kormány kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: kormány

Minden minisztérium felmondja szerződését a Magyar Telekommal

A kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal.

Kulcsszavak: kormány Telekom
2015. december 17. 14:13

Logitech versenykormány Playstation4-hez

A Logitech G29 Driving Force kézzel varrt bőr borítással, duplamotoros erővisszacsatolással és acél pedálokkal érkezik

2015. június 15. 12:11

A titkosított üzenetek betiltását szorgalmazná az Egyesült Királyság miniszterelnöke

David Cameron brit miniszterelnök néhány nappal a párizsi merényletek után adott hangot véleményének, miszerint korlátozni kellene a titkosítás használatát a tömegek kommunikációjában, mivel az akadályozza a megfigyelhetőséget. A Cameron által elképzelt jövőbe többek közt a WhatsApp, a BBM és a SnapChat sem férhet bele.

2015. január 14. 16:16

A Fehér Ház lecserélné a BlackBerryket? [Frissítve]

A BlackBerry kormányzati szegmensben elfoglalt helye az egyetlen biztos pont a vállalat életében jelenleg. Ám lehet, hogy innen is kiszorítja a konkurencia.

2014. március 21. 14:35

Drónokkal küzdenének a légszennyezettség ellen Kínában

Kínában az elmúlt időben a légszennyezettség mértéke elérte az emberi egészségre is káros kritikus szintet. A kormány azonban megtalálta a módját, hogy küzdjön ellene. Drónok segítségével javítanának a helyzeten.

2014. március 6. 15:18

Közös megrendeléssel ingyen hívhatják egymást mobilon a kormányzati szervek

A kormányzati szervek mobilszolgáltatására feladott közös megrendelés azt a lehetőséget teremti meg, hogy az érintett szervezetek közös hívócsoportba kerüljenek, így egymással ingyenesen telefonáljanak - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn az MTI kérdésére.

2014. február 25. 09:55

A jövő autói egymással kommunikálhatnak

Az Egyesült Államok kormánya olyan technológiát építene a jövőben az autókba, amellyel a járművek egymással képesek lennének kommunikálni, így elkerülhetőek lennének a balesetek.

2014. február 4. 15:39

A Samsung együttműködik a kormánnyal

A Samsung jászfényszarui televíziógyárában kötött a Samsung és a magyar kormány stratégiai megállapodást, ahol egyúttal az épülő új gyárépület alapkövét is elhelyezték.

2013. szeptember 19. 17:35

Stratégiai megállapodást kötött a HP a kormánnyal

Stratégiai megállapodást kötött a kormány és a Hewlett-Packard (HP) Magyarország Kft. szerdán Budapesten, ahol azt is bejelentették, hogy az infokommunikációs vállalat 175 új munkahelyet hoz létre Magyarországon.

2013. szeptember 4. 11:47

A BlackBerry 10 nem biztonságos az angol kormány dolgozóinak

A Z10 megjelenésének előestéjén az angol kormány biztonsági ügynöksége bejelentette, hogy dolgozóik számára nem elég biztonságos a BlackBerry új operációs rendszere.

2013. március 20. 16:54

Nyitrai Zsolt államtitkársága megszűnik, a volt államtitkár távozik a tárcától

Augusztusban Nyitrai Zsolt államtitkár cáfolta a menesztéséről szóló pletykákat, s akkor úgy tűnt, hogy ő végül marad, azt követően, hogy - kérésére - helyettesét mentette fel a miniszter. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mai közleménye szerint viszont a belső átszervezések eredményeként a mai naptól - miközben létrejön egy Tudásalapú Gazdaságfejlesztéséért felelős Helyettes Államtitkárság - megszűnik az Infokommunikácóért felelős Államtitkárság, és így Nyitrai Zsolt távozik a tárcától.

2011. szeptember 12. 10:05

A nyilt rendszerek mellé állt a kormány

Vályi-Nagy Vilmos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kormányzati informatikáért felelős helyettes államtitkára a nyílt forráskódú szoftverek kormányzati alkalmazásának lehetőségeiről tartott előadásában - a tegnapi "Open source 2011 - Technológiák harca" című szakmai konferencián - emlékeztetett arra, hogy politikai döntés erősítette meg a kormány elkötelezettségét a nyílt forráskód közigazgatáson belüli alkalmazása mellett.

2011. február 25. 14:21

Az Intel vezérét Obama kinevezte munkaügyi tanácsadójának

Egy időben azzal, hogy együtt vacsorázott egy tucatnyi informatikai vezetővel, Barack Obama a Fehér Ház munkaügyi szakértőjének nevezte ki Paul Otellinit, az Intel vezérigazgatóját, aki ezzel bekerült az elnöki tanácsadói testületbe.

Kulcsszavak: Intel kormány e-government
2011. február 18. 15:33

Számítógépgyártásba kezd a venezuelai kormány

Hugo Chavez venezuelai államfő bejelentette, hogy hamarosan országukban is fognak számítógépeket gyártani.

Kulcsszavak: kormány
2005. október 6. 21:40

Szigorodott az internethasználat Kubában

Kubában új törvény szabályozza az internet használatát, mely tiltja a modemes hozzáférést, helyette dollárban fizetendő hozzáférési pontokat állít fel.

Kulcsszavak: kormány törvény
2004. január 24. 22:59

Észak-Korea: levelezésünk feltörhetetlen

Észak-Korea olyan e-mail-szolgáltatást indított, mely "garantálja a levelezés biztonságát", jóllehet még az internet-hozzáférés is ritkaságszámba megy a távol-keleti országban.

Kulcsszavak: internet kormány security
2003. december 4. 08:00

Döntött a kormány az információs társadalom stratégiáról

A kormány elfogadta a magyar információs társadalom stratégiáját, amely 19 kiemelt programra, illetve négy területre koncentrálva segíti elő e téren is Magyarország európai uniós felzárkózását - közölte Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter a kabinet szerdai ülését követő szóvivői tájékoztatón, Budapesten.

2003. november 20. 07:52

Hátrányban a kárpátaljai magyarság

Ukrajnában a lakosság alig több mint 1 százaléka vallja magát rendszeres
internethasználónak - ismertette a döbbenetes adatot Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola elnöke a pénteki nagyváradi konferencián.

2003. november 16. 08:36

E-híd a szórványmagyarság között

Az információs társadalom nem kényszer, hanem lehetőség, mely újraegyesítheti a határokon túl és az anyaországban élő 15 millió magyart.

2003. november 15. 21:46

IVSZ: megállapodás az "indiai IVSZ-szel"

Az indiai látogatáson részt vevő kormánydelegáció tagjaként Kóka János, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének elnöke együttműködési megállapodást kötött a helyi legnagyobb informatikai vállalkozásokat tömörítő szövetséggel.

Kulcsszavak: IVSZ kormány
2003. november 6. 17:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult. 

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

Az oltóanyagok létfontosságú lépést jelentenek a világ koronavírus-járvány elleni küzdelmében, ugyanakkor mindez visszaélésekre is lehetőséget ad a csalók és álhírterjesztők számára. Az IT biztonsági megoldásokat fejlesztő ESET bemutatja a leggyakoribb, vakcinával kapcsolatos jellemző átveréseket, amellyel megpróbálnak hozzáférni a személyes adatainkhoz vagy a pénztárcánkhoz. 

2021. április 19. 14:58