rendszer kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: rendszer

Mezőgazdasági robotpilóta a növekvő hatékonyság szolgálatában

Napjainkban rendkívül fontos, hogy a hatékonyság növelése érdekében korszerű, praktikus megoldásokat vessünk be. Nem mindegy azonban, hogy milyen minőségű munkát végeznek a szakemberek, és a gyakran szűkösre szabott időbe mennyi teendő fér bele. Nincs ez másként, ha mezőgazdasági gépvezérlésről van szó, ugyanis a manapság használatos készülékekkel nagyobb haszon érhető el, és azonnali megtakarítás is érzékelhető.

2015. július 25. 14:37

Így módosíthatják a hackerek a videoközvetítéseket a városok biztonsági kamerarendszereiben

A Kaspersky Lab biztonsági vizsgálatának eredményeként elmondható, hogy a nagyvárosok video-megfigyelőrendszerei, melyek az emberek védelmét hivatottak szolgálni a terroristákkal és a bűnözőkkel szemben, a rendszer konfigurációs hibái miatt rosszindulatú célokra is használhatók.

2015. június 4. 11:23

Időre lenne szükség felkészülni az EKÁER változásaira

Ha az országgyűlés február 20-án elfogadja az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) változásaira vonatkozó rendelkezést, csupán néhány nap marad a felkészülésre. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság elnöke, Chikán Attila nyilatkozott arról, milyen nehéz helyzetben vannak a vállalkozások.

2015. február 17. 08:23

Magyar fejlesztésű műsorfigyelő informatikai rendszert vezetett be a máltai médiahatóság

Ciprus után Málta is bevezeti a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által kifejlesztett Iris médiafigyelő rendszer egy szűkebb változatát, amely komplex módon képes nagy adatbázisokat metaadatokkal ellátva kezelni.

2015. február 8. 08:28

Szám és biztosíték kíséri az árut az online árukövetési rendszerben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalmi Ellenőrző Rendszer (EKAER) egy elektronikus felület, amelyen keresztül be kell majd jelenteni a kockázatos termék fuvarozását, és ezen keresztül követhető nyomon a biztosíték aktuális egyenlege is. Egyebek mellett ezt tartalmazza az EKAER-ről szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet tervezete, amely szerdán jelent meg a kormány honlapján.

2014. december 11. 09:24

Új távlatok a videó-biztonsági megoldások területén

Lezárult a Young B.T.S. Kft. „A rendszerbe csatolt (IP) kamerák képein az emberi arcokat nagy pontossággal felismerni és azonosítani képes szoftver és eszköz fejlesztése” című kutatás-fejlesztési projektje. A WhatsON újgenerációs videórendszer a lakosságnak és az iparnak egyaránt használható, speciális képességű videó megfigyelést és elemzést tesz lehetővé.

 

2014. december 4. 08:46

Franciaország drónelhárító rendszert fejleszt ki

A francia miniszterelnöki hivatal felügyelete alá tartozó nemzetbiztonsági és -védelmi titkársága csütörtökön jelentette be, hogy kis méretű drónok észlelésére és elhárítására egymillió eurós kutatási programot indít Franciaország.

2014. november 29. 08:42

Megkezdődött az Alba Volán elektronikus utastájékoztatási rendszerének tesztüzeme

Az új rendszer kényelmet nyújt és időt spórol az utasoknak, a buszvezetőket napi menetfeladataik pontos teljesítésében segíti, az Alba Volán számára pedig az intelligens, versenyképes és hatékony közösségi közlekedés megvalósítása felé vezető út egyik mérföldköve. A tesztidőszak kezdete egyben a fejlesztési projekt lezárása is volt. 

2014. október 17. 15:41

Hongkongban fejlesztik a világ legpontosabb arcfelismerő rendszerét

Hongkongi tudósok olyan arcfelismerő rendszert fejlesztettek ki, amely az emberi szemnél is pontosabb. Ezáltal ez a világ legpontosabb ilyen megoldása jelenleg.

2014. augusztus 12. 15:07

A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer első hónapja számokban

Július elsején indult Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely országosan egységes platformon biztosítja a közterületi mobilparokási szolgáltatást és az autópálya használati díj mobilfizetését. A rendszert üzemeltető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF) rendszerén keresztül  a bevezetést követő első hónapban megközelítőleg 1,2 millió mobilparkolási tranzakció, illetve 123 ezer autópálya matrica, és HU-GO viszonlyati jegy vásárlás valósult meg.

