Java kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Java

Az Oracle bejelentette a Java SE 9-et és a Java EE 8-at

Az Oracle bejelentette, hogy már elérhető a Java SE 9 (JDK 9) verziója, a Java Platform Enterprise Edition 8 (Java EE 8) és a Java EE 8 Software Development Kit (SDK).

2017. szeptember 25. 10:44

20 éves a Java

Az 1995-ös bemutatása óta 9 millió fejlesztő használja a Java programozási nyelvet, amely ma már 7 milliárd eszközt szolgál ki.

Kulcsszavak: Java Oracle
2015. május 21. 15:20

A legjobb informatikusokra vadászik a Qualysoft

Az infokommunikációs iparág a teljes magyar gazdasági növekedést meghaladó módon képes a fejlődésre, ez a piacot érintő jó hír azonban évek óta komoly szakember hiányt is eredményez. A Qualysoft, hazánk egyik legsikeresebb informatikai tanácsadó és szolgáltató vállalata gyakornoki programokkal, valamint egyetemi együttműködésekkel kíván hozzájárulni az informatikusképzés sikerességéhez.

2014. október 15. 14:32

Továbbra is a Java a legsebezhetőbb programozási nyelv

A Cisco közzétette Cisco 2014 Midyear Security Report évközi adatbiztonsági jelentését, amely a vállalatok gyenge pontjait vizsgálja. Ezek a gyenge pontok – amelyek lehetnek elavult szoftverek, rossz kódok, elhagyott digitális eszközök vagy felhasználói hibák – nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a támadók kihasználják a sérülékenységeket.

2014. augusztus 14. 10:22

Az Oracle nyert a Google-lel szemben

Egy amerikai cégbíróság szerint az Oracle jogosan követelhet kártérítést a Google-tól, vagyis beperelheti a keresőóriást, amiért megsértette szabadalmi jogait, és felhasználta az Oracle Java-programjának bizonyos elemeit.

Kulcsszavak: per Google Oracle Java API
2014. május 12. 11:47

A Java saját népszerűségének áldozata: 14,1 millió sebezhetőség

A Kaspersky Lab tanulmánya kimutatta, hogy a kiberbűnözők leggyakoribb célpontja - nem meglepően - az Oracle Java és az Adobe Reader. Azonban a tanulmány arra is rávilágít, hogy az elmúlt évben a Java a kiberbűnözők elsődleges célpontjává vált.

2013. november 21. 09:43

Keresik Magyarország legtehetségesebb informatika szakos hallgatóit

Keresik Magyarország legtehetségesebb informatika szakos hallgatóit: a Szuperdiák versenyre április 10-ig lehet jelentkezni.

2013. március 26. 10:05

Az amerikai kormány biztonsági figyelmeztetést adott ki a Java programra

Az amerikai belbiztonsági minisztérium (Department of Homeland Security) szoftverbiztonsági figyelmeztetést adott ki és az Oracle Java futtatókörnyezet kikapcsolására szólította fel a felhasználókat.

Kulcsszavak: hacker security Java
2013. január 12. 14:14

Mindenki mobileszközre fejleszt

Rekordot döntött az IT Factory: mintegy ezren vettek részt az Android fejlesztői tanfolyamot előkészítő Java képzésen. Ennek kapcsán kérdeztük Fóti Marcellt, az intézmény alapítóját, aki többek között az informatikai oktatás helyzetéről és az Apple–Google–Microsoft versenyfutásról is beszélt.

Kulcsszavak: Java oktatás IT Factory
2012. október 26. 07:40

Mindenki Javát akar tanulni?

Rekordot jelentő, mintegy ezer hallgató vett részt a tantermi és online képzést keresztező informatikai oktatóközpont, az IT Factory Java képzésén. A tendenciák alapján a Java programozási nyelv jövője biztos, de az Apple miatt az Objective-C is tör előre.

Kulcsszavak: IT Factory oktatás Java
2012. október 25. 13:31

Lopott a Google vagy sem?

