Microsec kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Microsec

Egyszerű, bárhonnan létrehozható elektronikus aláírás bárkinek

A távoli minősített elektronikus aláírási szolgáltatásnak köszönhetően az ügyfelek gyakorlatilag bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről kezdeményezhetnek elektronikus aláírást, minden eddiginél egyszerűbb és kényelmesebb módon. Ahhoz azonban, hogy egy bizalmi szolgáltató ilyen szolgáltatást kínálhasson, rendkívül komoly technikai háttérre van szükség. 

2020. október 29. 09:39

Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat

Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium online céginformációs rendszeréből, így ezért nem kell már cégbíróságra menni - közölte a szolgáltatás informatikai hátterét biztosító Microsec Zrt. az MTI-vel csütörtökön.

2013. december 5. 13:11

Magyar vállalkozás teszi biztonságossá az online bankolást

A hazai Microsec Zrt. elsőként fejlesztett ki egy olyan elektronikus aláírás alapú technológiát, amellyel a legmagasabb szinten szavatolható az online bankolás és a pénzügyi tranzakciók biztonsága. Az új fejlesztés meghiúsítja az internetről lopott, illetve csalással megszerzett adatok jogosulatlan felhasználását – hangzott el a cég szerda délelőtti sajtótájékoztatóján. A megoldás idén elnyerte az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) Biztonsági Díj – Legjobb magyar innováció 2013. díjat.

2013. november 28. 08:12

Rendszergazdák világnapja - ősz elején ismét posztgraduális képzést indít a Microsec

Július utolsó péntekét, immáron tíz éve a rendszergazdák világnapjaként tartják számon. A világnap hagyománya amerikai gyökerekből indul, amelyet a nem kellőképpen megbecsült, kétségbeesett rendszergazdák és informatikai szakemberek kezdeményeztek. Idén az egyik legrégibb magyar informatikai vállalkozás, a Microsec hívta fel a figyelmet az évfordulóra.

Kulcsszavak: oktatás Microsec
2009. július 31. 16:49

Készen állnak a közjegyzők az e-dokumentumok fogadására

Befejeződött a Microsec Kft. közel két hétig tartó országos felkészítői előadássorozata, amelyet a magyarországi közjegyzőknek tartottak a minősített elektronikus aláírás használatáról.

Kulcsszavak: jog Microsec e-signo
2006. április 19. 10:08

E-mailen érkezik a számla

"Hitelesített bizonylatok és számlák pillanatok alatt" címmel előadást tart a Microsec Kft. április 4.-én a Kongresszusi Központban. A cég által fejlesztett e-Szignó program egyik felhasználási területének, az elektronikus számlázásnak a bemutatásán keresztül világossá válhat, hogy Magyarországon már létezik olyan alkalmazás, amely az EU elektronikus ügyintézési törekvéseinek megfelel.

2006. március 31. 10:30

Egy legújabb kori lelet: a Cégírnok

Érdekesség, hogy bár az írnoki tevékenység régebbi foglalkozás, mint mondjuk a bérszámfejtés (ki ne ismerné az írnok szobrát, az egyik legrégibb és legértékesebb ókori leletet), valamiért a szoftverfejlesztések szempontjából ez kevésbé telített terület, mint mondjuk a bérszámfejtésé... Az első - s ez akár minőségjelző is lehet egyben - ismert szoftverlelet e téren a Microsec Kft.-é, azé a csapaté, amely 1990-re fejlesztette ki az első DOS-os Cégírnok programot, amelyet azóta ügyvédek garmadája használ.

2002. február 5. 12:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38