NETÉRT kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: NETÉRT

Extrém felhasználói szokások: módosítják a T-Online "általános szerződési feltételeit"

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (NHH HFJK), a Netért, az LME, az Internet Fejlesztési Alapítvány és a T-Online - az internetszolgáltató egyes előfizetőinek való felmondása ügyében tartott legutóbbi egyeztetéséről - közös sajtóközleményt jelentetett meg szeptember 14-én.

Kulcsszavak: ADSL LME NETÉRT T-Online NHH
2005. szeptember 14. 16:30

Nyílt levél a megszüntetett T-Online ADSL előfizetésekkel kapcsolatban

Az alábbi közleményt a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága (NETÉRT) két másik társadalmi-szakmai szervezettel egyetértésben bocsátotta ki és küldte meg lapunknak:

2005. augusztus 8. 09:49

A NETÉRT megdöbbenéssel értesült a BSA szoftverszabadalmakkal kapcsolatos direktlevél kampányáról

Meglepő anyag jutott el a NETÉRT-hez: a Business Software Alliance brüsszeli irodájának levele. A levélben az EU szoftverszabadalmak direktíváját - az összes részlet mellőzésével - nemes egyszerűséggel csak CII-direktívaként emlegeti a szervezet, és ezen direktíva támogatására szólítja fel a szabadalmi területen dolgozó címzetteket.

2005. június 13. 09:45

Szoftverszabadalmak: felkészülés a második olvasatra

Megkezdődött a felkészülés az Európai Unió szoftverszabadalmi irányelvének második olvasatásra. Az érintett szakmai civil szervezetek továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy a szotverek ne lehessenek szabadalmaztathatóak és hogy a hivatalos magyar álláspont kialakítása legyen nyilvános.

2005. június 8. 22:34

"Heringgel megvalósított szoftverek, találmányok"

Lengyelország fellépésének hatására lekerült a sokat vitatott szoftverszabadalmi irányelv az EU Halászati és Mezőgazdasági Tanács ülésének napirendjéről, és azt idén így már biztos nem fogadják el.

Kulcsszavak: szabadalom MATISZ NETÉRT EU
2004. december 23. 10:35

A NETÉRT feljelentést tett a "kakaóálló számítógépek" ügyében

A NET-Felhasználók Érdekvédelmi Társasága ismeretlen tettes ellen terjesztett elő feljelentést az Országos Rendőr-Főkapitányságnál az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Brunszvik Teréz programjával kapcsolatban.

Kulcsszavak: IHM jog NETÉRT
2004. július 23. 00:18

Tisztességtelenül korlátozta a Vodafone a GPRS internetet

A Bíróság elsőfokon kimondta, hogy a Vodafone GPRS internetszolgáltatására vonatkozó, 2003. februári Általános Szerződési Feltételek módosítása az adatforgalmi korlátozás vonatkozásában tisztességtelen volt az előfizetőkkel szemben, és ezáltal érvénytelen.

Kulcsszavak: OFE NETÉRT jog GPRS Vodafone-hu
2004. július 8. 21:44

A Netért a modemesekért

A Netért szerint a hazai modemes internetezők problémáira - és egyben az alacsony internetpenetráció bõvülésére - valódi megoldást a 2004. január 1-jén hatályba lépett egységes hírközlési törvény (ehtv.) által előírt átalánydíjas szolgáltatói kötelezettség jelentené.

Kulcsszavak: NETÉRT
2004. július 1. 12:31

Pert nyert a Netért a Vodafone ellen

A bíróság első fokon a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társaságának adott igazat abban a peres eljárásban, amit a felperes Netért a Vodafone ellen indított.

2004. március 9. 18:23

A NETÉRT 7 pontja az új EHT kapcsán

A magyarországi internetezők és a NETÉRT Egyesület hét pontban fogalmazták meg elvárásaikat az új EHT-val szemben:

2003. november 17. 10:02

Csoportos bírósági perek indulnak a Vodafone (VRAM Rt.) ellen

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Dr. Magyar György ügyvédi irodájának segítségével több pert is kezdeményez a globális mobilszolgáltató magyar képviselete ellen - ezt a Netért elnöke közölte, aki hozzátette, hogy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségtől és a Gazdasági Versenyhivataltól is megpróbálnak segítséget kérni.

2003. április 16. 11:44

A Netért a Vodafone GPRS bojkottjára szólít

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága Egyesület felkérte a Dr. Magyar György és Társai Ügyvédi Irodát, és annak vezetőjét, Dr. Magyar Györgyöt, hogy vizsgálja meg jogi szempontból a Vodafone (V.R.A.M. Rt.) Általános Szerződési Feltételek egyoldalú módosítása és az 1 Gigabyte-os adatforgalmi korlátozás nyomán kialakult helyzet jogszerűségét.