2014. augusztus 4. 15:24

Stabil az elektronikus anyakönyvi nyilvántartás

A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) kommunikációs főosztálya szerint az elektronikus anyakönyvi nyilvántartási rendszer működése stabil, a rendszert eddig egy alkalommal, szerdán indították újra a technikai beállítások frissítése érdekében, és ez mintegy félórás leállást jelentett.

2014. július 5. 10:35

Egységes lesz a mobilparkolási rendszer

Hat viszonteladói partnerrel, 70 közterületi parkolási társaság területén indul útnak az új mobilparkolási rendszer jövő hét kedden. A fejlesztés során a HU-GO e-útdíj fizető megoldás elemeit használták, így nem kellett egy teljesen új rendszert létrehozni. A bemutató sajtótájékoztatón számos alapvető és fontos kérdést megválaszoltak, amely talán a fogyasztóknak is segít a zökkenőmentes átállásban.

2014. június 25. 14:56

A Nokia új rendszere növeli a vonatok biztonságát és sebességét

A Nokia bemutatta továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszerét, amely automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét.

2014. június 23. 10:06

Szingapúrban is bemutatkozott a Noreg kártyamenedzsment rendszere

A Noreg kártyamenedzsment megoldása, a Magyarországon már számos ügyfelet meggyőző MARGARÉTA próbálgatja szárnyait a nemzetközi piacon. A magyar fejlesztésű kártyakezelő rendszert nemrég vezették be a világ 39 országában közel 4000 embert foglalkoztató Euronet Worldwide-nál, ezúttal pedig szingapúri rendszerintegrátorok és disztribútorok ismerkedhettek meg a Noreg termékével.

2014. június 7. 13:18

Egy új alkalmazásfejlesztési technológia: fele idő és pénz

Az Oriana alkalmazásfejlesztési megoldása egészen új dimenziókat nyithat meg az üzleti applikációk piacán. A teljesen magyar tulajdonban lévő vállalat gyártótól és platformtól független fejlesztési eszközt kínál, mellyel pénzt és időt spórolhat meg az ügyfél.

2014. május 21. 14:46

Számos új funkcióval érkezik a Microsoft Dynamics AX 2012 R3

Az XAPT portfóliójában a bejelentés napjától érhető el a Microsoft Dynamics AX 2012 R3-as verziója, amely számos új funkcióval segíti a vállalatokat. Az eddig csak egyedi fejlesztéssel megvalósítható funkciók közül a folyamatosan terjedő e-közbeszerzés, a hasznos költségvetés tervező funkció is bekerült a szoftverbe, valamint a szállítmányozási és kiskereskedelmi területen működő vállalatok is számos újdonságnak örülhetnek.

2014. április 10. 12:23

Big Data, Smart Data, Smart Information – innováció a hirdetések hatékonyságának mérésében

Az Adverticum Zrt. teljesen átalakította statisztika rendszerét. A nagy mennyiségű adat és kiszolgálás hívta életre a projektet, melynek célja többek között a korszerű statisztikai adatok mellett a hirdetéshatékonysági vizsgálatok biztosítása és egy rugalmasan skálázható rendszer megalkotása volt.

2014. március 26. 10:12

SAP az ALDI-nál

Az ALDI Nord, Európa egyik vezető kiskereskedelmi lánca az SAP bevezetés mellett döntött. A kilenc országban jelen levő csoport iparágspecifikus vállalatirányítási rendszert vezet be.

2014. március 17. 10:17

Elektronikusan is kérhetik számláikat az OTP SZÉP kártyások

Év elejétől az OTP SZÉP kártyával rendelkezők elektronikus formában is igényelhetik számláikat. A rendszert a NetLock fejlesztette, és segítségével az ügyfelek gyorsabban és egyszerűbben hozzájuthatnak számláikhoz, mivel a Pénztárszolgáltató honlapjára belépve bármikor letölthetik számláikat, az újonnan kiállított bizonylatokról pedig e-mailben kapnak értesítést.

2014. március 6. 14:22

Mobilalkalmazással a mentésben

A Telenor és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének újabb mérföldkövéhez érkezett. Sajtótájékoztatón számoltak be az új, Synaptel Kft. által fejlesztett mobilalkalmazásról, melynek köszönhetően sokkal egyszerűbbé válik a mentési munka katasztrófahelyzetekben.

2014. március 4. 14:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15