadók

A számítógépes CD-írók elterjedése az elmúlt évben jelentős mértékben fokozta a zenék kalózmásolását, és hozzávetőleg 50 százalékkal növelte a zenekalózok bevételeit, áll egy napokban kiadott ipari jelentésben.

Kulcsszavak: jog CD-RW CD +legfontosabb
2002. június 12. 21:43

A Gema bepereli a CD-írók gyártóit

A Hewlett-Packard, valamint számos további, CD-írót gyártó cég több millió eurós per elébe néz, miután a zenék licenszelésével foglalkozó Gema megelégelte az internetről letöltött zenék illegális terjesztését.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog CD-RW
2002. április 3. 20:48

Ez (mármint az InfoTech) Önnel kezdődik

A CeBIT-en mindenki rájátszik az IT dupla jelentésére, s ez alól nem tudta kivonni magát a HP sem. Az "IT starts with you" szlogen alatt ezúttal a fogyasztóorientált termékek kerültek a bemutató fókuszába, például a DVD-t és CD-t egyaránt író külső meghajtó, vagy a 4 megapixeles képeket előállító új Photosmart kamera.

2002. március 20. 22:12

CDROMCENTRAL: ha égsz az égetéssel!

Már megint nem sikerült a CD-égetés? Mi az, hogy UDF, Joliet, meg egyéb ilyen paraméterek? Talán fordulj a CDROMCENTRAL fórumához! Mit is tud ez a most fölfedezett hálószem?

Kulcsszavak: website CD-RW CD-R DVD-RW
2002. február 10. 10:40

PowerBook G4 tálca nélküli CD-RW/DVD-ROM Combóval

"A Titanium PowerBook G4 minden idők egyik legsikeresebb mobil számítógépe, és most még erősebb fegyverzetet kap" - mondta Greg Joswiak, az Apple hardvertermékeiért felelős marketingigazgatója.

Kulcsszavak: Apple CD-RW DVD-ROM notebook
2001. december 18. 13:29

Mahasz: kampány a CD-másolás ellen

A Mahasz 2001. évi televíziós kampánya e hét végén indul az RTL Klub, a VIVA+ és a Music Television műsorán. A kampány célja, hogy a teljes zenei iparágat súlyosan károsító és egyre nagyobb méreteket öltő "otthoni" másolást próbálja visszaszorítani. A kampány főszereplője "Éva", akinek "eredeti a stílusa… eredeti a szerelése… eredeti CD-t hallgat".

Kulcsszavak: CD-RW szerzői jog zene jog
2001. november 29. 07:53

A komputerjátékok negyede kalózmásolat

Németországban a számítógépes és videojátékok negyede kalózmásolat, a szoftverkalózkodás évente 500-600 millió márkás kárt okoz az ágazatnak - közölte csütörtökön Lipcsében a németországi szórakoztatószoftver-szövetség ügyvezetője.

2001. szeptember 28. 07:43

Botrány Michael Jackson legújabb CD-je körül

A digitális világ jogi aktivistái a napokban felemelték hangjukat az ellen, hogy Michael Jackson legújabb, Rock Your World címet viselő CD-je nem játszható le a személyi számítógépek CD-ROM meghajtójában. Az angliai Digital Rights cég szakértői szerint a Sony minden határt átlépett akkor, amikor az általa kiadott Jackson CD PC-ken történő lejátszását megakadályozta.

Kulcsszavak: jog CD-RW +legfontosabb Sony
2001. szeptember 27. 17:58

A Sanyo új technológiája megakadályozza a CD-ROM-ok másolását

A Sanyo Electric Co. Ltd. a napokban bejelentette, hogy a társaság kifejlesztett egy olyan új technológiát, amely a CD-ROM lemezek illegális másolását hivatott megakadályozni.

Kulcsszavak: adatvédelem Sanyo CD-RW
2001. szeptember 21. 22:03

Régi kód a CD másolásvédelmek feltörésére?

A Macrovision SafeAudio és Midbar Cactus Data Shield rendszerek a zenei CD-k illegális másolását lesznek hivatottak megakadályozni. Egy több mint kétéves program azonban a jelek szerint könnyedén átlép mindkét rendszeren.

Kulcsszavak: +legfontosabb jog CD-R CD-RW
2001. augusztus 10. 23:00

Visszamenőleg vetett ki díjat a német bíróság a CD-írókra

Egy bírósági döntés értelmében a Hewlett-Packard cégnek három évre visszamenőleg díjat kell fizetnie az általa gyártott és eladott CD-írókért.

Kulcsszavak: HP jog CD-RW
2001. június 22. 17:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38