MDF kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: MDF

Pettkó András választ vár a kormányszóvivőktől a weboldallal kapcsolatban

Személyes találkozót kért a  kormányszóvivőktől Pettkó András, aki kifogásolta a kormányszóvivői weboldal színvonalát és azt, hogy korlátozzák a regisztráció lehetőségét. A kormányszóvivő közölte: az elmúlt másfél hónapban közel ötszázan regisztráltatták magukat az oldalon.

2008. augusztus 5. 09:28

kormanyszovivo.hu: mi került ezen a portálon 200 millió forintba?

Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője - parlamenti nyári szünet lévén - írásbeli kérdést intézett Gyurcsány Ferenc miniszterelnökhöz, hogy hozzák nyilvánosságra a 200 millió forintot felemésztő "kormányzati luxusportál" szerződéseit és pályázatát. A kormányszóvivői iroda tájékoztatása szerint nem önmagában a két honlap került 200 millió forintba, hanem egy informatikai rendszer megvalósítása, amelyre közbeszerzési pályázat alapján választották ki a beszállítókat. Az MDF politikusa vasárnapi sajtótájékoztatóján, a Miniszterelnöki Hivatal épülete előtt arról beszélt: a "horribilis összeg" fejében szegényes internetes portál jött létre.

2008. június 22. 16:41

TEÁOR: miért nincs lehetőség az elektronikus ügyintézésre?

A kormány újabb fél év haladékot adott a vállalkozásoknak a TEÁOR számok bejelentésére. Az MDF szerint nem szabad újabb fél évig tétlenül várni a tömeges bejelentésekre, hiszen jól látható, hogy nem a határidővel, hanem az eljárás nehézségével van a legfőbb probléma. Az MDF ezért arra kéri a kormányt, hogy a hivatalok decemberi túlterheltségének elkerülése érdekében vizsgálja felül a jelenlegi rendszert, és bővítse ki az elektronikus ügyintézés (APEH, ügyfélkapu) lehetőségével. Az MDF szerint az informatikai rendszert pár nap alatt módosítani lehetne.

2008. június 16. 09:19

Elektronikus visszaigazolás a felajánlott 1 százalékról

Az Országgyűlés hétfőn egyhangúlag elfogadta az MDF javaslatát. A törvénymódosítás szerint az adóbevallásukat elektronikus úton elkészítők ezentúl automatikusan kapnak tájékoztatást az általuk felajánlott 1 százalék célba éréséről. Az adóbevallásukat papíron benyújtók is kaphatnak elektronikus visszaigazolást az általuk felajánlott 1 százalékról, amennyiben erről szóló igényüket az APEH ügyfélkapuján keresztül jelzik a hatóságnak.

2008. június 12. 09:35

A MDF is nemet mond a kormány internetadóval kapcsolatos előterjesztésére

Az MDF elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormányzat ki akarja terjeszteni a kulturális járulékot az internet-szolgáltatókra is, hiszen két héttel korábban még minden parlamenti erő egyetértett abban: további kedvezmények és új tervek szükségesek az internet bővítése érdekében.

2008. április 15. 09:31

Üres CD-k és DVD-k jogdíja - "gorenjeeffektus"?

Az MDF szerint felháborító, hogy az üres CD és DVD lemezekre kivetett szerzői jogdíj eléri a digitális adathordozók előállítási költségének száz százalékát, amelynek nagy része ráadásul nem a magyar, hanem az angolszász előadókat gyarapítja. Követhetetlen az üres kép- és hanghordozókra kivetett szerzői jogdíj megállapításának módja, mértéke pedig tarthatatlan. A magyar állam a túlzottan magas szerzői jogdíj miatt sokat markol, de keveset fog: így a szlovák digitális fejlődést támogatja évente körülbelül 27 milliárd forint plusz áfa összeggel.

Kulcsszavak: CD jog DVD MDF
2008. április 5. 11:07

Az APEH-nél már működik. Az okmányirodákban miért nem?

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésével Magyarország megindult az elektronikus adóügyintézés felé. Idén januártól kártyaleolvasó készülékkel szerelték fel az adóhivatalokat, így bankkártyával vagy egyéb elektronikus úton is kiegyenlíthető az APEH-hivatalokban a befizetendő adó. Az MDF most egy újabb ügyfélbarát lépést javasol, amely az önkormányzatok okmányirodáiban is lehetővé teszi a bankkártyás fizetést. Pettkó András országgyűlési képviselő levélben fordult Baja Ferenc kormánybiztoshoz, a mielőbbi cselekvést sürgetve.

2008. február 22. 18:14

Ügyfélkapu: kulcsot mindenkinek!

Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselője a mai napon a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény módosítását kezdeményezte. A képviselő ezzel az indítvánnyal azt szeretné elérni, hogy minden okmányt készíttető ügyfél ne csak saját kérésre, hanem az okmányirodával való találkozáskor automatikusan kapjon úgynevezett kulcsot az elektronikus ügyfélkapu használatához.

