piackutatás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: piackutatás

Így bukják el üzleti lehetőségeiket a hazai beszállítók

Minden 4. hazai beszerző szerint rendszeresen fordul elő, hogy a potenciális beszállítók válaszra sem méltatják őket az ajánlatkérés során – derült ki a 25 ezer ipari terméknek b2b piactér formájában platformot biztosító Táblázat.hu friss kutatásából. 

2016. november 18. 11:22

Öldöklő verseny a kínai okostelefon-piacon

A gyártók rangsorának átrendeződése közepette nőttek tavaly az okostelefon-eladások Kínában - derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat negyedéves okostelefon-piaci jelentéséből.

2016. február 16. 10:03

Bár az Android vezet Amerikában, mégis az Apple áll az élen

A comScore felmérést végzett az amerikai okostelefon felhasználók körében, hogy kiderítse, az egyes mobil operációs rendszerek, illetve telefongyártók mekkora részesedéssel bírnak a helyi piacon. Előbbiek közül az Android vezet nagy előnnyel, utóbbiak frontján mégis az iOS-alapú Apple eszközök dominálnak.

2014. október 10. 13:50

Nem robban be a virtualizáció

A vállalati IT-vezetők szerepe átalakulóban van, nő a befolyásuk a vállalati stratégiára. A virtualizációs szolgáltatások viszont elmosták az IT- és távközlési szolgáltatók közti határt. Az ACE Telecom piackutatási eredményei és az ügyfelek visszajelzései azonban a virtualizációs szolgáltatások fokozatos terjedését jelzik előre, és nem a hirtelen betörést a piacra.

2014. május 26. 10:39

Teljesítmény alapján vesz laptopot a magyar

Az Intel friss kutatásából kiderült, hogy mi, magyarok milyen szempontok szerint, milyen célra vásárolunk laptopot, sőt azt is megtudhattuk, mennyire vagyunk nyitottak az új megoldásokra, illetve mekkora felárat vagyunk hajlandók fizetni azokért.

2014. március 14. 10:45

Okosodnak a karácsonyi ajándékok – slágertermék az okostelefon

Lendületben van hazánkban az okostelefonok térnyerése – a tavalyi 800 ezres értékesítési számot már 2012 októberére átlépték a szolgáltatók, és a karácsonyi hajrának köszönhetően évvégéig várhatóan összesen több mint 1 millió okostelefon találhat gazdára. Magyarországon ezzel minden harmadik használatban lévő telefon okostelefon lesz – derül ki az eNET – Telekom: „Jelentés az internetgazdaságról” kutatásból.

Kulcsszavak: okostelefon piackutatás
2012. november 30. 14:24

Személyesebb lett a megújult NetPanel.hu

Felhasználókra szabott funkciókkal és arculati változtatásokkal frissítette online piackutatási paneljét az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft. Az új honlapon külföldi és belföldi híreket, a saját fiókban pedig személyre szóló információkat olvashatnak a felhasználók.

2012. november 30. 10:17

Új Facebook-statisztikát kínál egy magyar fejlesztés

Az aktív Facebook-tagok pontos számát városokra lebontva és a közösségi portált mobiltelefonon keresztül elérő felhasználók arányát is képes megmutatni egy új, magyar fejlesztésű statisztika.

2012. október 3. 08:39

Ipsos Omnibus: új, gyors online kutatási szolgáltatás

Az Ipsos omnibusz-kutatásainak keretén belül elindította új online szolgáltatását, az i:Omnibus-t.  Az új kutatási módszer legfőbb előnye, hogy akár csak Magyarországon, akár több országban is megrendelhető a kért kutatás, valamint hogy egy országos kutatás esetében a megrendeléstől számított egy héten belül adatfájl-szintű adatokat kap a megrendelő.

2012. május 22. 08:43

„Felhőben” képzelik el jövőjüket a magyar kisvállalkozások

A magyar kis-és középvállalkozások 54 százaléka véli úgy, hogy a számítógépes technológia határozza meg, hogy üzletmenetük a válság alatt jelentősen javul, vagy csupán túlélik a nehéz időszakot.

2012. február 28. 15:19

Elhunyt Arthur C. Nielsen, a piackutatás doyenje

Elhunyt Arthur C. Nielsen világhírű piackutató, a számítógépes adatfeldolgozás úttörője és a tévéműsorok nézettsége mérésének fejlesztője.