Az Oracle Google elleni „plágiumperéhez” adott új bizonyítékokat Florian Mueller, aki a Foss Patents blogon igyekszik részletekbe menően bizonyítani, hogy az Android több helyen tartalmaz olyan kódsorokat a Java-ból, ami nem lehet véletlen egyezőség, vagyis a Google tudatosan sértette meg a szerzői jogokat. A blogbejegyzés máris szakmai vitát gerjesztett, ugyanis egy másik szakértő, Ed Burnette, a Ziff Davis Net "Dev Connections" blogjában cáfolja Mueller megállapításait.

2011. január 23. 23:18

Nem lesz Apple Java a Mac OS X Lion-ban

Az Apple csendben közölte, hogy nem fejleszt tovább saját Java-környezetet a következő generációs Lion Mac OS X 10.7-hez, ám azt, hogy mi lesz helyette, egyelőre nem tudni.

Kulcsszavak: Java Mac opsys Apple
2010. október 22. 08:35

Az Oracle beperli a Google-t az Androidon használt Java miatt

Az Oracle minden idők egyik legkomolyabbnak ígérkező technológiai szabadalmi perét indította el, ugyanis keresetet nyújtott be a Google ellen, amelyben azzal vádolja a keresőóriást, hogy illetéktelenül használta föl a Java kódokat az Android fejlesztésénél.

Kulcsszavak: Android Java Google jog Oracle
2010. augusztus 13. 22:05

Mire alkalmas egy 1 KByte-os Java-kód?

Egy európai webfejlesztő meghirdetett egy olyan demóversenyt, melyen olyan informatikusok vehetnek részt, akik képesek 1024 Byte-ból egy böngészőben is működő demót készíteni.

Kulcsszavak: verseny Java
2010. augusztus 9. 17:22

Újabb veszélyes Java sebezhetőség a Windows-on

A Google egyik szoftvermérnöke olyan veszélyes sebezhetőséget fedezett föl a Windows-on futó Java platformon, amely az operációs rendszer összes újabb verzióját, illetve minden népszerű böngészőt érint.

2010. április 11. 10:01

Mobilon a JavaFX

Megjelent és már ingyenesen letölthető a JavaFX mobil platformra szánt verziója. A tavaly decemberben bemutatott JavaFX így már a világ 2.6 milliárd Java Micro Editiont (Java ME) futtató mobilkészülékének nyújtja a legújabb interaktív, multimédiás szolgáltatást kínáló alkalmazásokat.

Kulcsszavak: Java mobilszolg Sun
2009. február 19. 16:56

7 milliós összdíjazású Ricoh fejlesztői verseny Magyarországon

Magyarországon idén először került meghirdetésre a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenye az egyetemi és főiskolai programozó-hallgatók körében.  Az országos döntőbe jutott csapatok február elejétől Ricoh multifunkciós gépeken folytatják a Java alkalmazások fejlesztését.

2009. február 5. 12:35

800 millió asztali gépnek nyújt új lehetőséget a JavaFX

A Sun Microsystems bemutatta a JavaFX 1.0 verzióját, a Java(TM) platform fejlődéstörténetének legújabb és egyik legjelentősebb állomását. Ezzel olyan új platform jött létre, amely a forma és a funkcionalitás tökéletes együttesét kínálja a web-böngészőkre és felhasználói számítógépekre készített élethű médiaélményt kínáló gazdag internetes alkalmazások (RIA) létrehozásához.

Kulcsszavak: Java Sun fejlesztés
2008. december 8. 15:45

Megújul a GlassFish, itt a Java EE6 előzetese

A legújabb verzió teljes mértékben élvezi a Sun támogatását, és a többrétegű webes alkalmazások éles üzemeltetését célozza meg. A megoldás szolgál majd a GlassFish Enterprise Server v3 alapjául, amely egy, az OSGi-szabványokra, valamint a következő verziójú Java Enterprise Edition 6 platformra épülő, teljes körű alkalmazásszerver.

2008. november 13. 10:47

Még egy hónapig lehet jelentkezni a Ricoh Java fejlesztői versenyére!

Magyarországon idén először a magyar felsőoktatási intézmények hallgatói is nevezhetnek a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenyére. Az egyedülálló megmérettetésre még egy hónapig várják a szakirányú egyetemek és főiskolák, valamint a hallgatók jelentkezését!

2008. október 13. 13:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58