Kulcsszavak: jog GPRS Vodafone-hu NETÉRT
2003. március 13. 14:14

Bepanaszolták a Vodafone-t a HDB-nél

Több ismert hazai jogásszal is egyeztetve a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága (Netért) panasszal él a Hírközlési Döntőbizottságnál, amiért a Netért állásfoglalása szerint a hazai harmadik GSM-szolgáltató, a Vodafone "az előfizetői szerződés alapjául szolgáló "Általános Szerződési Feltételek"-et (továbbiakban ÁSZF) egyoldalúan módosítani szándékozik" - tudta meg a Prím Online.

2003. február 16. 11:37

Net.Wednesday

A Sense/Net által rendszeres gyakorisággal Budapesten megrendezett Net.Wednesday témája ezúttal az internetes tarifák problémaköre volt. A szakértők között a Matáv illetékese is helyet foglalt, sőt, még az informatikai tárca is képviseltette magát, valamint ott volt egy fogyasztóvédelmi egyesület, és jelen volt néhány internetszolgáltató illetékese, továbbá a korábban a Matáv Rt. Krisztina körúti székháza előtti egértemetés megszervezőjeként ismertté vált Netért is.

2003. január 17. 10:47

Jövőre teljes ADSL lefedettség Budapesten, 2-3 új, kedvezményes Matáv díjcsomag?

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága a Matávval és az Axelero vezérigazgató-helyettesével tárgyalt arról, mi várható a következő esztendőben - tudtuk meg.

2002. december 13. 15:10

Internetcenzúra Magyarországon: lesz vagy nem lesz?

Cáfolja Pósvári Sándor, hogy internetcenzúrát tervez a hamarosan megalakuló Magyar Internet és Digitális Média Kamara, melynek ő maga is egyik alapítója. A kamara alapító szabályzatának tervezetében ugyanakkor ez áll: "A kamara szakértői bizottsága útján felügyeleti jogkört gyakorol a médiaszolgáltatói tevékenységet végzők stratégiája és fejlesztési tevékenysége felett, e jogkörében adatot és tájékoztatást kérhet."

2002. november 10. 11:14

Munkáspárt+Netért: "hazánk az Internet Balkánjára szorult"

A legújabb statisztikák szerint a háztartások internetesítése területén újabb ország előzött meg minket, ezúttal Szerbia is előbbre van, 100-ból eggyel több családnak van internet-elérése Szerbiában, mint Magyarországon - figyelmeztetett mai utcai sajtótájékoztatóján a baloldali párt az Informatikai és Hírközlési Minisztérium Dob utcai épülete előtt, ahol megjelentek a Netért aktivistái is.

2002. október 14. 05:30

A Netért üdvözli az ingyennetet

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága alapító okiratában lefektetett céljai közt szerepel az információ és segítség nyújtása tagjai számára, ezért örömmel vették tudomásul, hogy ingyenes internettel rukkoltak ki cégek Magyarországon - közöttük a Prím Média is.

Kulcsszavak: freemail ISP freenet NETÉRT
2002. szeptember 2. 12:08

Kovács Kálmán miniszter reagálása a kritikákra

Ahogy arról beszámoltunk, a Netért szerint elfogadhatatlan a július 15-én aláírt, augusztus 1-től bevezetésre kerülő, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által támogatott 15 és 40 órás csomagok ötlete, a Netért szerint nem kedvez, hogy a 15 és 40 órásra tervezett csomagok nem jelentenek megoldást az intenzíven internetet használók számára. Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium első embere, Kovács Kálmán miniszter erre a felvetésre reagált a minap a Népszabadságban.

2002. július 18. 17:41

A Netfelhasználók Érdekvédelmi Társasága ismét tiltakozik

Az informatikai és hírközlési miniszter által a telefonszolgáltatók vezetőivel tegnapelőtt aláírt megállapodással kapcsolatban a Matáv júliusi kedvezménymegvonásai kapcsán megalakult és a cég Krisztina körúti székháza előtt megtartott egértemetéses demonstráción ismertté vált érdekvédelmi társaság nemtetszését fejezte ki közleményben, melyben többek között azt írták, az IHM-szerződések következtében nem várható az internetezők számának növekedése.

2002. július 18. 08:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

NMHH-kutatás: miért nem internetezik mindenki?

A magyar háztartások majdnem háromnegyedében használnak vezetékes internetet, viszont másfél millió ember sehogy sem internetezik. Az utóbbi csoportba kerülést leginkább az életkor és a vagyoni helyzet befolyásolja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatása a háztartások és a 14 éves, illetve annál idősebb lakosság körében, 2020 augusztusában és szeptemberében készült. 

2021. június 14. 09:53

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38