Street View kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Street View

A világ legnagyobb modellvasútján nézhet szét a Street View-val

Elvegyülhet egy miniatűr világ miniatűr városlakói között: miniatűr Street View kamerákat erősítettek a modellvonatokra és -autókra, így készültek Street View fotók a híres hamburgi Miniatur Wunderlandról, a világ legnagyobb modellvasútjáról.

Kulcsszavak: Google Street View
2016. január 13. 12:41

Galapágosi teknőcöket mutat a Street View

Bár ezek a teknősök igazi túlélők hírében állnak, a Darwin látogatása óta eltelt évszázadokban egyedszámuk folyamatosan csökkent, napjainkra a kihalás szélére sodródtak.

Kulcsszavak: Google Street View
2015. szeptember 6. 10:04

A Google Street View segítségével Ausztrália csodálatos északi részein kirándulhatunk

Hamarosan otthon a számítógépünk mellől is felfedezhetjük Ausztrália északi részét, a Google és az Északi Terület (Northern Territory) kormányának köszönhetően.

2015. július 22. 09:27

A Street View-val a Yosemite hegységet is megmászhatjuk

Új funkcióval bővült a Google Street View. A szolgáltatás újdonsága révén akár virtuálisan hegyet is mászhatunk. A keresőóriás első dobása ezen a téren az El Capitan hegység, a Yosemite Nemzeti Parkban.

2015. június 26. 17:18

Az óceánok mélyére kalandozhatunk a Google Street View-val

A Google Street View révén számos gyönyörű helyet barangolhatunk be, azonban Földünk 70%-át óceánok borítják, melyek éppúgy felfedezésre várnak. A Google most 40 új víz alatti helyet fedezett fel, melyet ezentúl már virtuálisan is bejárhatunk.

2015. június 5. 15:27

Már a magyar Országház is bejárható a Street View-val

A Parlament épülete megnyitotta kapuit az interneten. A magyarországi és külföldi érdeklődők a Street View segítségével királyok és államelnökök lába által koptatott vörös szőnyegen lépkedhetnek, és olyan turisták szeme elől elzárt helyiségekbe pillanthatnak be, amelyek Magyarország történelmét meghatározó tárgyalások és egyeztetések helyszínéül szolgáltak az elmúlt 110 évben. A magyar Országház olyan híres épületek sorába lépett be így, mint az Egyesült Államokbeli Fehér Ház, vagy a londoni Downing Street 10.

Kulcsszavak: Street View Google
2015. május 6. 10:29

Már a Dunán is hajózhatunk a Street View-val

Elkészült a hat Duna menti ország három fővárosát - Budapestet, Pozsonyt és Belgrádot -, több más települését és a Duna-parti természetet, így például a Dunakanyart is hajóról bemutató Street View.

Kulcsszavak: Street View Google
2015. április 1. 11:26

Tízezres street art gyűjtemény a Google virtuális múzeumában

Több mint tízezer street art alkotást és több mint 260, a köztéri művészetet bemutató kiállítást nézhetnek meg az internetezők a Google Kulturális Intézetének oldalán. A street artról szóló gyűjteményt 34 ország 86 művészeti szervezetének segítségével állították össze. A Chrome pedig egy új bővítménnyel gazdagodott.

2015. március 22. 08:50

Az Amazonas-menti esőerdőkben barangolhatunk a Street View-val

Újabb különleges helyszíneken tehetnek virtuális sétát a Street View-ban az internetezők: lecsúszhatnak az Amazonas-menti esőerdőben a lombkoronaszintben, a fák között kifeszített drótkötélpályákon, hajózhatnak az Amazonas egyik legnagyobb mellékfolyóján, valamint meglátogathatnak 17, az Amazonas mentén élő közösséget is.

2015. március 3. 13:11

Egy moszkvai színházat barangolhatunk be a Street View-val

A Google Street View szolgáltatásával számos helyet bebarangozhatunk, többek között különféle kulturális intézményeken is tehetünk virtuális sétát. Ezúttal egy újabb célponttal bővült a sor: a moszkvai Bolsoj Színházba látogathatnak a résztvevők, ahol online kiállítások is várják az internetezőket.