2011. október 22. 11:34

A személyes bizalom irányítja a kisvállalatok üzleti döntéseit

Az Invitel és a BellResearch közös fókuszcsoportos kutatásában többek között azt vizsgálta, hogyan gondolkodnak a kisvállalatok döntéshozói az üzleti tele- és infokommunikációról, az ICT szerepéről. Mitől tartanak, mi a legfontosabb számukra és hogyan döntenek, ha tele- vagy infokommunikációs szolgáltatót, vagy szolgáltatást választanak.

2011. szeptember 27. 10:39

Vizsgálják a cégek helyét a közösségi médiában

Korábbi ügyféltapasztalataira, valamint a jelen pr és marketingkommunikációs kihívásaira alapozva a SAKKOM Interaktív három új szolgáltatást vezet be ügyfelei számára: a vállalatok kommunikációs tevékenységét vizsgáló prAuditot, a közösségimédia-auditot, továbbá az AdWords kampányok konfigurálását személyre szabott oktatással kiegészítő AdWords Startot.

2011. augusztus 18. 09:43

A Windows Mobile Phone 2015-re piacvezető lesz?

A piackutatással foglalkozó Pyramid Research érdekes kijelentést tett: az elemző cég szerint a Microsoft Windows Phone annyira megerősödhet a következő négy évben, hogy 2015-re akár piacvezető is lehet, megelőzve az Android, iOS és Blackberry rendszereket. Mindeközben az okos-telefonok eladásai az idei évi másfél milliárdról megduplázódhatnak, piaci részesedésük pedig a jelenlegi 27%-ról elérhetik az 53%-ot.

2011. május 8. 14:28

A belső változások mozgatják a hazai mobil-piacot

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleménye szerint márciusban közel 45 ezerrel 11,893 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma.  A veszteség legnagyobb részét a Telenor volt kénytelen elkönyvelni, a másik két szolgáltató piaci részesedése a lényegében már csak belső mozgásokra beállt (nagyon lassan csökkenő) piacon gyakorlatilag stagnált, illetve enyhén nőtt.

Kulcsszavak: NMHH mobil piackutatás
2011. április 20. 10:28

Validált online kutatási rendszert indított az Ipsos

Az iWiW-ről toborzott panel egyik nagy előnye, hogy tagjaiból a közösségi oldalon elérhető adatok alapján is lehet kutatási célcsoportokat meghatározni.

2010. szeptember 17. 15:36

Enyhül az idő, fagyos a NetHangulat

Tovább romlott az internetezők közhangulata; a hvg.hu NetHangulat index február végén már csak 11 ponton állt, és ezzel az index történetében újabb negatív rekordot jegyezhettünk fel – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A netpolgárok 94 százaléka szerint rossz irányba mennek hazánkban a dolgok, és mindössze 4 százalékuk látja csekély optimizmussal a jelenlegi helyzetet.

2009. március 7. 10:20

Új kutatási termékekkel erősít az NRC

Az NRC Piackutató Visitor Media Research (VMR) elnevezésű online tracking kutatása jól ismert a hazai weboldal-tulajdonosok és médiaügynökségek körében. A piaci változásokhoz és a változó igényekhez alkalmazkodva a vállalat a napokban mutatta be a VMR termékcsalád legújabb tagjait.

Kulcsszavak: NRC piackutatás
2009. február 16. 11:07

Soha nem látott mélyrepülés

A pesszimisták aránya az internetezők körében minden eddiginél magasabb, 91 százalék azok aránya, akik szerint hazánkban rossz irányba mennek a dolgok.

2009. február 9. 12:11

Gyakorlatorientált piackutatási képzés indul

Ősszel egyedülálló lehetőség nyílik azok számára, akik érdeklődnek a piackutatás iránt, piackutatók szeretnének lenni vagy már jelenleg is a piackutatás területén dolgoznak.

Kulcsszavak: piackutatás oktatás
2008. augusztus 25. 10:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Rekord összeget költenek a cégek IT-ra

A történelem során 2021-ben először haladja meg a 4 ezer milliárd dollárt a nagyvállalatok IT működésre és fejlesztésre fordított kiadása. Négy olyan ország van csupán, ahol a nominális nemzeti össztermék meghaladja ezt az összeget: az USA, Kína, Japán és Németország.

2021. június 7. 17:38

Kihirdették az Év Gyára verseny nyerteseit

Az utóbbi hónapokban egy sor kiváló gyár mutatta be tevékenységét és fejlesztéseit, hogy összemérjék eredményeiket egymással. A sokszínű mezőnyben a zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, nehéz dolga volt, az összetett díjasok kiválasztásában.

2021. május 31. 09:54