2008. február 19. 11:36

Informatikai és hírközlési szakállamtitkár kinevezését sürgeti az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje nyílt levélben fordult Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszterhez, hogy 2008. január 1-jétől nevezzen ki informatikai és hírközlési szakállamtitkárt. A kabinet álláspontja szerint a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, az európai unió által kezdeményezet e-integráció, e-befogadás, e-esélyegyenlőség (te is legyél benne) elnevezésű 2008-as kampány hazai megvalósulásának; a digitális szakadék csökkentésének érdekében a kinevezéssel nem lehet tovább várni.

Kulcsszavak: GKM IHM MDF
2007. december 16. 11:02

MDF: állampolgároknak is lehetőséget kell biztosítani jogszabály kezdeményezésére

A Magyar Demokrata Fórum észt mintára egy e-demokrácia portál létrehozását javasolja, amely az állampolgároknak is lehetőséget biztosítana jogszabály kezdeményezésre.

2007. december 13. 17:44

MDF: Az APEH nem hunyhat szemet a BSA kihágásai felett

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje fontosnak tartja a szoftverek illegális másolása elleni fellépést, ugyanakkor felháborítónak tartja, hogy a BSA – felrúgva a Magyar Köztársaság hatályos jogszabályait és az APEH-el kötött megállapodását – levélben fenyegeti a kis - és középvállalkozásokat.

Kulcsszavak: MDF BSA-hu jog BSA
2007. november 20. 18:05

MDF: Az APEH mondja fel a BSA-val kötött szerződését

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kabinetje felkéri a pénzügyminisztert, hogy szólítsa fel az APEH-ot a BSA-val (Business Software Alliance) ez év elején kötött megállapodás felbontására, illetve evvel egy időben azt javasolja Péterfalvi Attila adatvédelmi biztosnak, hogy indítson vizsgálatot a BSA elmúlt hónapokban folytatott törvényellenes adatgyűjtésével és adattárolásával kapcsolatban. A párt fontosnak tartja a legális szoftverek illegális másolása elleni fellépést, de egyben hangsúlyozza, hogy ez nem egy civil szervezetnek a feladata, hanem a hatályos törvények szerint a rendőrségé.

Kulcsszavak: MDF BSA APEH
2007. november 18. 11:34

Tárgyalást kezdeményez az állampolgárok elektronikus törvénykezdeményezési jogáról az MDF

A Magyar Demokrata Fórum nyílt levelet küldött Szili Katalinnak, a Magyar Országgyűlés elnökének és Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszternek, amelyben tárgyalást kezdeményez az állampolgárok jogszabály-kezdeményezési jogának megteremtése érdekében. Jelenleg törvényt a köztársasági elnök, a kormány, az országgyűlési bizottságok, illetve az országgyűlési képviselők kezdeményezhetnek. Az MDF ezt a lehetőséget a jövőben minden választójoggal rendelkező állampolgár számára biztosítaná egy e-demokrácia portál működtetésével, amely Észtországban például már négy éve sikerrel működik.

2007. október 22. 13:08

Jövőre már bankkártyával is fizethetünk adót az APEH-hivatalokban

Az Országgyűlés elfogadta Pettkó András képviselő (MDF) önálló indítványát, így végre bankkártyával, egyéb elektronikus úton is kiegyenlíthető lesz az APEH-hivatalokban a befizetendő adó.

Kulcsszavak: MDF közigazgatás APEH
2007. május 29. 18:44

Információs társadalom: a képviselőket is iskolapadba küldi az MDF

A Magyar Demokrata Fórum kezdeményezésére újra iskolapadba ülnek a parlamenti honatyák, hogy a CONTROLL Training Kft. segítségével elmélyítsék felhasználói számítógépes ismereteiket és új technikákkal ismerkedjenek meg - jelentette be Pettkó András képviselő.

2007. május 3. 20:05

MDF: Mi lesz a Sulinet után?

A Magyar Demokrata Fórum szerint a kormánynak új programot kell indítani a megszűnő Sulinet Expressz helyett.

Kulcsszavak: MDF Sulinet
2006. június 21. 16:49

MDF: telepítsenek kártyaleolvasó terminálokat az APEH-irodákba

Pettkó András MDF-es képviselő szerdán azt kezdeményezte, hogy telepítsenek kártyaleolvasó terminálokat az APEH-irodákba.

Kulcsszavak: APEH MDF
2005. július 22. 12:00

MDF: Függesszék fel az Antenna Hungária Rt. privatizációját!

A Magyar Demokrata Fórum szerint fel kell függeszteni az Antenna Hungária Rt. privatizációját, és addig nem szabad értékesíteni a vállalatot, amíg nem születik döntés arról, hogy az Antenna Hungária Rt. megnyeri-e a kormányzati egységes digitális rádió-távközlő rendszer szolgáltatására kiírt pályázatot.

2005. június 1. 09:31

MDF: Az IHM kormányzati fantomszervezet?!

A mai nap Pettkó András (MDF) és Kecskés Balázs (IDF) sajtótájékoztatón értékelte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium eddigi tevékenységét. A következőkben az MDF teljes sajtóanyagát adjuk közre.

Kulcsszavak: IHM politika MDF
2003. július 8. 22:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15