2015. február 15. 16:10

Google Street View a virtuális valóság élményével

Google Cardboard: ezt a nevet viseli az a speciális szemüveg, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy megtapasztalják a virtuális valóság élményét mobilon a Street View szolgáltatásban.

2014. december 19. 14:26

Megérkezett a Street View az első arab városba

A Google kiterjesztetet Street View szolgáltatását az Egyesült Arab Emirátusokra, egészen pontosan Dubajban érhető el a szolgáltatás. Ez az első alkalom, hogy egy arab várost is be lehet barangolni virtuálisan.

2014. december 9. 16:15

Már a gízai piramisok és a nagy szfinx is elérhető Google utcaképen

Már a gízai piramisok, a nagy szfinx és más egyiptomi történeti helyszínek is elérhetők a Google utcakép (street view) szolgáltatásában - közölte a Google magyarországi sajtóirodája.

Kulcsszavak: Street View Google
2014. szeptember 11. 08:43

Hangélménnyel bővítettek néhány Street View helyet

Ma már számos helyet virtuálisan is bebarangolhatunk a világon. 360 fokos panorámaképeken keresztül érezheti azt az ember, mintha valóban az adott helyen barangolna. Már csak a hangok hiányoznak. A legújabb törekvések – bár nem a Google részéről – azonban ebbe az irányba mutatnak.

Kulcsszavak: 3D kép hang Street View
2014. augusztus 21. 15:17

Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google

Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google, a magyarországi, mintegy 400 kilométeres Duna-szakaszt is végig lehet majd járni virtuálisan a kereső Street View szolgáltatásának segítségével.

Kulcsszavak: Street View térkép Google
2014. augusztus 19. 09:33

A tenger mélyét fotózzák a Google Utcaképéhez hasonló technikával

Olyan speciális víz alatti panorámafelvételek készítenek, amelyek segítségével a jövőben bebarangolhatók lesznek az ország tengeri rezervátumai.

2014. augusztus 16. 09:25

Indiai történelmi nevezetességekkel bővült a Street View

A Google bejelentette, hogy a Street View képgalériája 76 Indiában található történelmi nevezetességgel gazdagodott. Ezek a Google Térképen és a Curtural Institute portálon is elérhetők.

Kulcsszavak: Google Street View India
2014. augusztus 1. 13:26

Múzeumokban selfie-ztek a Street View kamerái

A Google 2011-ben indította útjára Street View múzeum projektjét, melynek célja, hogy minél több kulturálisan jelentős alkotást örökítsenek meg az érdeklődők és az utókor számára. Ám a múzeumokban lévő tükrök, ha nem is direkt, de egy kis mókázásnak is teret engednek.

2014. július 7. 15:38

Újra járja az országot a Street View

Nevezetes magyarországi épületekben, borvidékek szőlőhegyein és gyalogosoknak fenntartott kis utcákban indulhat virtuális túrára. Hogy Magyarország településeiből, különleges helyeiből még többet és minél aktuálisabb fényképeken láthassanak az emberek, május elejétől újra fényképezni fognak a Street View munkatársai.

2014. május 2. 12:18

Kisebb időutazás a Google Street Viewval

A Google Street View új funkciójával akár 2007-ig is visszamehetünk az időben, és megnézhetjük, egyes helyek és épületek hogyan változtak azóta.

2014. április 24. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Jó belépő a külföldi piacra a hazai tech cégeknek

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte már 22. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosít arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat. 

2021. július 20. 16:30

Első a kiberbiztonság?

Az ESET globális FinTech-kutatásának üzleti szegmensében vizsgálta a felsővezetők hozzáállását a pénzügyi technológiához (FinTech) és a biztonsághoz: a felmérésben 1200 felsővezető vett részt az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Japán és Mexikó különböző iparágaiból. A felmérésből kiderült, hogy az üzleti vezetők több mint kétharmada (68%) tervezi növelni a pénzügyi technológiába, azaz a FinTech-be történő befektetéseit a 2021-2022-es időszakban.

2021. július 7. 12:37